22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΣιγκαπούρη: Τι μπορείς να δεις μέσα σε μια ημέρα

Σιγκαπούρη: Τι μπορείς να δεις μέσα σε μια ημέρα


Της Σοφίας Λατίνα, 

Η Σιγκαπούρη, μία σύγχρονη πόλη-κράτος στη νοτιοανατολική πλευρά της Ασίας, διαθέτει μία από τις ισχυρότερες ελεύθερες οικονομίες στον κόσμο και ένα από τα ισχυρότερα κέντρα διαμετακομιστικού εμπορίου. Ένας δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός που μετράει πάνω από 10 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Μία πολυπολιτισμική χώρα με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας που την κατατάσσουν σε μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο παγκοσμίως. 

Τι μπορείς να κάνεις στη Σιγκαπούρη 

Η Σιγκαπούρη έχει χαρακτηριστεί ως η πόλη του μέλλοντος. Για αυτό αξίζει να την επισκεφτείς έστω μία φορά στη ζωή σου και να περιπλανηθείς ανάμεσα στους δεκάδες ουρανοξύστες δίπλα στη Marina Bay. Συνδυάζοντας το ταξίδι σου ενδιάμεσα με την stop over παραμονή σου στην Σιγκαπούρη για να ταξιδέψεις στο τελικό προορισμό σου, θα έχεις την ευκαιρία να περιπλανηθείς στην πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση.

Η ιδανικότερη ανάπαυλα από 10ωρη πτήση είναι να περιηγηθείς στους διάσημους Garden by the Bay και να παρακολουθήσεις το φαντασμαγορικό show εναλλαγής χρωμάτων στα τρισδιάστατα μανιτάρια που σε γοητεύουν κάνοντας την εμφάνιση τους μετά την δύση του ηλίου. Μην αμελήσεις τη γέφυρα 22 μέτρων (OCBC Skyway) που σου προσφέρει την πανοραμική θέα του πάρκου και παράλληλα έχεις την ευκαιρία να βγάλεις τις πιο αξέχαστες φωτογραφίες. Αν έχεις υψοφοβία, τότε καλύτερα να μην ρισκάρεις ανεβαίνοντας.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istockphoto.com / Δικαιώματα χρήσης: primeimages

Έπειτα, αν είσαι λάτρης της φύσης και ιδιαιτέρως των φυτών παγκοσμίως, τότε επιβάλλεται να επισκεφτείς το λεγόμενο Cloud Forest και το Flower Dome που φιλοξενεί άπειρα είδη φυτών σε ένα τρισδιάστατο τεχνητό πάρκο. Αμέτρητες μεταλλικές γέφυρες και ο κεντρικός καταρράκτης συμπληρώνουν μαγικά το σκηνικό αφού έχεις διασχίσει τα αμέτρητα δρομάκια που φιλοξενούν κάθε είδους φυτό που φυτρώνει στη γη. Ένα σύγχρονο θερμοκήπιο δηλαδή, με πλούσια τροπική βλάστηση και με πολλές δυνατές ευκαιρίες να σε εκπλήξει. 

Το Changi airport

Αφήνοντας τελευταίο στη σειρά το διεθνές αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία από μόνο του. Όπως έχει αναφερθεί προηγουμένως, η Σιγκαπούρη είναι συνυφασμένη με ό,τι έχει να κάνει με τη φύση και αυτό εκδηλώνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατάς το πόδι σου στο αεροδρόμιο. Από το ψηλότερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο που σε κάνει να μη θέλεις να επιβιβαστείς μέχρι και την πιο πράσινη βλάστηση που θα έχεις αντικρύσει μαζεμένη στη ζωή σου. Γενικότερα, αποτελεί ένα must προορισμός.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Λατίνα
Σοφία Λατίνα
Γεννήθηκε το 2003 στην Αθήνα και σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Εκτός από το αντικείμενο των σπουδών της, αγαπάει πολύ τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες και την αρθρογραφία. Θέλει να ασχοληθεί στο μέλλον με τη μετάφραση.