Το OffLine Post, είναι ένας νεανικός ανεξάρτητος φορέας γνώμης και σχολιασμού. Προωθούμε την ορθολογική και μη κατευθυνόμενη σκέψη, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός πολυεπίπεδου δίαυλου επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων.

Μια από τις βασικές, και φυσικά αναπόσπαστες, αρχές της αστικής δημοκρατίας είναι η ποικιλία και η ανεκτικότητα σε όλες τις απόψεις. Στο OffLine Post εκφράζονται οι ελεύθερες, «εκτός γραμμής», απόψεις που δημοσιεύει η συντακτική μας ομάδα σε αυτόν τον ιστότοπο.

Η σύσταση του OffLine Post, είναι η μετουσίωση της ανάγκης μας ως νέοι άνθρωποι να πάρουμε θέση και να συμμετέχουμε ενεργά στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο που μας περιβάλλει. Η παραπληροφόρηση, ο λαϊκισμός, οι θεωρίες συνωμοσίας, ο ανορθολογισμός και το εκκολαπτόμενο μίσος απέναντι στις δημοκρατικές αρχές, μας ώθησε να δράσουμε αποτρέποντας, μέσω της ενημέρωσης, την επικράτηση των προαναφερθέντων. Ταυτόχρονα, οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και διεθνείς προκλήσεις του σήμερα, αποτελούν πηγή της πένας μας, συνθέτοντας σκέψεις και απόψεις πάνω στα τεκταινόμενα.

Η συντακτική μας ομάδα, απαρτίζεται από εκατοντάδες καταξιωμένους και βαθιά σκεπτόμενους νέους που προέρχονται από όλο το επιστημονικό φάσμα, σταθερά προσανατολισμένους στις δημοκρατικές αρχές και τις ευρωπαϊκές αξίες. Προάγουμε τις ελεύθερες και ανεξάρτητες φωνές και επιδιώκουμε τον εποικοδομητικό διάλογο.

Ο λόγος είναι ιερός και απεριόριστος.

Εξάλλου,

«Αν η ελευθερία σημαίνει μονάχα ένα πράγμα αυτό είναι το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν επιθυμούν να ακούσουν.»

– George Orwell