21.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΗ Ομάδα του OffLine Post προτείνει βιβλία για Πρωτοχρονιάτικα δώρα

Η Ομάδα του OffLine Post προτείνει βιβλία για Πρωτοχρονιάτικα δώρα


Η γνώμη του OffLine Post,

Οδεύοντας προς την εκπνοή του 2023 και επηρεασμένοι από το γιορτινό κλίμα που επικρατεί στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές, πολλοί είναι αυτοί που θα προβούν στην ανταλλαγή δώρων, μια χειρονομία αγάπης προς τα αγαπημένα πρόσωπα. H επιλογή ενός βιβλίου αποτελεί το ιδανικό δώρο και καλύπτει ένα ευρύ πεδίο προτιμήσεων.

Κάθε αναγνώστης έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, από την ποίηση και την πεζογραφία έως τα δοκίμια και τις βιογραφίες. Η ομάδα του OffLine Post, έχοντας ως στόχο την προαγωγή του Πολιτισμού και έχοντας αναδείξει εξαιρετικά βιβλία μέσω της στήλης Διαβάσαμε και Προτείνουμε, σας παρουσιάζει ορισμένους τίτλους που αξίζει να διαβάσετε και να επιλέξετε ως δώρα για την Πρωτοχρονιά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Καταγωγή ή οι ιστορίες των άλλων του Νικόλα Σεβαστάκη, Εκδόσεις Πατάκη

Το μυθιστόρημα, έχοντας ως βάση τα ιστορικά γεγονότα, ακολουθεί την πορεία του Άρη, ενός νέου που επιθυμεί να γίνει συγγραφέας. Όταν αποκαλυφθεί η δράση της μητέρας του κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας, η επίδρασή της στη ζωή του θα είναι καταλυτική.

Η δίκη Σουάρεφ του Χρήστου Α. Χωμενίδη, Εκδόσεις Πατάκη

Η ιστορία έχει επίκεντρο τον Σουάρεφ, έναν ήρωα που επιθυμεί να δικαστεί για έναν φόνο 40 χρόνια πριν. Τα μυστικά και οι αδυναμίες των πρωταγωνιστών αναδύονται στην επιφάνεια και κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Παλιές και νέες χώρες του Ισίδωρου Ζουργού, Εκδόσεις Πατάκη

Η υπόθεση του βιβλίου αφορά μια ερωτική ιστορία στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 19ου αιώνα, μέσω της οποίας αναδεικνύονται οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, που συνδυάζει τη μυθοπλασία με την Ιστορία.

Τσιτσιμπού, η μάγισσα της πίστας του Αύγουστου Κορτώ, Εκδόσεις Πατάκη

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η ιστορία της ρεμπέτισσας Ασπασίας Τσιτσιμπούρη, γνωστή ως Τσιτσιμπού. Παράλληλα με την προσωπική της ιστορία, προβάλλονται όψεις της ελληνικής μουσικής και τίθενται οι κοινωνικοί προβληματισμοί του συγγραφέα.

Πηγή εικόνας και Δικαιώματα χρήσης: freepik.com
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο ταχυδρόμος των βιβλίων του Carsten Henn, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Στο μυθιστόρημα αυτό αναδεικνύεται η αξίας της φιλαναγνωσίας και της φιλίας. Ειδικότερα, εκτυλίσσεται η ιστορία ενός βιβλιοπώλη, ο οποίος διανέμει τα βιβλία στους αναγνώστες, αναπτύσσοντας, συγχρόνως, φιλία με τη μικρή Σάσα. Πρόκειται για μία επιλογή ιδανική για «βιβλιοφάγους» και όχι μόνο!

Το τενεκεδένιο ταμπούρλο του Günter Grass, Εκδόσεις Πατάκη

Με φόντο τη ναζιστική Γερμανία και τη μεταπολεμική Ευρώπη, το μυθιστόρημα ακολουθεί τον νεαρό Όσκαρ, μέσω του οποίου παρουσιάζεται ο παραλογισμός των γεγονότων και των κοινωνικών συνθηκών της εποχής. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που θέτει προβληματισμούς για τις αντιλήψεις της κοινωνίας και την ανθρωπότητα.

Η απίθανη Γκρέις Άνταμς της Fran Littlewood, Εκδόσεις Ψυχογιός

Στο εν λόγω βιβλίο εκτυλίσσεται η ζωή της Γκρέις Άνταμς, με αναφορές στα σημαντικότερα σημεία της. Ξεκινώντας από το παρελθόν της ηρωίδας, εντοπίζονται οι δυσκολίες στις προσωπικές της σχέσεις και η προσπάθειά της να τις επαναπροσδιορίσει.

Ο κούκος της Camilla Läckberg, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Στο αστυνομικό μυθιστόρημα παρακολουθούμε μια σειρά δολοφονιών, αλλά και μία ανεξιχνίαστη υπόθεση, την οποία προσπαθεί να λύσει η Έρικα με τη συνεργασία του Πάτρικ. Λόγω των συνεχών ανατροπών το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο.

ΔΟΚΙΜΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Δίκη της Στενής Αυτοάμυνας του Χρήστου Κανελλόπουλου, Εκδόσεις Επίκεντρο

Στο έργο εξετάζονται τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Εμφυλίου Πολέμου και, ειδικότερα, η δράση των μελών της Στενής Αυτοάμυνας, η πολύκροτη δίκη τους και τα χαρακτηριστικά της ιδεολογίας τους.

Το Πολυτεχνείο έξω από το Πολυτεχνείο: Οι αφανείς πρωταγωνιστές της εξέγερσης του 1973 του Λεωνίδα Καλλιβρετάκη, Εκδόσεις Θεμέλιο

Στο εν λόγω πόνημα σκιαγραφούνται τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973 κατά τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών. Μέσω της αφήγησης, αναδεικνύεται η προσφορά των «αφανών» ηρώων που έδρασαν κατά του δικτατορικού καθεστώτος.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ