17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFinancial ReportFinancial Report: 07/01 – 11/01

Financial Report: 07/01 – 11/01


Του Χρήστου Μπέντσου,

Στο παρόν κείμενο καταγράφονται οι σημαντικότερες ειδήσεις, αναφορικά με τη χρηματαγορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε (07-11 Ιανουαρίου).

07/01: Η κυβέρνηση προωθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας τη δυνατότητα για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών, που έχουν τα φυσικά πρόσωπα είτε έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη είτε όχι.

08/01: Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής διαπίστωσε υπέρβαση του ετήσιου στόχου των εσόδων του Δημοσίου κατά τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ με βάση τα προσωρινά στοιχεία Δεκεμβρίου.

09/01: Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ανοίγει εκ νέου η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2018, στο 18,6% έναντι 18,9% τον Αύγουστο. Το χρηματιστήριο έκλεισε στις 638,22 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,93%.

10/01: Υποχώρησαν οι αποδόσεις των τρίμηνων εντόκων γραμματίων στο 0,67% στη δημοπρασία που πραγματοποίησε το ελληνικό Δημόσιο, έναντι 0,71% της προηγούμενης αντίστοιχης έκδοσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου.

11/01: Σε άτυπη επιφυλακή βρίσκονται το τελευταίο διήμερο οι αρμόδιοι φορείς για την ομαλή τροφοδοσία της χώρας σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο, καθώς το παρατεταμένο ψύχος έχει αυξήσει τη ζήτηση.

Χρήστος Μπέντσος

Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, μεταπτυχιακός φοιτητής στο MSc Energy and Finance στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και υπότροφος του Ιδρύματος Καρέλια. Στα πλαίσια του Erasmus+ βρίσκεται στο Costas Grammenos Center for Shipping, Trade and Finance στο Cass Business School, ενώ εργάζεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO) στο Λονδίνο. Πολιτικά χαρακτηρίζεται φιλελεύθερος και ευρωπαϊστής. Είναι μέλος του Finance Club, της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Ομίλου Ροταράκτ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος του συλλόγου φοιτητών κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών και class representative στο μεταπτυχιακό.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ