18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓίνε ΜέλοςΙστορικές Αναδρομές στον 20ο αιώνα - Γίνε Μέλος!

Ιστορικές Αναδρομές στον 20ο αιώνα – Γίνε Μέλος!


ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ – ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Με αφορμή τρεις σημαντικές επετείους που σημάδεψαν την ελληνική Ιστορία, το OffLine Post ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου θεματικού εγχειρήματος, με σκοπό να προβληματιστούμε σχετικά με το ποικιλόμορφο μωσαϊκό που δημιούργησαν τα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, στο έτος που διανύουμε συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ανακήρυξη της Αβασίλευτης Δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση της «Β’ Ελληνικής Δημοκρατίας», μιας ενδεκαετούς περιόδου με αρκετές μεταρρυθμίσεις και εσωτερικές έριδες. Επιπλέον, το 2024 «κλείνουμε» 80 έτη από την Απελευθέρωση της Ελλάδας από τη γερμανική κατοχή και τα «Δεκεμβριανά του 1944», δύο αφορμές για ιστορική ενδοσκόπηση και ανάλυση. Τέλος, τον Ιούλιο συμπληρώνονται τα 50 χρόνια από τα δραματικά γεγονότα της Κύπρου, την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τη Μεταπολίτευση.

Οι παραπάνω άξονες που αποτελούν τη βασική θεματική «παλέτα» του εγχειρήματος, μαζί με αρκετές ακόμα σημαντικές επετείους, θα αποτελέσουν το έναυσμα για την ανάκληση της εθνικής μνήμης.

Το OffLine Post επιδιώκει να πραγματοποιήσει μια αναδρομή στο παρελθόν της εγχώριας Ιστορίας και μια προσπάθεια υπενθύμισης των ιστορικών γεγονότων που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας. Μέσω του νέου εγχειρήματος, ευελπιστούμε να αναδείξουμε την ανθεκτικότητα και τον πολιτιστικό πλούτο που συνοδεύει το ελληνικό έθνος.

Αν είσαι νέα/νέος άνω των 18 ετών και θέλεις να αποτελέσεις μέλος μιας δημιουργικής, δραστήριας και «ανήσυχης» ομάδας, μην διστάσεις να συμπληρώσεις την παρακάτω αίτηση και σύντομα θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου!

Η εθελοντική συνεισφορά αποτιμάται σε δύο κείμενα τον μήνα, ενώ, έπειτα από έξι μήνες συμπλήρωσης των προαπαιτούμενων κειμένων και αποκλειστικής συνεργασίας, παράσχεται σε κάθε συμμετέχοντα πιστοποίηση εθελοντικής εργασίας.

Σε περιμένουμε!
Δημιουργία Εικόνας: Ελευθέριος Χονδρός / Δημιουργικό Τμήμα του OffLine Post.

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc.

Σε περίπτωση που θα θέλατε να συνεργαστείτε με το OffLine Post μέσα από άλλες θέσεις, μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση πατώντας εδώ.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ