23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓίνε ΜέλοςΣτο Μικροσκόπιο των Ευρωεκλογών – Γίνε Μέλος!

Στο Μικροσκόπιο των Ευρωεκλογών – Γίνε Μέλος!


ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ – ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν και όλοι οι πολίτες των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν να εκφραστούν μέσω της ψήφου τους!

Σε μία περίοδο αστάθειας, όπως η παρούσα, η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και τίποτα δεν θεωρείται, πλέον, δεδομένο. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανέτρεψε τα ίδια τα θεμέλια του Δυτικού τρόπου λειτουργίας, ενώ η κατάσταση στη Γάζα προσέθεσε έναν ακόμα «πονοκέφαλο» για τη Δύση. Το μεταναστευτικό συνεχίζει να αποτελεί μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα, την ώρα που νέες κρίσεις, όπως εκείνη στην Ερυθρά Θάλασσα, δυσχεραίνουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Και εδώ εμφανίζονται οι – συχνά παρεξηγημένες ως δευτερευούσης σημασίας – Ευρωεκλογές. Η ψηφοφορία του Ιουνίου έχει τη δυνατότητα να «χαράξει» ανεξίτηλα τη μετέπειτα πορεία της Γηραιάς Ηπείρου. Θα επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς; Θα ανακτήσουν τα σοσιαλιστικά και αριστερά κινήματα το χαμένο κοινοβουλευτικό «έδαφος»; Ή, μήπως, η (πάντοτε επικίνδυνη) ακροδεξιά, εν συνεχεία της επικράτησής της σε ιδρυτικές χώρες της Ένωσης, όπως η Ολλανδία και η Ιταλία, θα κάνει την υπέρβαση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο;

Στο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη των νέων αντιπροσώπων στα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ομάδα του OffLine Post απευθύνει δημόσιο προσκλητήριο σε κάθε νέο επιστήμονα, άνω των 18 ετών, για να συμμετάσχει στο εγχείρημα.

Το «Μικροσκόπιο των Ευρωεκλογών» αποτελεί μία συντονισμένη δράση, που θέτει ως στόχο την ανάδειξη των αγνώστων πτυχών του ενωσιακού πολιτικού συστήματος, εξηγώντας, παράλληλα, τη σημασία των εκλογών στο ευρωπαϊκό – και όχι μόνο – γίγνεσθαι, όπως, επίσης, την εμβάθυνση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου τριών μηνών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι Ευρωεκλογές σε κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η συμμετοχή φοιτητών ή απόφοιτων τμημάτων σχετικού γνωστικού πεδίου (π.χ. Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις, Ευρωατλαντικές Σπουδές), στοχεύοντας στην ακρίβεια και την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων.

Ειδικότερα, η εθελοντική συνεισφορά αποτιμάται σε δύο κείμενα τον μήνα, ενώ, έπειτα από έξι μήνες συμπλήρωσης των προαπαιτούμενων κειμένων, θα παρέχεται σε κάθε συντάκτη πιστοποίηση εθελοντικής εργασίας.

Εάν επιθυμείτε να συνεργαστείτε μαζί μας, μέσω της συμμετοχής στο παρόν project, συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας!

Σας περιμένουμε!
Δημιουργία Εικόνας: Ελευθέριος Χονδρός / Δημιουργικό Τμήμα του OffLine Post.
Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc.

Σε περίπτωση που θα θέλατε να συνεργαστείτε με το OffLine Post μέσα από άλλες θέσεις, μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση πατώντας εδώ.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ