15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ίλεν Γουντς

Fe-Memorance: Ίλεν Γουντς


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

Η Ίλεν Γουντς ήταν σημαντική Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννημένη το 1929, η Γουντς έμεινε γνωστή ως ένας θρύλος της Disney, δανείζοντας τη φωνή της στην πρωτότυπη ταινία της Σταχτοπούτας.

Η Γουντς, από μικρή, είχε επαφή με τον κινηματογράφο και το θέαμα, καθώς η μητέρα της εργαζόταν σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές, παίρνοντάς την πολλές φορές μαζί της. Ενώ το όνειρό της ήταν να γίνει εκπαιδευτικός, η μητέρα της την προόριζε για μια λαμπρή καριέρα στον χώρο του θεάματος. Από την ηλικία των 15 ετών, η Ίλεν συμμετείχε, με τον Πολ Γουίτμαν, στο σόου, “The Philco Hall of Fame”, στο NBC Blue Network, ενώ πολύ γρήγορα είχε το δικό της ραδιοφωνικό πρόγραμμα, το “The Ilene Woods Show”.

Πηγή εικόνας: http://wdccduckman.blogspot.com/2010/07/ilene-woods-voice-of-cinderella-has.html

Ύστερα από την επιτυχία της στο ραδιόφωνο, οι συνθέτες Μάικ Ντέιβιντ και Τζέρυ Λίβινγκστον ηχογράφησαν μαζί της τα τραγούδια “Bibbidi-Bobbidi-Boo”, “A Dream Is a Wish Your Heart Makes” και “So This is Love”. Τα τραγούδια επιλέχθηκαν για την ταινία Σταχτοπούτα της Disney. Οι παραγωγοί, ακούγοντας τη φωνή της Γουντς, την επέλεξαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας. Μετά την επιτυχία αυτή, η Γουντς έκανε λαμπρή μουσική καριέρα, τραγουδώντας ακόμη και για τον Πρόεδρο της Αμερικής, Φράνκλιν Ρούσβελτ, και στον Λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο Τρούμαν. Μετά από λίγα χρόνια, αποσύρθηκε από το τραγούδι.

Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε παραγωγές, όπως στις The Godfather, Mirror, On stage everybody, ενώ βραβεύτηκε το 2003 ως Disney Legend για τη Σταχτοπούτα. Το 1972, αποσύρθηκε από τον χώρο του θεάματος, αφήνοντας το στίγμα της έως σήμερα. Η Γουντς, αφού υπέφερε πολλά χρόνια από Αλτσχάιμερ, απεβίωσε την 1η Ιουλίου 2010 στο Λος Άντζελες.


 

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.