15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Μίντυ Μακ Κρίντι

Fe-Memorance: Μίντυ Μακ Κρίντι


Της Καλλιόπης Τσιπλαντώνη,

Η Malinda Gayle McCready γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1975 στη Φλόριντα. Άρχισε να τραγουδά νωρίς, σε ηλικία 3 ετών, σε μια τοπική εκκλησία. Στα 9 της χρόνια, άρχισε να εκπαιδεύεται για όπερα με έναν συνταξιούχο καθηγητή του Juilliard, αλλά αργότερα αποφάσισε ότι προτιμούσε το είδος τραγουδιού country.

Τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ της McCready απέδωσαν 12 singles στα Billboard charts για country μουσική, συμπεριλαμβανομένης της Νο.1 επιτυχίας “Guys Do It All the Time”, καθώς και τις κορυφαίες επιτυχίες “Ten Thousand Angels” και “A Girl’s Gotta Do (What a Girl’s Gotta Do)”.

Όταν ήταν 18 ετών, μετακόμισε στο Νάσβιλ, όπου υπέγραψε με την BNA Records. Το πρώτο άλμπουμ της, “Ten Thousand Angels”, κυκλοφόρησε το 1996 και πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Το πρώτο και μοναδικό hit της ήταν το “Guys Do It All the Time”, ενώ το τέταρτο και τελευταίο της single, “A Girl’s Gotta Do (What a Girl’s Gotta Do)”, έφτασε στο Νο.4. Την επόμενη χρονιά, η McCready κυκλοφόρησε το άλμπουμ “If I Don’t Stay the Night”. Το άλμπουμ πούλησε 825.000 αντίτυπα.

Πηγή εικόνας: www.wikipedia.com

Το 1999, η McCready σημείωσε μια αποτυχία και λίγο αργότερα, η δισκογραφική εταιρεία της την άφησε. Στη συνέχεια, υπέγραψε με την Capitol Records. Κυκλοφόρησε το άλμπουμ της το 2002, το οποίο είχε απογοητευτικές πωλήσεις και έφυγε από την εταιρεία αργότερα το ίδιο έτος.

Το 2003, ήταν με τον τραγουδιστή William Patrick “Billy” McKnight. Στις 8 Μαΐου 2005, ο McKnight συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας μετά από τον ξυλοδαρμό της. Αφού ανέφερε δημόσια, ότι είχε αποκόψει δεσμούς μαζί του, βρέθηκε αναίσθητη στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, τον Ιούλιο του 2005. Νοσηλεύτηκε για υπερβολική δόση ναρκωτικών και ανάρρωσε. Μετά από δύο μήνες, ενώ ήταν έγκυος με το παιδί του McKnight, προσπάθησε να αυτοκτονήσει ξανά με υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών. Τον Μάρτιο του 2006, η McCready γέννησε τον Zander Ryan McCready.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2008, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από μια ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας. Τον Μάιο του 2008, η McCready κυκλοφόρησε το single “I’m Still Here” μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Ταυτόχρονα, δούλευε σε ένα ντοκιμαντέρ, νέο άλμπουμ και ένα reality show. Το 5ο άλμπουμ της, “I’m Still Here”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2010.

Τον Ιούνιο του 2009, συμμετείχε σε μια σειρά που απεικόνιζε τον αγώνα της με τον εθισμό. Αργότερα, μίλησε δημόσια για την ανάκαμψή της και την πιθανή της δουλειά με τον Todd Gaither. Στις 25 Μαΐου 2010, η τραγουδίστρια νοσηλεύτηκε πάλι για πιθανή υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2013, οι γείτονές της κάλεσαν την αστυνομία αναφέροντας πυροβολισμούς. Η McCready βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 37 ετών. Την επόμενη ημέρα, κυκλοφόρησε το τελευταίο της τραγούδι, “I’ll See You Yesterday”.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλλιόπη Τσιπλαντώνη
Καλλιόπη Τσιπλαντώνη
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι 19 ετών και βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών της στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών (MUN). Λατρεύει τα ταξίδια, ενώ πραγματοποιεί συνεχώς εξορμήσεις εκτός πόλης και έρχεται σε επαφή με νέους πολιτισμούς. Στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει ωραία μουσική και διαβάζει βιβλία.