23.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά«Οδηγός επιβίωσης» για το Πατρινό Καρναβάλι!

«Οδηγός επιβίωσης» για το Πατρινό Καρναβάλι!


Της Μαριαλένας Κουντούρη,

Η εβδομάδα των Αποκριών πλησιάζει, και μαζί της έρχονται και οι μαζικοί εορτασμοί του Καρναβαλιού σε όλη την χώρα και πιο συγκεκριμένα, στην πόλη όπου «χτυπά» η καρδιά του Καρναβαλιού: την Πάτρα! Μάλιστα, αυτή η προτίμηση δε γίνεται αναίτια, καθώς το καρναβάλι της Πάτρας διαφέρει απ’ όλα τα άλλα! Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα επισκεφθούν και φέτος την Καρναβαλική Πάτρα, για να γιορτάσουν μεταμφιεσμένοι, τον θεσμό που έχει συνδεθεί με αυτήν την πόλη εδώ και 190 χρόνια!

Οι δρόμοι κατακλύζονται από μασκαρεμένους επισκέπτες. Υπάρχουν εκείνοι που έχουν εμπειρία στο Πατρινό Καρναβάλι και μετρούν την 2η, 3η, ακόμη και 10η χρονιά τους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που θα βιώσουν για πρώτη φορά αυτήν τη μεγαλειώδη γιορτή. Το συγκεκριμένο άρθρο, λοιπόν, απευθύνεται κυρίως στους τελευταίους και περιλαμβάνει κάποια tips τα οποία θα ήθελα κι εγώ να γνωρίζω πριν από την πρώτη μου εμπειρία στο Καρναβάλι της Πάτρας!

Μην πιεις μαυροδάφνη από τον δρόμο

Ίσως το σημαντικότερο tip, είναι να αποφύγεις να αγοράσεις μαυροδάφνη από πλανόδιους πωλητές. Εκτός από τους ανθρώπους που χορεύουν, ξεφαντώνουν και γεμίζουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και τους πεζόδρομους, θα συναντήσεις μικρούς πάγκους με «ελκυστικά» μπουκάλια μαυροδάφνης που θα σου «φωνάζουν» να τα αγοράσεις! Μην το κάνεις, όμως, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μαυροδάφνη να είναι νοθευμένη και πίστεψέ με, από το να περάσεις τις υπόλοιπες μέρες στο νοσοκομείο, είναι προτιμότερο να μην πιεις αν δεν υπάρχει κάποιο σούπερ μάρκετ από το οποίο μπορείς να προμηθευτείς.

Να πηγαίνεις παντού με την παρέα σου

Όπως προαναφέραμε, τις ημέρες του Καρναβαλιού υπάρχει -υπερβολικά- πολύς κόσμος στους δρόμους, και σε καμία περίπτωση δε θέλεις να αποκοπείς από τους φίλους σου. Είναι πολύ εύκολο να βρεθείς σε άγνωστη παρέα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Γι’ αυτό, πριν από κάθε έξοδό σας, φροντίστε να ορίσετε ένα “meeting point” ή αλλιώς ένα σημείο συνάντησης στο οποίο θα βρεθείτε σε περίπτωση που έχετε «ξεμείνει» από μπαταρία στο κινητό και χαθείτε στο πλήθος!

Πηγή εικόνας: sooc.photos / Δικαιώματα χρήσης: Menelaos Michalatos

Κλείσε το εισιτήριο για το ΚΤΕΛ από πριν

Είναι σημαντικό, όταν κλείσεις τα εισιτήρια του λεωφορείου για να πας, να εξασφαλίσεις και την επιστροφή σου, διότι μαζί με εσένα, χιλιάδες άλλοι άνθρωποι θα θέλουν να επιστρέψουν στην πόλη τους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει το χάος στα εκδοτήρια και να καθυστερήσεις να βρεις θέση για το επόμενο λεωφορείο.

Μην χάσεις την παρέλαση της Κυριακής!

Όσο και να έχεις πιει, όσο κι αν έχεις κουραστεί, αξίζει να ξυπνήσεις το πρωί και να παρακολουθήσεις την παρέλαση, με τα μεγαλειώδη άρματα και τα ποικίλα καρναβαλικά γκρουπ. Οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται εδώ και μήνες για αυτήν την εμφάνιση, οπότε οφείλουμε να τους τιμήσουμε με την παρουσία μας!

Ζήσε τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής σου!

«Εξοπλίσου» με την πιο ευφάνταστη στολή και την πιο καλή διάθεση, και ετοιμάσου για ξέφρενες ημέρες διασκέδασης, δίχως άγχη και σκοτεινές σκέψεις! Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί μια συνεχόμενη γιορτή τόσο για τους Πατρινούς, όσο και για τους επισκέπτες. Χόρεψε, τραγούδησε, ζήσε στιγμές ξεγνοιασιάς με την παρέα σου και μην ξεχνάς ότι στο Καρναβάλι οφείλεις να «[…] ζήσεις για λίγο τρελός!».


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Κατάγεται από την Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γεννημένη το 2003 και σήμερα φοιτά στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά της είναι η μουσική και σαφώς η ανάγνωση βιβλίων, η οποία αποτελεί τη βάση του αντικειμένου σπουδών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Ακόμη, ασχολείται με τον αθλητισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερα την ύπαιθρο και τους περιπάτους στη φύση.