24.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήFinancial ReportΣτο «πράσινο» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές: Υπεραπέδωσε το Χ.Α. κλείνοντας σε νέα...

Στο «πράσινο» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές: Υπεραπέδωσε το Χ.Α. κλείνοντας σε νέα υψηλά 13 ετών


Του Κωνσταντίνου Γκότση, 

Με «άλμα» ξεκίνησε τις εβδομαδιαίες διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να βγαίνουν δυναμικά μπροστά και, κατ’ επέκταση, τον Γενικό Δείκτη (+1,99%) να ανακτά τις 1.420 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες και επιλεγμένα blue chips, κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας, χωρίς να καταγράφεται αρνητικό πρόσημο. Ωστόσο, η ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Οι τράπεζες (+2,99%) και ευρύτερα η υψηλή κεφαλαιοποίηση (+2,26%) υπεραπέδωσαν από την υπόλοιπη αγορά. Στον αντίποδα, η μεσαία κεφαλαιοποίηση (+1,68%), αν και είχε ισχυρή άνοδο, υποαπέδωσε της αγοράς.

Επικουρικά στην ανοδική εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου λειτούργησε και η μη αναμενόμενη αναβάθμιση του outlook της Ελλάδος από τoν οίκο S&P το βράδυ της Παρασκευής. Ειδικότερα, άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτικής της αξιολόγηση στο ΒΒΒ- και αναθεώρησε τις προοπτικές από σταθερές σε θετικές, στηριζόμενο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει συμπεριλάβει στην πολιτική της ατζέντα η Κυβέρνηση.

Στα δημοσιονομικά νέα, η ΕΛ.ΣΤΑΤ., στην πρώτη της εκτίμηση, ανακοίνωσε πως για το 2023 το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε το 1,9% του Α.Ε.Π. (€ 4,01 δις), ενώ αναμενόταν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, να ανέλθει στο 1,1% του Α.Ε.Π. Επιπλέον, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 1,6% του Α.Ε.Π. απ’ ό,τι σε 2,% που προβλεπόταν.

Θετική μεταβολή παρουσίασε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να κλείνει με κέρδη 0,6% στις 502,31 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι επιμέρους βασικοί δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών, ξεχωρίζοντας ο βρετανικός FTSE 100 (+1,6%) –ο οποίος κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό λόγω των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την BoE τον Ιούνιο– και ο ισπανικός IBEX 35 (+1,5%), ενώ εξαίρεση αποτέλεσε ο ιταλικός FTSE MIB (-0,6%). Στηρίξεις δόθηκαν, κυρίως, από τον κλάδο της τηλεπικοινωνίας (+2,1%). Η πλειονότητα των κλάδων έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Αισιόδοξο κλίμα επικράτησε στην αγορά, καθώς κόπασαν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αφού το Ιράν αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια. Παράλληλα, το επενδυτικό κοινό ανέμενε τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, κυρίως από εισηγμένες του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου και του αμερικανικού τεχνολογικού τομέα, και τα νέα για την πορεία του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,99% στις 1.420,4 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.420,44 μονάδων (+2%) και των 1.392,62 μονάδων (0%). Ο FSTE Large Cap ενισχύθηκε κατά 2,26% στις 3.455,33 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 2,99%, ανεβαίνοντας στις 1.214,98 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 104,7 εκατ., εκ των οποίων τα € 7,3 εκατ. ήτα 17 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε στα 23,6 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, «άλμα» 5,66% σημείωσε η Quest. Ισχυρή ήταν και η άνοδος άνω του 4% για τις Eurobank και Aegean και 3,05% για την ΕΛΧΑ. Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, τα κέρδη άνω του 2% για τις Τράπεζα Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Lamda, Alpha Bank, Τιτάν, Motor Oil, Coca Cola και Ο.Τ.Ε. και άνω του 1% για τις Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Δ.Ε.Η., Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και Ο.Π.Α.Π. Αντίθετα, ισχυρή ήταν η πτώση 4,28% για την Autohellas, η οποία ήταν η μοναδική που έκλεισε με αρνητικό πρόσημο στον FTSE 25.

Η διακύμανση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. την εβδομάδα που μας πέρασε. Πηγή εικόνας: gr.investing.com

Συνέχεια στο «ράλι» έδωσε την Τρίτη του Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσιάζοντας παρόμοια άνοδο με αυτήν της προηγούμενης συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης (+1,93%) έκλεισε στα υψηλά ημέρας, διατηρώντας θετικό το πρόσημο καθ’ όλη τη διάρκειας της συνεδρίασης, με τη βασικότερη στήριξη να προέρχεται από τους τραπεζικούς τίτλους (+3,48%). Ο ημερήσιος τζίρος, σε αντίθεση με τη Δευτέρα, έκλεισε σε υψηλά επίπεδα, χωρίς σημαντική των «πακέτων» που διακινήθηκαν, και ενισχύθηκε σημαντικά από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης (+2,19%) σημείωσε, επίσης, παρόμοια μεταβολή, υπαραποδίδοντας ελαφρώς της αγοράς, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση (+1,32%), παρά την αξιοσημείωτα άνοδό της, έμεινε πίσω ξανά.

Στα εταιρικά νέα, η Eurobank, με ανάδοχους τις Citigroup, Deutsche Bank, HSBC, Indesa Sanpaolo, Santander και Societe Generale, εξέδωσε νέο senior preferred bond διάρκειας 7 ετών και δικαίωμα ανάκλησης στα 6 έτη, συγκεντρώνοντας € 650 εκατ. Οι προσφορές υπερκάλυψαν το ποσό, καθώς έφτασαν τα € 1,4 δις, και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5%, ενώ αναμενόταν να ανέλθει σε 5,25%.

Στα δημοσιονομικά νέα, το ελληνικό Δημόσιο έδωσε εντολή στις BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan και Τράπεζα Πειραιώς για έκδοση νέου ομολόγου διάρκειας 30 ετών (ωρίμανσης στις 15/6/2054). Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Reuters, το ελληνικό Δημόσιο πρόκειται να αποπληρώσει πρόωρα εντός του έτους € 5 δις δάνεια από την περίοδο της κρίσης.

Ισχυρή άνοδο παρουσίασε η ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να κλείνει με κέρδη 1,1% στις 507,79 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι επιμέρους βασικοί δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών, με αυτούς της περιφέρειας να υπεραποδίδουν σημαντικά και, στον αντίποδα, τον βρετανικό FTSE 100 (+0,3%) να υποαποδίδει σε μεγάλο βαθμό. Στηρίξεις δόθηκαν κυρίως από τους κλάδους της τεχνολογίας (2,5%) και των λιανικών πωλήσεων (+2,2%). Η πλειονότητα των κλάδων έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Την καλύτερη θετική απόδοση τις τελευταίες 6 εβδομάδες παρουσίασε η ευρωπαϊκή αγορά στο σύνολό της, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και σε επιχειρηματικές-εταιρικές εξελίξεις.

Στα μακροοικονομικά νέα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο σύνθετος P.M.I. της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο 51,4 τον Απρίλιο από το 50,3 τον προηγούμενο μήνα, ενώ αναμενόταν πως θα διαμορφωθεί στο 50,7. Αυτό δηλώνει αξιοσημείωτη ενίσχυση του ρυθμού επέκτασης της οικονομικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ. Στη Βρετανία, ο σύνθετος P.M.I. αυξήθηκε στο 54 τον Απρίλιο από 52,8 τον προηγούμενο μήνα. Και στις δύο οικονομίες, η άνοδος του δείκτη στηρίχθηκε στη μεγέθυνση του τομέα των υπηρεσιών, υπερκάλυψε τη συρρίκνωση που συνεχίζει να σημειώνεται στον μεταποιητικό τομέα.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,93% στις 1.447,82 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.447,82 μονάδων (+1,93%) και των 1.420,4 μονάδων (0%). Ο FTSE Large Cap ενισχύθηκε κατά 2,19% στις 3.531,11 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 3,48%, ανεβαίνοντας στις 1.257,25 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 161,4 εκατ., εκ των οποίων τα € 15,8 εκατ. ήταν 19 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε στα 36,6 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ισχυρή ήταν η άνοδος 4,61% για την Τιτάν και άνω του 3% για τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Βιοχάλκο. Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, τα κέρδη άνω του2% για τις Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίος και Ο.Τ.Ε. και άνω του 1% για τις Σαράντης, Quest, Δ.Ε.Η., Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo. Αντίθετα, σημαντικές ήταν οι απώλειες 1,34% για την Ελλάκτωρ.

Θετικά διαφοροποιήθηκε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών από την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά, επεκτείνοντας οριακά την άνοδό του για 5η σερί συνεδρίαση και κλείνοντας σε νέα υψηλά 13 ετών. Ο Γενικός Δείκτης (+0,06%) παρουσίασε σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, υποχωρώντας, όμως, σημαντικά προς το κλείσιμο. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε υψηλά επίπεδα, χωρίς μεγάλη συμμετοχή των «πακέτων» που διακινήθηκαν.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση (+0,06%) ακολούθησε, σχεδόν, επακριβώς την αγορά, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση (-0,57%) δεν κατάφερε να κρατηθεί και έκλεισε σε αρνητικό έδαφος. Οι τράπεζες (+0,58%) υπεραπέδωσαν ξανά της αγοράς, αν και περιόρισαν σημαντικά τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη.

Στα δημοσιονομικά, η διαδικασία της έκδοσης του κρατικού 30ετούς ομολόγου ολοκληρώθηκε, συγκεντρώνοντας € 3 δις, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα € 33 δις, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,241% (165 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap) και το κουπόνι στο 4,125%. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε δημοπρασία έντοκων γραμματίων του Δημοσίου αξίας € 625 εκατ. και διάρκειας 26 εβδομάδων, με την απόδοση να ανέρχεται στο 3,69%, χαμηλότερα από τα προηγούμενα.

Διόρθωση επήλθε στην ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με πτώση 0,46% στις 505,52 μονάδες. Αρνητικά, αλλά με μικρότερες απώλειες, έκλεισαν και οι επιμέρους βασικοί δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών. «Βαρίδι» αποτέλεσε ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (-1,9%), ενώ στηρίξεις δόθηκαν από τον κλάδο της τεχνολογίας (+1,3%). Η πλειονότητα των κλάδων έκλεισε με αρνητικό πρόσημο.

Οι αγορές στην Ευρώπη έριξαν τους ρυθμούς τους και προχώρησαν σε ήπια διόρθωση, καθώς τα νέα γεγονότα και προοπτικές ενσωματώθηκαν στις τιμές των αξιών.

Στα μακροοικονομικά νέα, στη Γερμανία το επιχειρηματικό κλίμα παρουσίασε σημαντική βελτίωση, τη μεγαλύτερη που έχει σημειώσει τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo. Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε στις 89,9 μονάδες τον Απρίλιο, από τις 87,7 μονάδες του Μαρτίου, ενώ από έρευνα του Bloomberg αναμενόταν ο δείκτης να ανέλθει στις 88,9 μονάδες.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε 0,06% στις 1.448,7 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.462,68 μονάδων (+1,03%) και των 1.446,07 μονάδων (-0,12%). Ο FTSE Large Cap ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 3.533,19 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,58%, ανεβαίνοντας στις 1.282 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 175,5 εκατ., εκ των οποίων τα € 15 εκατ. ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε στα 46 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αξιοσημείωτα ήταν τα κέρδη 2,79% για τη Motor Oil και άνω του 1% για τις Εθνική Τράπεζα, Cenergy, Eurbank, Jumbo και Σαράντης. Αντίθετα, σημαντικές ήταν οι απώλειες 2,40% για την Alpha Bank και άνω του 1% για τις Quest, Lamda, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ.

Η διακύμανση του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 την εβδομάδα που μας πέρασε. Πηγή εικόνας: gr.investing.com

Στις ρευστοποιήσεις υπέκυψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, πιεζόμενο από το κλίμα που διαμορφώθηκε στις διεθνείς αγορές, παρά την αντίδραση που έβγαλε ενδοσυνεδριακά, έπειτα από την ανακοίνωση των αμερικανικών μάκρο, με τον Γενικό Δείκτη (-0,93%) να κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και να ολοκληρώνει κοντά στα χαμηλά ημέρας. Ο ημερήσιος τζίρος, αν και ανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενισχύθηκε σημαντικά από τις αξίες των «πακέτων» που διακινήθηκαν.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση (-0,95%) κινήθηκε και σε αυτήν τη συνεδρίαση με την αγορά, ενώ, επίσης, η μεσαία κεφαλαιοποίηση (-0,98%) δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα.

Κατά το άνοιγμα της αγοράς, δημοσιεύθηκαν και τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος για το α’ τρίμηνο, τα οποία φάνηκε να είχαν προεξοφληθεί από τους επενδυτές, αν κρίνουμε από την πτώση της μετοχής του κατά 1,5%. Ειδικότερα, η κερδοφορία του στο τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 10% και τα Ε.B.I.T.D.A. του κατά 12%. Επιπλέον, ο όμιλος γνωστοποίησε πως εξετάζει να εισαχθεί σε διεθνές χρηματιστήριο (και στου Λονδίνου).

Συνέχισε την πτωτική της πορεία η ευρωπαϊκή αγορά για 2η ημέρα, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να κλείνει με απώλειες 0,64% στις 502,38 μονάδες. Παρόμοιες ήταν οι μεταβολές και για τους επιμέρους βασικούς δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών, με εξαίρεση τον βρετανικό FTSE 100 (+0,48%). «Βαρίδι» αποτέλεσαν οι κλάδοι των βιομηχανικών αγαθών (-1,8%), της πολυτελείας (-1,7%) και της τεχνολογίας (-1%).

Το επενδυτικό κοινό σε αυτήν τη συνεδρίαση επικεντρώθηκε, κυρίως, στα αμερικανικά μάκρο και τα τριμηνιαία αποτελέσματα εταιρειών, όπως της Nestle, που επιβάρυναν το κλίμα της αγοράς. Ειδικότερα, η οικονομία των Η.Π.Α. κατά το α’ τρίμηνο παρουσίασε ανάπτυξη 1,6%, ενώ αναμενόταν 2,4%. Επίσης, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ενδεικτικός για τον πληθωρισμό στην αμερικανική αγορά, το α’ τρίμηνο σημείωσε αύξηση 2,5% και ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε, επίσης, 3,7%, ενώ αναμενόταν να ανέλθει στο 3,4%.

Επιπλέον, η Isabel Schnabel, αξιωματούχος της Ε.Κ.Τ., σε δηλώσεις της υπογράμμισε τις δυσκολίες που θα συναντήσει η οικονομία στον δρόμο προς την επίτευξη του στόχου 2% για τον δείκτη του πληθωρισμού. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως θα υπάρξει μείωση της παραγωγικότητας και αύξηση του κόστους των υπηρεσιών, που πιθανόν να κάνουν δυσμενέστερη την κατάσταση.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,93% στις 1.435,19 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.448,7 μονάδων (0%) και των 1.434,89 μονάδων (-0,95%). Ο FTSE Large Cap υποχώρησε κατά 0,95% στις 3.499,66 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε 1,16%, πέφτοντας στις 1.249,87 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 143,1 εκατ., εκ των οποίων τα € 44,3 εκατ. ήταν 26 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε στα 31 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ισχυρή ήταν η πτώση 3,14% για τη Βιοχάλκο και άνω του 2% για τις Σαράντης, Motor Oil, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ και άνω του 1% για τις Τράπεζα Πειραιώς Ο.Π.Α.Π., Μυτιληναίος, Lamda, Eurobank, Quest, Εθνική Τράπεζα, Autohellas και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολούθησε την ανοδική κίνηση στην ευρωπαϊκή αγορά την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο και να κλείνει κοντά στα υψηλά ημέρας, με νέο υψηλό 13 ετών. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο ενισχύθηκε αισθητά από τα «πακέτα».

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση υποαπέδωσε ελαφρώς από την υπόλοιπη αγορά, ενώ θετικά ξεχώρισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, με άνοδο 2,5%. Επίσης, η τράπεζες υπεραπέδωσαν για ακόμα μια φορά, χωρίς όμως να παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερη απόδοση από την υπόλοιπη αγορά.

Highlight στα γεγονότα της συνεδρίασης αποτέλεσαν οι νέες εξελίξεις σχετικά με το deal της Epsilon Net (+18,88%), οι οποίες ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στον κλάδο της πληροφορικής σε αυτήν τη συνεδρίαση.

Με σημαντική άνοδο έκλεισε η ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να κλείνει με κέρδη 1,11% στις 507,98 μονάδες. Παρόμοιες ήταν οι μεταβολές και για τους επιμέρους βασικούς δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών, ξεχωρίζοντας ο ισπανικός IBEX 35 (+1,56%). Στηρίξεις δόθηκαν από τους κλάδους των εξορύξεων και της τεχνολογίας. Η πλειονότητα των κλάδων έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,38% στις 1.454,98 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.455,09 μονάδων (+1,39%) και των 1.435,19 μονάδων (0%). Ο FTSE Large Cap ενισχύθηκε κατά 1,26% στις 3.543,86 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 1,53%, κλείνοντας στις 1.268,96 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 149,9 εκατ., εκ των οποίων τα € 22 εκατ. ήταν 19 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε στα 31,16 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, «άλμα» 8,70% σημείωσε η Quest. Ισχυρή ήταν και η άνοδος 3,15% για τον Ελλάκτωρ. Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, τα κέρδη άνω του 2% για τις Τιτάν, Lamda και Βιοχάλκο. Αντίθετα, σημαντικές ήταν οι απώλειες 0,98% για την Aegean, η μόνο από τα blue chips που έκλεισε με αρνητικό πρόσημο.

Συνοψίζοντας, την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 4,48%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,74%.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Γκότσης, Διευθυντής Έκδοσης
Κωνσταντίνος Γκότσης, Διευθυντής Έκδοσης
Γεννήθηκε το 2001 στην Καλαμάτα. Σπουδάζει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να διαβάζει πολιτικο-οικονομικά και ιστορικά βιβλία και να παρακολουθεί θέματα της επικαιρότητας.