21.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFinancial ReportΜε κέρδη έκλεισαν Χ.Α. και ευρωπαϊκή αγορά: Στο επίκεντρο βρέθηκαν το επικείμενο...

Με κέρδη έκλεισαν Χ.Α. και ευρωπαϊκή αγορά: Στο επίκεντρο βρέθηκαν το επικείμενο placement της Πειραιώς και ο πληθωρισμός


Του Κωνσταντίνου Γκότση, 

Σημαντική μείωση της μεταβλητότητας και της συναλλακτικής δραστηριότητας παρουσιάστηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το περασμένο χρηματιστηριακό πενθήμερα, με εξαίρεση τη συνεδρίαση της Πέμπτης που ήταν η τελευταία για τον Φεβρουάριο και πραγματοποιήθηκε η αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. Η κόπωση που παρουσιάστηκε αυτήν την εβδομάδα οφειλόταν κυρίως στα πολυετή  και ιστορικά υψηλά που έχουν καταγράψει οι δείκτες και οι τίτλοι στο ταμπλό, χωρίς να έχει σημειωθεί από την αρχή του έτους κάποια σοβαρή διόρθωση, ενώ, παράλληλα, η υποτονική κατάσταση και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέχρι να δημοσιευθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη την Παρασκευή, δεν στήριξε ιδιαίτερα την εγχώρια αγορά.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα οι πολλοί επενδυτές διατήρησαν στάση αναμονής και άλλοι ρευστοποίησαν θέσεις τους (χωρίς να δεχθούν, όμως, οι δείκτες μεγάλη διόρθωση) λόγω του επικείμενου placement της Πειραιώς, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει υψηλή ζήτηση. Σύμφωνα με τη χθεσινή συνεδρίαση του Τ.Χ.Σ., αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσε σε αποεπένδυση. Το ενημερωτικό δελτίο έχει σταλθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται η έγκρισή της σήμερα το απόγευμα, καθώς και το ακριβές ποσοστό του placement που θα διατεθεί και το εύρος τιμών των μετοχών.  

Με οριακή άνοδο έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας τη συσσώρευση στα επίπεδα που κινείται στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο Γενικός Δείκτης μεταβλήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης και συναλλακτική δραστηριότητα ανήλθε σε χαμηλά επίπεδα που θύμισαν περιόδους διακοπών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η Τράπεζα Πειραιώς (-0,56%), καταγράφοντας σημαντική συμμετοχή στον συνολικό ημερήσιο τζίρο (€ 10,3 εκατ.), καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της επόμενης εβδομάδας σχετικά με την αποεπένδυση του Τ.Χ.Σ. από το μετοχικό της κεφάλαιο που αφορούν το ποσοστό, την τιμή διάθεσης και την κατανομή εγχώριων και ξένων επενδυτών.

Η Optima Bank αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την τιμή-στόχο της μετοχής της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια στα € 10,70 από € 9,20, δίνοντας σύσταση αγοράς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης αναμένονται για το 2023 στα € 629 εκατ. και για το 2024 στα € 480 εκατ.

Πτωτικά έκλεισε η ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να παρουσιάζει απώλειες 0,4%, υποχωρώντας στις 495 μονάδες. Μικρές ήταν οι μεταβολές στους βασικούς δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών και τα πρόσημα μεικτά. «Βαρίδι» αποτέλεσε ο μεταλλευτικός κλάδος (-2%), ενώ στηρίξεις δόθηκαν από τον τομέα των εταιρειών κοινής ωφέλειας (+1,3%). Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η πλειονότητα των κλάδων.

Στάση αναμονής κράτησαν πολλοί επενδυτές τη Δευτέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προετοιμαζόμενοι για τα μακροοικονομικά νέα εντός της εβδομάδας, με επίκεντρο αυτά που σχετίζονται με τον πληθωρισμό.

Highlight αυτής της συνεδρίασης στην ευρωπαϊκή αγορά αποτέλεσε το «άλμα» 35% που παρουσίασε η αξία της μετοχής της Zealand Pharma, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιοτεχνολογίας, κλείνοντας σε ιστορικά υψηλά, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του περασμένου τριμήνου και της επίδοσης του νέου φαρμάκου που έχει λανσάρει στην αγορά.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατάγραψε άνοδο 0,09% στις 1.414,51 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.416,43 μονάδων (+0,22%) και των 1.411,40 μονάδων (-0,13%). Ο FTSE Large Cap υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 3.432,29 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε 0,61%, πέφτοντας στις 1.224,96 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 69,5 εκατ., εκ των οποίων τα € 3,6 εκατ. ήταν 11 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε στα 16,5 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αξιοσημείωτα ήταν τα κέρδη άνω του 2% για τις Ο.Π.Α.Π. και Σαράντης και άνω του 1% για τις Τέρνα Ενεργειακή και Lamda. Αντιθέτως, σημαντικές ήταν οι απώλειες άνω του 1% για τις Aegean, Βιοχάλκο, Autohellas, Jumbo και Cenergy.

Η διακύμανση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. την εβδομάδα που μας πέρασε. Πηγή εικόνας: gr.investing.com

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας σε παρόμοιους ρυθμούς με αυτούς της Δευτέρας. Οι διακυμάνσεις διατηρήθηκαν σε στενό εύρος, σημειώθηκαν αρκετές εναλλαγές στο πρόσημο και ο ημερήσιος τζίρος, αν και ενισχυμένος σε σχέση με αυτόν της προηγούμενης συνεδρίασης, έκλεισε σε χαμηλά επίπεδα.

Θετικά ξεχώρισε σε αυτήν τη συνεδρίαση η Quest (+4,6%), καταγράφοντας «άλμα» η μετοχής, έπειτα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν για διεργασίες του ομίλου για πώληση της θυγατρικής της ACS (πιθανόν) στη γερμανική GLS.

Θετικά έκλεισε η ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με κέρδη 0,2% στις 496,33 μονάδες. Παρόμοιες ήταν οι μεταβολές για τους βασικούς δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών, με εξαίρεση τον γερμανικό DAX (+0,8%), και τα πρόσημα μεικτά. Στηρίξεις δόθηκαν από τον κλάδο των πρώτων υλών (+1,7%) και της τεχνολογίας (+1%), ενώ «βαρίδι» αποτέλεσε ο κλάδος των Μ.Μ.Ε. (-1,1%). Η πλειονότητα των κλάδων έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,18% στις 1.411,97 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.416,68 μονάδων (+0,15%) και των 1.407,95 μονάδων (-0,46%). Ο FTSE Large Cap υποχώρησε κατά 0,03% στις 3.431,28 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,42%, ανεβαίνοντας στις 1.214,99 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 87,2 εκατ., εκ των οποίων τα € 7,4 εκατ. ήταν 14 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε σε 20,5 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ισχυρή ήταν η πτώση 3,79% για τη Σαράντης. Σημαντικές ήταν, επίσης, οι απώλειες 2,36% για τη Lamda και άνω του 1% για τις Cenergy, Coca Cola, Motor Oil και Aegean. Αντίθετα, ισχυρή ήταν η άνοδος 4,60% για την Quest. Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, τα κέρδη 2,11% για την Ο.Π.Α.Π. και 1,67% για τη Eurobank.

Διεύρυνε τη διόρθωσε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσιάζοντας εντονότερη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, χωρίς, ωστόσο, να κλείσει με σημαντικές απώλειες ο Γενικός Δείκτης. Έπειτα από τις ήπιες διακυμάνσεις των πρώτων ωρών, ο Γ.Δ. κινήθηκε ανοδικά, βρίσκοντας αντιστάσεις στις 1.415 μονάδες, και στη συνέχεια κατρακυλώντας μέχρι να βρει στηρίξεις σε επίπεδα λίγο κάτω από τις 1.400 μονάδες, κυρίως με τις σημαντικές τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, δείχνοντας την αυξημένη δραστηριότητα του επενδυτικού κοινού, καθώς πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων σχετικά με το placement της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιπλέον, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χ.Α. διαπραγματεύονται οι 130.000 κοινές ομολογίες της Intralot ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης στα € 1.000.

Η Optima Bank δίνει σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο τα € 2,1 για τη μετοχή της Alpha Bank, καθώς αναμένει πως τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2023 θα είναι ενισχυμένα κατά 64% σε ετήσια βάση, στα € 603 εκατ.

Με απώλειες έκλεισε η ευρωπαϊκή αγορά, καθώς το κλίμα διατηρείται επιφυλακτικό εν αναμονή του μπαράζ ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να υποχωρεί κατά 0,32% στις 494,74 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι βασικοί δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών, με εξαίρεση αυτών των χωρών του «πυρήνα». «Βαρίδι» αποτέλεσε ο κλάδος της τεχνολογίας (-1,4%), ενώ στηρίξεις δόθηκαν από την αυτοκινητοβιομηχανία (+1%). Η πλειονότητα των κλάδων έκλεισε με αρνητικό πρόσημο.

Στα μακροοικονομικά νέα, για τον Φεβρουάριο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) στην Ευρωζώνη διολίσθησε κατά 0,7 μονάδες στις 95,4 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επίσης, μειώθηκε κατά 0,4 μονάδες στις 95,4, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο δείκτης προσδοκιών στην απασχόληση (EEI) στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε κατά 0,2 μονάδες στις 102,5, ενώ στην Ε.Ε. παρέμενε σταθερός στις 102 μονάδες. Η επιδείνωση του ESI οφείλεται στην υποχώρηση της εμπιστοσύνη στους κλάδους των υπηρεσιών, των λιανικών πωλήσεων και των κατασκευών.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,3% στις 1.407,74 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.415,11 μονάδων (+0,22%) και των 1.396,03 μονάδων (-1,13%). Ο FTSE Large Cap υποχώρησε κατά 0,36% στις 3.418,94 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε 0,45%, πέφτοντας στις 1.224,61 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 99,4 εκατ., εκ των οποίων τα € 3,2 εκατ. ήταν 8 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε σε 27,1 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, σημαντικές ήταν οι απώλειες άνω του 1% για τις Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Motor Oil και Ε.ΥΔ.Α.Π. Αντίθετα, ισχυρή ήταν η άνοδος 3,86% για τη Cenergy. Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, τα κέρδη άνω του 2% για τις Quest και Βιοχάλκο.

Η διακύμανση του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 την εβδομάδα που μας πέρασε. Πηγή εικόνας: marketwatch.com

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, διαγράφοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ανοδική κίνηση, με τον Γενικό Δείκτη να ολοκληρώνει τον Φεβρουάριο πάνω από τις 1.420 μονάδες με κέρδη 4,19%. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης τον Φλεβάρη με άνοδο 4,12%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πρόσθεσε 4,84% και ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδοσε με +5,54%.

Ο ημερήσιος τζίρος έκλεισε σε πολύ υψηλά επίπεδα, κοντά στα € 200 εκατ., χωρίς σοβαρή ενίσχυση από τα «πακέτα», λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI (εισαγωγή των Intralot και Intrakat στον Small Cap της MSCI). Η ανοδική κίνηση στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στις αποδόσεις της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν αναμονή του επικείμενου placement και ενισχύθηκε λόγω των νέων φημολογιών για χαμηλό discount στο άνοιγμα των βιβλίων, του Ο.Τ.Ε. ο οποίος έλαβε ώθηση από τη νέα τιμή-στόχο στα € 23 (από € 21) και τη σύσταση αγοράς που έδωσε η Citi Group, και της «Ελληνικά Πετρέλαια» λόγω των προσδοκιών για τα αποτελέσματά της το προηγούμενο τρίμηνο.

Θετικά έκλεισε η ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να σημειώνει οριακή άνοδο στις 494,60 μονάδες. Τα πρόσημα στους βασικούς δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών ήταν μεικτά και οι ημερήσιες μεταβολές τους δεν ξεπέρασαν το 0,5%, εκτός από τον ισπανικό IBEX 35 (-0,67%). Στηρίξεις δόθηκαν από τους κλάδους της ασφάλισης, των κατασκευών και των υλικών, ενώ «βαρίδια» αποτέλεσαν οι τομείς της τροφίμων και των ποτών και της υγείας.

Οι επενδυτές εστίασαν στα νέα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό σε χώρες της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, στη Γερμανία ο πληθωρισμός εκτιμήθηκε στο 2,7% τον Φεβρουάριο, όπως αναμενόταν, πιεζόμενος πτωτικά από τις μειωμένες τιμές στην ενέργεια, με αποτέλεσμα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη να «χτυπήσει» νέα ιστορικά υψηλά. Ο δομικός δείκτης έμεινε σταθερός στο 3,4%. Επιβράδυνση του πληθωρισμού έδειξαν οι μετρήσεις και στις οικονομίες της Γαλλίας και της Ισπανίας, στο 3,1% και στο 2,8% αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής στρατηγικής της Barclays Private Bank, Julien Lafargue, ανέφερε πως ο πληθωρισμός έχει τεθεί σε σωστή τροχιά, αλλά επισήμανε πως η υποχώρηση στο 2% δεν θα είναι «γραμμική».

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α., ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE), που είναι προτεινόμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, μειώθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση και στο 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,21% στις 1.424,77 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.424,79 μονάδων (+1,21%) και των 1.408,89 μονάδων (+0,08%). Ο FTSE Large Cap ενισχύθηκε κατά 1,3% στις 3.463,35 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 1,88%, αναβαίνοντας 1.247,63 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 192,9 εκατ., εκ των οποίων τα € 6,7 εκατ. ήταν 13 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε σε 44,29 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, «άλμα» 5,22% σημείωσε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Ισχυρή ήταν και η άνοδος 4,63% για την ΕΛΧΑ και άνω του 3% για τις Ελληνικά Πετρέλαια και Ο.Τ.Ε. Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, τα κέρδη άνω του 2% για τις Cenergy και Aegean και άνω του 1% για τις Δ.Ε.Η. Τιτάν, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank. Αντίθετα, σημαντικές ήταν οι απώλειες 2,13% για τη Σαράντης και άνω του 1% για τις Ελλάκτωρ και Ε.ΥΔ.Α.Π.

Έριξε ξανά τους ρυθμούς του την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, τόσο σε επίπεδο διακύμανσης όσο και σε επίπεδο συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς ο Γενικός Δείκτης μεταβλήθηκε σε στενό εύρος και έκλεισε με μικρές απώλειες και ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένων και των υψηλών σε αξία «πακέτων» που διακινήθηκαν. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εκ νέου «ανάπαυλα» των επενδυτών οφείλεται, όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, στην επικείμενες ανακοινώσεις για το placement της Πειραιώς.

Με το δεξί εισήλθε στον Μάρτιο η ευρωπαϊκή αγορά, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να προσθέτει 0,6%, κλείνοντας στις 497,58 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν (με ποικίλες μεταβολές) και οι βασικοί δείκτες των κύριων ανεπτυγμένων αγορών, ξεχωρίζοντας ο ιταλικός FTSE MIB (+1,08%). Στηρίξεις δόθηκαν από τον τεχνολογικό κλάδο (+1,6%), ενώ «βαρίδι» αποτέλεσε ο ασφαλιστικός τομέας (-0,7%). Η πλειονότητα των κλάδων έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από τη Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,6% τον Φεβρουάριο από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, σύμφωνα με την S&P Global, ο μεταποιητικός HCOB PMI τον Φεβρουάριο για την Ευρωζώνη μειώθηκε οριακά στις 46,5 μονάδες, δείχνοντας εντάθηκε ελαφρώς ο ρυθμός συρρίκνωσης της μεταποιητικής δραστηριότητας στην οικονομίας. Αυτή η υποχώρηση καθοδηγήθηκε, κατά κύριο λόγο, από τη γερμανική οικονομία, όπου ο αντίστοιχος δείκτης έπεσε στις 42,5 μονάδες από τις 45,5 τον προηγούμενο μήνα.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,14% στις 1.422,75 μονάδες και κυμάνθηκε μεταξύ των 1.427,37 μονάδων (+0,18%) και των 1.421,03 μονάδων (-0,26%). Ο FTSE Large Cap υποχώρησε κατά 0,25% στις 3.454,66 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε 0,71%, κλείνοντας στις 1.238,76 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα € 89,3 εκατ., εκ των οποίων τα € 17 εκατ. ήταν 24 προσυμφωνημένες συναλλαγές, και ο όγκος ανήλθε σε 18,87 εκατ. κομμάτια.

Ενδεικτικά, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ισχυρή ήταν η άνοδος 3,38% για τον Σαράντη. Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, τα κέρδη άνω του 2% για τις Cenergy, Ε.ΥΔ.Α.Π. και Motor Oil και άνω του 1% για τις Ο.Π.Α.Π., Aegean, Quest και Βιοχάλκο. Αντίθετα, σημαντικές ήταν οι απώλειες άνω του 2% για τις Ελληνικά Πετρέλαια και Τράπεζα Πειραιώς και άνω του 1% για τις Coca Cola, Ο.Τ.Ε., ΕΛΧΑ και Δ.Ε.Η.

Συνοψίζοντας, την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,67%, ο δείκτης FTSE Large Cap ενισχύθηκε κατά 0,64%, ο FTSE Mid Cap πρόσθεσε 1,61% (κλείνοντας στις 2.435,84 μονάδες) και ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,51%. Τέλος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,18%.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Γκότσης, Αρχισυντάκτης Οικονομικών
Κωνσταντίνος Γκότσης, Αρχισυντάκτης Οικονομικών
Γεννήθηκε το 2001 στην Καλαμάτα. Σπουδάζει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να διαβάζει πολιτικο-οικονομικά και ιστορικά βιβλία και να παρακολουθεί θέματα της επικαιρότητας.