23.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΙδανικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ιδανικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!


Της Μαρίας Μπαλαούρα, 

Η μέρα των ερωτευμένων σήμερα και οι βιτρίνες έχουν γεμίσει εδώ και μέρες από κόκκινα και ροζ λουλούδια, μπαλόνια, καρδούλες, λούτρινα, σοκολατάκια και ουρές σχηματίζονται έξω από κοσμηματοπωλεία και ανθοπωλεία. Παρότι επρόκειτο για μια καθαρά εμπορευματική μέρα, με απώτερο σκοπό τη δυνάμωση του εμπορίου, γεγονός που ακόμα και ο πιο ερωτευμένος παραδέχεται, δεν παύει να σημαίνει πως δίνει μια καλή αφορμή στα ζευγάρια να ανταλλάξουν δώρα και να προσδώσουν στη μέρα τους, στο ραντεβού τους, μια ρομαντική πινελιά. Τα δώρα, γνωστά και αναμενόμενα. Το ραντεβού, όμως, ο χώρος που θα διαλέξει το ζεύγος να περάσει τη μέρα των ερωτευμένων, μπορεί να κάνει αυτή την ημέρα ιδιαίτερα ξεχωριστή, χωρίς απαραίτητα να υπάρξει και ανταλλαγή δώρων. Πού θα μπορούσε, λοιπόν, να περάσει ένα ερωτευμένο ζευγάρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; 

Σε ένα εστιατόριο 

Η πιο κοινή και συνηθισμένη επιλογή σίγουρα είναι ένα εστιατόριο. Εκλεκτή θέση στη λίστα των επιλογών σίγουρα κατέχουν μαγαζιά που ειδικεύονται σε μακαρονάδες. Άλλη ιδιαίτερη μεν, κλασική δε επιλογή είναι ένα εστιατόριο θαλασσινών, τα οποία ως γνωστόν, είναι αφροδισιακά. Από την άλλη, υπάρχουν και επιλογές για εναλλακτικούς «παίκτες», όπως είναι ένα μαγαζί με μουσική. Το σημαντικό είναι να επιλεχθεί ένα μαγαζί που να προσφέρει φαγητό της αρεσκείας του ζευγαριού, ρομαντική ατμόσφαιρα, όμορφο περιβάλλοντα χώρο που να ταιριάζει στα γούστα σας ή του/της συντρόφου σας! Τότε η επιτυχία είναι σίγουρα εγγυημένη! 

Σε ένα μπαρ 

Για όσους αγαπούν περισσότερο τις νυχτερινές εξόδους, τα μπαρ αποτελούν σίγουρο προορισμό! Τι καλύτερο από ένα ποτήρι με το αγαπημένο σας ποτό και θέα τα μάτια που τόσο λατρεύετε να κοιτάτε! 

Στο Σινεμά 

Σίγουρα, μια επίσκεψη στο σινεμά μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μέρα, όμως ειδικά του Αγίου Βαλεντίνου, τα πάντα ολόγυρα μυρίζουν έρωτα, φιλιά και πάθος. Έτσι και οι κινηματογράφοι, εφοδιάζονται αυτές τις μέρες με ρομαντικότερες ταινίες, περιμένοντας να προσελκύσουν τα υποψήφια ζευγάρια που θα επιλέξουν να δουν μια ταινία για να περάσουν τη σημερινή μέρα! 

Μια βόλτα σε ένα Λούνα Παρκ 

Κι όμως, τα Λούνα Παρκ δεν είναι μόνο για παιδιά! Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που διασκεδάζουν ακόμα άτομα από διάφορες ηλικίες και λατρεύουν να επισκέπτονται συχνά. Παρ’ όλα αυτά, το Λούνα Παρκ δεν είναι ένα μέρος που επισκέπτεται κανείς κάθε σαββατοκύριακο. Όποτε μια βόλτα προς τα εκεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι σίγουρα μια καταπληκτική ιδέα που θα προσφέρει στην ημέρα σας μια ανεμελιά και θα διαφοροποιηθείτε από τις κλασικές επιλογές του φαγητού και του ποτού. 

Μια βόλτα στην παραλία 

Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα για ένα ραντεβού! Ο ρομαντισμός κρύβεται στα απλά! Μια απλή βόλτα σε ένα πάρκο ή ακόμα καλύτερα σε μια παραλία, ειδικά τις ώρες του ηλιοβασιλέματος, αποτελεί τον ορισμό του ρομαντικού ραντεβού! 

Πηγή εικόνας: unsplash.com / Δικαιώματα χρήσης: Nick Fewings

Ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι 

Ούτε και η έξοδος είναι αναγκαία! Ας μη ξεχνάμε ότι στο σπίτι νιώθουμε πιο οικεία και εκεί δε δουλεύουμε με βάση κάποιο πρόγραμμα μαγαζιού, ούτε κουραζόμαστε από τη βαβούρα του κόσμου. Οπότε στολιστείτε, διαμορφώστε ρομαντικά το σπίτι, ετοιμάστε ένα νόστιμο γεύμα, βάλτε μουσική ή προετοιμάστε κάποια ταινία στην οθόνη και περιμένετε να εκπλήξετε το ταίρι σας! 

Όπου – και όπως – και αν επιλέξετε να περάσετε τη σημερινή μέρα, μην ξεχνάτε ότι σημασία έχει να δείχνουμε την αγάπη μας και τα αισθήματα μας γενικότερα, καθημερινά και να μην περιμένουμε μια μέρα του μήνα για να διασκεδάσουμε με το ταίρι μας. Παρά ταύτα οι επιλογές για ένα αισθησιακό ραντεβού είναι πολλές και σας περιμένουν να διαλέξετε την ιδανικότερη για εσάς και αυτόν/ην που αγαπάτε!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική, την ποίηση και τους παραδοσιακούς χορούς.