21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάEl Sistema Greece: Μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εμπνευσμένη από τις παραδόσεις όλου του...

El Sistema Greece: Μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εμπνευσμένη από τις παραδόσεις όλου του κόσμου!


Της Ελένης Σολδάτου, 

Η χορωδία και ορχήστρα του El Sistema Greece, για ακόμη μια φορά, πραγματοποιεί εκδήλωση στο κέντρο πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στις 11 Δεκεμβρίου 2023, δημιουργώντας μία χριστουγεννιάτικη αύρα εμπνευσμένη από όλο τον κόσμο, καθώς πάνω από 30 χώρες συμμετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ. Στο πλαίσιο αυτής της εκπροσώπησης, συμμετέχουν πάνω από 80 παιδιά και νέοι, ηλικίας 18 έως και 26 ετών, τα οποία καλούνται να αναδείξουν τα διάφορα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια της κουλτούρας τους. Στον ρόλο της υπεύθυνης για την οργάνωση της ορχήστρας, αλλά και της μαέστρου, θα είναι η 26χρονη Κυριακή Κουντούρη, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία πάνω στη διεύθυνση ορχήστρας. Tο εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016, με τους Impact Hub Athens και τον Anis Barnat, έχοντας ως σκοπό την αλληλεγγύη προς τα προερχόμενα από κατώτερα κοινωνικά στρώματα παιδιά, μέσα από τη δύναμη της μουσικής.

Πηγή Εικόνας: a8inea.com

Η προσφορά της Εl Sistema  φαίνεται ακόμα και στο γεγονός ότι προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους που  θέλουν να ασχοληθούν με τον μουσικό τομέα ή να λάβουν μία στοιχειώδη μουσική παιδεία. Η εκδήλωση έχει ως πρότυπο το El Sistema της Βενεζουέλας, το οποίο ανέδειξε πολλούς νέους τρόπους διδασκαλίας της μουσικής και κατέχει την αναγνωσιμότητα του η UNICEF, ως μέσω εξάλειψης της εγκληματικότητας των παιδιών. Συγκεκριμένα, η  El Sistema Greece Youth Orchestra αποτελεί την ορχήστρα από παιδιά και νέους 8-26 ετών που γνωρίζουν, ήδη, κάποιο μουσικό όργανο. Παράλληλα,  η El Sistema Greece Youth Choir αποτελείται από νέους της ίδιας ηλικίας και από πτυχιούχους με γνωστικό αντικείμενο τις φωνολογικές σπουδές. Πρόκειται, επομένως, για άτομα από πολλές εθνικότητες, κάθε μία από τις οποίες δίνει τη δική της χριστουγεννιάτικη νότα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2023, στις 20:00. Κλείνοντας, πρέπει να τονίσουμε πως η El Sistema Greece πραγματοποιεί μία ιδιαίτερα σημαντική προσφορά, δίνοντας τα μηνύματα της ενότητας και της εξάλειψης των κοινωνικών διακρίσεων, καθώς και του ρατσισμού, μέσω της ελπίδας των νέων γενεών να αλλάξουν τον κόσμο  προς το καλύτερο!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Cosmos: El Sistema Greece ”Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με κάλαντα από όλο τον κόσμο”, artandlife.gr, διαθέσιμο εδώ


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Σολδάτου
Ελένη Σολδάτου
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 2003. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι αθλήτρια σε ομάδα καλαθοσφαίρισης και ασχολείται, παράλληλα, με τον χορό και την ανάγνωση βιβλίων