19.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΔραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε κατά τη χειμερινή περίοδο

Δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε κατά τη χειμερινή περίοδο


Της Μαριλένας Παναγιώτου, 

Η χειμερινή περίοδος αποτελεί πάντα πρόκληση για μικρούς και μεγάλους, καθώς λόγω του ψυχρού κλίματος, γεμάτο με υγρασία, το σώμα αδρανεί και έπειτα λόγω και των διάφορων κρυολογημάτων που κυκλοφορούν, προτιμάμε να καθόμαστε σπίτι μόνοι μας περιμένοντας να ζεσταθεί ο καιρός. Κι όμως μπορούμε απλά και οικονομικά να περάσουμε έναν δημιουργικό αξέχαστο χειμώνα παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Για αρχή ποιος είπε πως το να κάθετε κανείς σπίτι με τη κουβερτούλα του και να απολαμβάνει τη ζεστασιά του σπιτιού του είναι κάτι κακό; Ας το παραδεχτούμε, μετά από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα στη δουλεία ή τη σχολή το μόνο που θέλουμε είναι να χαλαρώσουμε. Για αυτό μπορούμε να καλέσουμε τους φίλους μας για να παίξουμε επιτραπέζια ή για να δούμε μια ταινία κάτω από ζεστές κουβερτούλες πίνοντας ζεστή σοκολάτα ή τσάι.

Ακόμη τη περίοδο του χειμώνα, καθώς όπως είναι φυσικό περνάμε περισσότερες ώρες στο σπίτι, μπορούμε να σταματήσουμε για λίγο το delivery και γενικά το έτοιμο φαγητό απέξω και να τεστάρουμε τις δεξιότητές μας στη μαγειρική. Συγκεκριμένα, καλέστε φίλους ή την οικογένειά σας, βάλτε την αγαπημένη σας σειρά να παίζει και προσπαθήστε να φτιάξετε από νόστιμα μυρωδάτα μπισκότα μέχρι πολύπλοκες συνταγές τις οποίες αποφεύγατε τόσο να δοκιμάσετε καιρό λόγω έλλειψης χρόνου.

Πηγή Εικόνας: pixabay.com / Φωτογράφος & Δικαιώματα χρήσης: RoonzNL

Μια ακόμη δοκιμασία με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι τον χειμώνα λόγω της βροχής και του κρύου είναι πως σταματάμε να αθλούμαστε, σε σύγκριση με τους πιο ζεστούς μήνες και είναι λογικό άλλωστε, καθώς όπως μια βροχερή μέρα θα προτιμήσουμε να οδηγήσουμε στη δουλειά μας ή να πάρουμε το λεωφορείο από το να βραχούμε έτσι θα προτιμήσουμε τη ζεστασιά από το κρύο στους διάφορους χώρους άθλησης. Επίσης, τις μέρες γεμάτες υγρασία παραμένουν κλειστά και τα γήπεδα άθλησης όπως γήπεδα ποδοσφαίρου ή τένις λόγω κινδύνου τραυματισμού. Παρ’ όλα αυτά εμείς οφείλουμε στον εαυτό μας να μην μένουμε αδρανείς λόγω όλων των παραπάνω. Ένας οικονομικός και εύκολος τρόπος για να αθλούμαστε χωρίς να εγκαταλείπουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας δεν είναι άλλος από το να κατεβάσουμε μια εφαρμογή με ασκήσεις γυμναστικής (υπάρχει μεγάλη ποικιλία από δωρεάν εφαρμογές) και να ακολουθήσουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα το οποίο συνήθως διαρκεί μισή ώρα ανά ημέρα.

Επίσης, επειδή το να κάθεται κανείς σπίτι είναι πολλές φορές βαρετό μπορούμε να επισκεφτούμε ένα πάρκο ή δάσος ανάλογα με το τι βρίσκεται κοντά στην περιοχή μας με φίλους ή και μόνοι μας και να απολαύσουμε έναν χαλαρό περίπατο ή ένα τζόκινγκ μέτριας έντασης ανάλογα πάντα με τις αντοχές και τη διάθεσή μας. Ντυθείτε ζεστά, πάρτε το αγαπημένο σας τσάι ή καφέ και απολαύστε το όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο.

Το τρέξιμο, όμως, και το περπάτημα δεν είναι σίγουρα οι μόνες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς το χειμώνα. Μάλιστα η αγαπημένη δραστηριότητα μικρών και μεγάλων, νομίζω, δεν είναι άλλη από το πατινάζ. Ίσως για όποιον ξεκινάει να ασχολείται με αυτό να είναι δύσκολο στην αρχή, όμως αποτελεί μια αρκετά διασκεδαστική δραστηριότητα για να δοκιμάσετε με φίλους σας το χειμώνα  ενώ είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη καθώς πλέον παγοδρόμια υπάρχουν σε πληθώρα περιοχών. Ακόμη αποτελεί και μια σχετικά οικονομική δραστηριότητα καθώς οι τιμές των παγοδρομίων κυμαίνονται συνήθως μέχρι δέκα ευρώ ενώ σε μέρη όπως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορεί κανείς να κλείσει μια δωρεάν θέση στο παγοδρόμιο.

Πηγή Εικόνας: pixabay.com / Φωτογράφος & Δικαιώματα χρήσης: anncapictures

Ο κρύος καιρός πολλές φορές είναι ο κατάλληλος για διάφορες χειμερινές αποδράσεις. Άλλωστε τι είναι πιο όμορφο και μαγικό από το να απολαμβάνει κανείς μια ζεστή σοκολάτα σε ένα όμορφο καφέ ενώ έξω βρέχει. Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί όμορφοι και οικονομικοί προορισμοί τόσο κοντά στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μια ήρεμη μονοήμερη ή ένα αξέχαστο διήμερο.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως δεν χρειάζεται να πιστεύουμε πως οι δραστηριότητες τη χειμερινή περίοδο πρέπει να είναι κάτι περίπλοκο ή ακριβό. Απλές βόλτες στην πόλη με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είτε χαλαρές βραδιές σε φιλικά σπίτια μπορούν να αποτελέσουν αξέχαστες και μοναδικές αναμνήσεις επομένως αντί να νοσταλγούμε το καλοκαίρι, ίσως θα έπρεπε να απολαύσουμε τον χειμώνα που έρχεται.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία - Ελένη Παναγιώτου
Μαρία - Ελένη Παναγιώτου
Γεννήθηκε το 2003 και είναι φοιτήτρια του τμήματος Επιστήμης της Διατροφής και της Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και επιθυμεί να ασχοληθεί με την Κλινική Διαιτολογία. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική και τα ταξίδια.