15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά22ος Αγώνας Δρόμου στην Καλαμάτα: Τρέχουμε και βαδίζουμε για καλό σκοπό! 

22ος Αγώνας Δρόμου στην Καλαμάτα: Τρέχουμε και βαδίζουμε για καλό σκοπό! 


Της Μαρίας Μπαλαούρα, 

Με σύμμαχο τον καιρό (τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε), αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα αυτό το Σάββατο ένας αγώνας δρόμου (τρεξίματος και βάδην) για αθλητές και μη, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο συνανθρώπους μας με αναπηρία, στην κεντρική πλατεία της πόλης και κατάληξη στο άλλο άκρο της παραλίας, έχοντας θέα το Μεσσηνιακό γαλάζιο. Σύμφωνα, άλλωστε και με το σύνθημα «Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας», ο Δήμαρχος καλεί όλους, να συμμετέχουν για ακόμη μια φορά στην εκδήλωση – θεσμό, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμο, οι οποίοι με μεγάλη αγάπη, περίσσιο πάθος και ενθουσιασμό, δίνουν το παρόν προκαλώντας συγκίνηση και χαρά. Όπως, μάλιστα, δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος: «Η Καλαμάτα φοράει τα αθλητικά της, υποδέχεται με χαμόγελο, καλή διάθεση και εξαιρετικές καιρικές συνθήκες εκατοντάδες αθλητές και όχι μόνο, από την Μεσσηνία, από την Πελοπόννησο, την Αττική και όλη τη χώρα»

Πηγή εικόνας: kalamata.gr

Το ερχόμενο, Σάββατο 27 Απριλίου, λοιπόν, θα λάβει μέρος στην αγαπημένη Καλαμάτα ο 22ος Αγώνας Δρόμου με αφετηρία την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου καταλήγοντας στο τέλος της παραλιακής. Την αρχή θα κάνουν οι Special Olympics στις έξι το απόγευμα, ενώ στις έξι και μισή θα τελεστεί ο κεντρικός αγώνας τρεξίματος ή και βάδην 10 χιλιομέτρων. Ύστερα, θα ακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους, αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί. 

Ο αγώνας αυτός δεν αποτελεί μόνο μια ωραία αφορμή εκγύμνασης για τους πολίτες της Μεσσηνίας, αλλά και μια συγκινητική κίνηση, αφιερωμένη στον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΣΥ.Φ.Α.μεΑ). 

Το όλο εγχείρημα συνδιοργανώνει για ακόμη μια φορά ο Δήμος Καλαμάτας με την Π.Ε. Μεσσηνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. 

Ο αγώνας αναμένεται να «σπάσει» ρεκόρ συμμετοχών, με τις εγγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει και να ολοκληρώνονται σήμερα, ενώ για τις παιδικές συμμετοχές, το γραφείο εγγραφών θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου. Η τιμή εγγραφής υπολογίζεται στα δέκα ευρώ, για τους φοιτητές θα υπάρχει έκπτωση πέντε ευρώ με την επίδειξη του πάσο, ενώ για τους ανέργους θα είναι δωρεάν. Κάθε ρεκόρ και επίδοση θα καταγραφεί και θα αναγνωριστεί!

Το εγχείρημα υποστηρίζεται επιπλέον και από: το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, τον Σύλλογο ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παράδεισος», αλλά και άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και ομάδες εθελοντών. 

Ο αγώνας δρόμου, λοιπόν, είναι ανοιχτός για όλους μας, ακόμα και για όσους δεν ζουν στην πόλη, για να απολαύσουν μια ξεχωριστή, αθλητική εμπειρία που συμβάλλει σημαντικά στη στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και στην προσωπική σωματική (και ψυχική) υγεία όλων μας! Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας και «τρέξτε» στην Καλαμάτα για να ζήσετε μια έξοχη και αρκετά συγκινητική εμπειρία! Δεν υπάρχει πίεση, ούτε νικητής, μόνο χαρά και ελευθερία!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, kalamata.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική, την ποίηση και τους παραδοσιακούς χορούς.