18.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Άννα Βούλγαρη

Fe-Memorance: Άννα Βούλγαρη


Της Άννας Τσεκάνι, 

Η Άννα Βούλγαρη ήταν κληρονόμος της ιταλικής δυναστείας κοσμημάτων Bulgari, η οποία έζησε μια ζωή σχεδόν βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία.

Γεννήθηκε το 1927 και είχε την τύχη να βρίσκεται σε μια πάρα πολλή ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης, ενώ ήταν εγγονή του ιδρυτή της εταιρείας Bulgari, Σωτήρη Βούλγαρη. Ήταν η τελευταία κληρονόμος ενός τεράστιου επιχειρηματικού κολοσσού, τον οποίο ανέλαβε και ανέπτυξε ακόμα περισσότερο.

Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στη Ρώμη, αφού η οικογένειά της αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα το καλοκαίρι του 1936. Εκεί έζησε πάρα πολλά χρόνια με τους γονείς της και τα άλλα τρία της αδέρφια. Η ενασχόλησή της με τον οίκο Bulgari ήταν σχεδόν αναμενόμενη για όλους τους απογόνους της οικογένειας.

Σταθμό στη ζωή της αποτελούν οι 35 ημέρες ομηρίας, εκείνης και του γιου της. Στις 19 Νοεμβρίου 1983, η 56χρονη τότε Άννα και ο 17χρονος γιος της έπεσαν θύματα απαγωγής. Οι 35 ημέρες αυτές έγιναν κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες και στιγμάτισαν μια για πάντα τη ζωή της Άννας. Ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε την ίδια και την οικογένειά της, κατά την οποία ο γιος της έχασε το ένα του αυτί στην προσπάθεια των δραστών να λάβουν το χρηματικό ποσό, που ζητούσαν. Η οικογένεια Βούλγαρη πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή εικόνας: https://demotix.com/bvlgari-heiress-passes-away-93/

Το 1984 και έπειτα, η Άννα αποφάσισε να εγκαταλείψει τον οίκο Bulgari και να υιοθετήσει έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής, ύστερα από τη φριχτή της εμπειρία με τον γιο της. Μέχρι τον θάνατό της η Άννα είχε επιλέξει να παρευρίσκεται σε ελάχιστες κοσμικές εκδηλώσεις, ενώ σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκεπτόταν κρυφά την Παραμυθία Θεσπρωτίας, το χωρίο όπου ο Σωτήρης Βούλγαρης ξεκίνησε τον εν λόγω κολοσσό.

Η Άννα Βούλγαρη απεβίωσε σαν σήμερα το 2020, ούσα 93 χρόνων. Παρά το γεγονός, ότι πέρασε τα περισσότερά της χρόνια στην Ιταλία, ταξίδευε συχνά στην Ελλάδα και είχε δηλώσει πως «Λάτρευα την Ελλάδα, πάντα την λάτρευα», ενώ ήταν η μοναδική από όλη την οικογένεια η οποία μιλούσε άπταιστα ελληνικά.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Τσεκάνι
Άννα Τσεκάνι
Είναι γεννημένη το 2000 στην Αθήνα. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το πάθος της είναι το αντικείμενο της ψυχολογίας με το οποίο, ωστόσο, ασχολείται προς το παρόν ερασιτεχνικά. Οι ξένες γλώσσες και τα βιβλία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου της χρόνου, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος στον ρητορικό όμιλο της σχολής της, σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις.