20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική#Cocooning_TimePuzzles: η νέα τάση της καραντίνας!

Puzzles: η νέα τάση της καραντίνας!


Της Σπυριδούλας Γραμματικού,

Απόγευμα Τρίτης 17 Μαρτίου. Ώρα 17:00. Ξαπλώνω για ακόμη μια φορά στον καναπέ κάνοντας για ακόμη μια φορά zapping στην τηλεόραση προσπαθώντας να βρω κάποια εκπομπή, ταινία ή σειρά για να περάσει κάπως η ώρα. Ξαφνικά, μέσα στην απελπισία μου παρατηρώ πως όλα τα κανάλια σταματούν τη ροή των προγραμμάτων τους και μεταδίδουν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

«Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους. Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι. Γιατί καλούμαστε να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι πλέον γεγονός και η παραμονή στο πατρικό μου σπίτι έχει πάρει παράταση», σκέφτηκα. Έψαξα, λοιπόν, να βρω τι είναι αυτό το περιβόητο cocooning για το οποίο δημοσιεύονται δεκάδες post στα social media.

Το cocooning προέρχεται από την αγγλική λέξη cocoon που σημαίνει κουκούλι και αναφέρεται στην συνειδητή απόφαση ενός ατόμου να μένει κλεισμένο στο σπίτι του και να μην βγει έξω απ’ αυτό προκειμένου να αποφύγει έναν αντιληπτό κίνδυνο και μια δυσάρεστη ή κοπιαστική κατάσταση. Όταν, δηλαδή, οι μόνες αποστάσεις που θα διανύσεις είναι αυτές ανάμεσα στον καναπέ, το ψυγείο και το κρεβάτι. Ιδανικό για ξεκούραση και «άραγμα»!

Μια δημιουργική απασχόληση για τις βαρετές ώρες:

Αναγκασμένοι να μείνουμε σπίτι σπαταλάμε το χρόνο μας βλέποντας ταινίες και σειρές στο Νetflix και παρακολουθώντας με απάθεια τηλεόραση. Οι ώρες περνούν βαρετά και η απάθεια και η αδράνεια μεγαλώνει. Προκειμένου να κάνεις το πρόγραμμα σου πιο ενδιαφέρον θα σου προτείνω την κατάλληλη ασχολία για τις μέρες της καραντίνας, το puzzle!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ασχοληθείς με τη συναρμολόγηση ενός puzzle:

  1. Είναι ένα και ομαδικό παιχνίδι:

Η συναρμολόγηση ενός puzzle είναι μια ομαδική δουλειά, που μπορεί αυτήν τη δύσκολη περίοδο να σε φέρει κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους, την οικογένεια σου ή τους φίλους σου.

  1. Πνευματική ανάπτυξη:

Διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει πως η συναρμολόγηση ενός puzzle συμβάλλει στην παρατηρητικότητα και στην ενίσχυση της υπομονής καθιστώντας αυτήν την ασχολία ακόμη πιο ωφέλιμη για τα παιδιά.

  1. Αυξημένη δημιουργικότητα:

Κάθε δημιουργική ιδέα βοηθά στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και μέσα από την άσκηση αυτή οδηγούμαστε στην επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση των δεξιοτήτων μας.

  1. Ενίσχυση μνήμης:

Μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν μικροί και μεγάλοι για την συναρμολόγηση ενός puzzle είναι να διατηρήσουν στη μνήμη τους τα κομμάτια και τους πιθανούς συνδυασμούς, συμβάλλοντας έτσι, στη συγκέντρωση και στη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης μνήμης.

  1. Οικονομική επιλογή:

Τα puzzles διατίθενται σε ποικίλα σχέδια και μεγέθη και βρίσκονται σε χαμηλές τιμές, προσιτές στο ευρύ κοινό.

Αυτήν την περίοδο σύγχυσης και πανικού πρέπει να #μένουμε_σπίτι. Το cocooning είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση και δημιουργική απασχόληση. Ας εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για το καλό των όλων μας !


Σπυριδούλα Γραμματικού

Γεννήθηκε το 2000 και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σε επαγγελματικό επίπεδο ενδιαφέρεται για την αρθρογραφία και ειδικότερα την κάλυψη πολιτικών ειδήσεων και γεγονότων. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, όπως τα αγγλικά και τα ισπανικά.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος-Ειρηναίος Σταμούλης
Κωνσταντίνος-Ειρηναίος Σταμούλης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ασχολείται ενεργά με το αντικείμενο των σπουδών του, αρθρογραφώντας και συμμετέχοντας σε συνέδρια και εκδηλώσεις σχετικά με την Πολιτική, τη Διεθνή διπλωματία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.