21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΠροτάσειςΧριστούγεννα στην Ευρώπη

Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Της Μαρίστης Μπουρνουσούζη,

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καταφθάνουν και ήδη έχουν ξεκινήσει να στολίζονται με λαμπιόνια οι δρόμοι, να γεμίζουν οι βιτρίνες με χιονισμένα δεντράκια και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τα εποχιακά καταστήματα έχουν ανοίξει και προσφέρουν μια ιδιαίτερη γιορτινή νότα στις πόλεις. Κάθε χρόνο και καλύτερα, κάθε χρόνο και νωρίτερα! Όλοι κανονίζουν τις άδειες τους για να αποδράσουν προς κάποιο χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε τους 4 δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Φυσικά, από τη λίστα δεν θα έλειπαν το Λονδίνο, η Βιέννη, το Παρίσι και το χωριό του Άι Βασίλη.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η πιο κοσμοπολίτικη πόλη ξέρει να γιορτάζει με φινέτσα και χάρη! Το Λονδίνο είναι μια πόλη που προσελκύει κόσμο είναι δεν είναι γιορτινή. Φυσικά και η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι ένας λόγος παραπάνω για να το επισκεφτείτε. Παντού ακούγονται τραγούδια και χαρούμενες παιδικές φωνές. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν! Η Ευρώπη φημίζεται για τα «Christmas markets» της, πόσο μάλλον η Αγγλία που ίσως παίρνει τη πρωτιά! Στο γνωστό Hyde Park -που αν είστε τυχεροί θα δείτε και τα μικρά σκιουράκια- βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του θεματικού πάρκου «Winter Wonderland» που θα σας κόψει την ανάσα. Ένα τεράστιο Christmas market απλώνεται μπροστά σας στολισμένο με γιορτινές ευρωπαϊκές λιχουδιές.  The Secret Forest, the Snowman Experience, Bar Ice, the Giant Observation Wheel, Winter Wonderland Comedy Club, Zippos Christmas Circus, Bar Hütte and Cirque Berserk είναι μερικά από αυτά που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Υστέρα, μια κρουαζιέρα στον Τάμεση θα σας γνωρίσει γρήγορα την πόλη. Το βραδύ θα δείτε την πόλη φωτισμένη, κάτι το οποίο θα σας εντυπωσιάσει, ενώ αν επιλέξετε να πάτε μέρα, φροντίστε να έχετε κοιτάξει τον καιρό ώστε να μην έχει τόση ομίχλη.

Φυσικά, μη ξεχάστε να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα, όπως είναι το «London Eye», τα Βασιλικά Ανάκτορα, το περίφημο σύμβολο του Λονδίνου Big Ben, το Μουσείο Madam Tussauds και το Βρετανικό Μουσείο. Κλείνοντας, μην ξεχάσετε να κάνετε δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα, σουβενίρ,  ποικιλίες τσάι, κάτι για το οποίο φημίζονται οι Λονδρέζοι ή και να επισκεφτείτε του μουσείο των m&m’s για άλλες λιχουδίες! Περπατήστε την Oxford Street, ένας  δρόμος με τεράστια όμορφα και κοσμικά καταστήματα και πολυκαταστήματα, τόσο στολισμένος που δεν θα θέλετε να φύγετε!

ΒΙΕΝΝΗ

Η Βιέννη φημίζεται για τους εξαιρετικά στολισμένους εμπορικούς δρόμους και για τις  υπέροχες λιχουδιές που προσφέρονται στο Christmas Market. Κάνετε τη βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο, απολαύστε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και την κοσμοπολίτικη πνοή που διακατέχει την πόλη, μια πόλη που ανταποκρίνεται σε μεγάλες προσδοκίες του shopping!  Πριν τα ψώνια σας, όμως,  αφιερώστε χρόνο στα αξιοθέατα της πόλης και ανακαλύψτε την ιστορία της μέσα από τα κτίρια. Τα Ανάκτορα Σένμπρουν, τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών και το ανάκτορο Mπελβεντέρε είναι μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει να θαυμάσετε. Περιηγηθείτε  στην περίφημη  λεωφόρο του Pινγκ, στην οποία βρίσκονται τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίχ Kίρχε.

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ- ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Αυτό που πραγματικά διαφέρει και αξίζει να επισκεφτείτε μια φορά τουλάχιστον στη ζωή σας είναι το γνωστό σε όλους μας χωρίο του Άγιου Βασίλη το οποίο βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο, το παγωμένο και χιονισμένο Ροβανιέμι. Τα must είναι τα εξής:

Η επίσκεψη στο σπίτι του Άγιου Βασίλη για να το δείτε, να μιλήσετε μαζί του και να του εκφράσετε κάποια επιθυμία. Το χωριό του Άι Βασίλη είναι ξύλινο, πολύχρωμο και στολισμένο!  Όλα κινούνται στους ρυθμούς των Χριστουγέννων! Στο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη έχετε τη δυνατότητα  να στείλετε γράμματα σε αγαπημένα πρόσωπα. Φυσικά, πρέπει να επισκεφτείτε το Snowman World όπου εκεί θα θαυμάσετε πανέμορφα και ιδιαίτερα γλυπτά από χιόνι κα πάγο. Θα κάνετε πατινάζ στον πάγο,  μαθήματα snowboard, μαθήματα γλυπτικής με πάγο και θα διασκεδάσετε σε τσουλήθρες κατασκευασμένες από πάγο! Ύστερα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα όρια σας με τα snowmobile και να ζήσετε την απόλυτη αρκτική περιπέτεια! Στη φάρμα Sirmakko  θα γνωρίστε το περιβόητο Ρούντολφ από το ομώνυμο τραγούδι «Ρούντολφ το ελαφάκι», καθώς και τους άλλους ταράνδους και επίσης μπορείτε να οδηγήσετε έλκηθρο! Καλό είναι να πάτε πλήρως εξοπλισμένοι με ζεστά ρούχα – καλύτερα ισοθερμικά – και μπότες για τα χιόνια. Επιπλέον, στο επιστημονικό κέντρο Arktikum θα γνωρίσετε το μυστήριο του Βόρειου Σέλλας. Επίσης, υπάρχουν ξενοδοχεία με δωμάτια κατασκευασμένα από χιόνι γνωστά ως  Snow Ηotels. Αξίζει να μείνετε εκεί έστω και μια βραδιά διότι αποτελεί ένα πανέμορφο αξιοθέατο. Προτιμήστε ξενοδοχεία που στεγάζουν σπα και τζακούζι ώστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

ΠΑΡΙΣΙ

Το Παρίσι  γιορτάζει και αποδεικνύει ότι δικαίως την αποκαλούν πόλη του φωτός. Παντού στολίδια, παντού φωτάκια , παντού όμορφες μυρωδιές! Όλα είναι λαμπερά και γιορτινά! Μια βόλτα το βράδυ στο κέντρο θα σας πείσει και θα σας δελεάσει να γιορτάζετε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στο Παρίσι! Η λεωφόρος Champs-Elysées είναι αυτή που ξεχωρίζει κυριολεχτικά αλλά και μεταφορικά! Είναι κατά μήκος στολισμένη με φωτάκια στα δέντρα και στις κολώνες, ενώ παράλληλα οι βιτρίνες των καταστημάτων στολίζονται με λαμπιόνια και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ίσως αποτελεί και το πιο πολυσύχναστο και διάσημο σημείο της πόλης κατά τη γιορτινή περίοδο. Όλοι οι δρόμοι είναι στολισμένοι σα να λάμπουν από χαρά και μαγεία… Στη Ντορ Νταμ θα αντικρίσετε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Παρισίου, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην διάσημη εκκλησία των Παρισίων. Τέλος, σε διάφορα σημεία της πόλης στήνονται παγοδρόμια καθώς και τα περίφημα Christmas markets. Και φυσικά μη ξεχάσετε το σύμβολο της Πόλης, τον Πύργο του Άιφελ στον όποιο κατά την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα αντικρίσετε στον ουρανό πανέμορφα και γεμάτα χρώματα και σχηματισμούς πυροτεχνήματα.

Μαρίστη Μπουρνουσούζη

Γεννήθηκε στο Αμαρούσιο Αττικής το 1994 και μεγάλωσε στην όμορφη Κάρυστο. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Λάτρης των ταξιδιών, των χαμογελαστών ανθρώπων και του ευ ζην! Της αρέσει η παρατήρηση και η συγγραφή ενδιαφερόντων θεμάτων και αυτή είναι και η σύνδεση της με το OffLine Post.

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ