23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάThessaloniki Free Short Festival: Το φεστιβάλ των ταλέντων

Thessaloniki Free Short Festival: Το φεστιβάλ των ταλέντων


Της Μαριαλένας Κουντούρη,

Είσαι λάτρης του κινηματογράφου και περιμένεις πώς και πώς να ανακαλύψεις νέους δημιουργούς και ταινίες; Τότε, δεν πρέπει να λησμονήσεις να επισκεφθείς τη συμπρωτεύουσα! Το Thessaloniki Free Short Festival είναι εδώ και έφτασε η ώρα για την έναρξη της τρίτης διοργάνωσης στις 4 του Οκτώβρη. Το φεστιβάλ αποτελεί ουσιαστικά έναν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στον κινηματογραφικό χώρο.

Η πρωτοβουλία για το Free Short Festival προέρχεται από μια ομάδα φοιτητών ,οι οποίοι κατά τη διάρκεια του lockdown κατόρθωσαν να βρουν έναν τρόπο προβολής και ανάδειξης κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους με μοναδικό σκοπό την εύρεση δημιουργικών και ταλαντούχων νέων. Παρά το γεγονός, ότι πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 100 θεατές και να φιλοξενήσει περίπου 350 ταινίες από όλον τον κόσμο.

Πηγή εικόνας: filmfreeway.com / Δικαιώματα χρήσης: Thessaloniki Free Short Festival

Το φετινό φεστιβάλ είναι το 3ο κατά σειρά που διοργανώνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να είναι πιο διασκεδαστικό από ποτέ! Θα λάβει χώρα 4-5 Οκτωβρίου στον Κοινωνικό χώρο Ετεροτοπία και στον Πολυχώρο WE αντιστοίχως. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως έχουν υποβληθεί 3300 ταινίες μικρού μήκους, πυροδοτώντας έτσι τον ανταγωνισμό και ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά!

Οι ταινίες που θα προβληθούν διαφέρουν εντελώς μεταξύ τους και μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη σκέψη του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από αυτό. Ταινίες δράματος, αγάπης, anime και πολλά είδη ταινιών θα συμμετάσχουν στη «μεγάλη οθόνη» του φεστιβάλ. Μάλιστα, όπως παρατηρήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια, ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπήρχαν πολλοί που ξεχώρισαν για το ταλέντο τους και μάλιστα το Free Short αποτέλεσε έναυσμα εντατικής ενασχόλησης με τον κινηματογράφο για τους ίδιους.

Τέλος, το Thessaloniki Free Short Festival πέρα από το γεγονός, ότι συμβάλει στη διεύρυνση των οριζόντων μας ως θεατές, δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να οραματιστούν ένα μέλλον στην κινηματογραφία. Να καταπιαστούν, δηλαδή, με αυτό που τους ενθουσιάζει και τελικά να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό για το ταλέντο τους.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 3ο Thessaloniki Free Short Festival (προβολές ταινιών μικρού μήκους), exostis.gr, Διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Κατάγεται από την Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γεννημένη το 2003 και σήμερα φοιτά στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά της είναι η μουσική και σαφώς η ανάγνωση βιβλίων, η οποία αποτελεί τη βάση του αντικειμένου σπουδών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Ακόμη, ασχολείται με τον αθλητισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερα την ύπαιθρο και τους περιπάτους στη φύση.