20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

9η Φεβρουαρίου


Του Πελοπίδα-Παναγιώτη Κουλούρη,

1824: Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε Βρετανούς κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών.


1893: Γεννιέται στη Ναύπακτο ο Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας. Ήταν πολιτικός, νομικόςλογοτέχνης και δημοσιογράφος. Διετέλεσε πρωθυπουργός (15/7 – 20/8/1965) και υπήρξε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Γ. Αθανασιάδης – Νόβας, έμεινε γνωστός ως ο πρώτος «Πρωθυπουργός της Αποστασίας» (Ιουλιανά 1965), παρότι η κυβέρνησή του τελικά δεν πέτυχε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και παραιτήθηκε. 


1895: Ο γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν δημιουργεί ένα παιχνίδι ονόματι μιντονέτ, το οποίο θα ονομαστεί αργότερα volley. Ο Μόργκαν εργαζόταν στο παράρτημα της ΧΑΝ (YMCA) του Χόουλιοκ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ομαδικό παιχνίδι κλειστού χώρου, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών, επινόησε το βόλεϊ. Αρχικά ονόμασε το παιχνίδι μιντονέτ. Το όνομα βόλεϊ δόθηκε λίγο αργότερα, έπειτα από έναν αγώνα επίδειξης, μάλλον από τον Άλφρεντ Χάλστιντ.

 

Πελοπίδας-Παναγιώτης Κουλούρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Το 2014 ξεκίνησε τις σπουδές του, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου αποφοιτώντας το 2018. Τον Οκτώβριο ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως Πάφου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ιστορία". Στο OffLine Post αρθρογραφεί για τις κατηγορίες Πολιτικού και Ιστορίας.

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ