15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

19η Δεκεμβρίου

Του Πελοπίδα-Παναγιώτη Κουλούρη

1916: Λήγει η Μάχη του Βερντέν. Η μάχη του Βερντέν ήταν μια από τις κρισιμότερες μάχες του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου και έλαβε χώρα στο δυτικό μέτωπο. Αντίμαχοι ήταν ο γερμανικός και ο γαλλικός στρατός, και στοίχισε τη ζωή 306.000 Γάλλων και Γερμανών. Οι τραυματίες 402.000, που πολέμησαν από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 1916 γύρω από την πόλη Βερντέν στη βορειοανατολική Γαλλία. Ήταν η πιο μακροχρόνια μάχη και μια από τις πιο αιματηρές στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τόσο για την Γαλλία όσο και για την Γερμανία αντιπροσωπεύει την φρίκη του πολέμου, παρόμοια με τη μάχη του Σομμ που την ακολούθησε τον ίδιο χρόνο.

1965: Ο στρατηγός Ντε Γκωλ επανεκλέγεται στο αξίωμα του Προέδρου της Γαλλίας. Αντίπαλός του, ο μετέπειτα σοσιαλιστής Πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν.

1997: Κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες η ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Τιτανικός», που είναι η πρώτη σε εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογράφου.

2016: Φορτηγό παρέσυρε 12 ανθρώπους, που σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, στο Βερολίνο. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε από το Ισλαμικό Κράτος.

Πελοπίδας-Παναγιώτης Κουλούρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Το 2014 ξεκίνησε τις σπουδές του, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου αποφοιτώντας το 2018. Τον Οκτώβριο ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως Πάφου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ιστορία". Στο OffLine Post αρθρογραφεί για τις κατηγορίες Πολιτικού και Ιστορίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ