15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜια ζωή στο «στόχαστρο»

Μια ζωή στο «στόχαστρο»


Της Άννας-Νικολέτας Γρίβα,

«Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στη κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν είχε σχέση με καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση έδειξαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», αναφέρει μεταξύ άλλων η Kate Middleton, πριγκίπισσα της Ουαλίας, σε πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύθηκε σε επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δήλωση αυτή ήρθε τρεις μήνες μετά τη προσωρινή της απόσυρση από την ενεργό δράση και δύο μήνες μετά το μεγάλο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στη κοιλιακή χώρα, δύο μήνες αγωνίας για τον αγγλικό λαό. Δύο μήνες, όμως, «χρυσάφι» για τα διαβόητα βρετανικά tabloids, των οποίων κύρια ασχολία φάνηκε να είναι η κατάσταση της υγείας της Kate Middleton, αλλά κυρίως, η στάση της βασιλικής οικογένειας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «μυστικοπαθής». Φυσικά, θεωρώ πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς φιλοβασιλικός, για να αντιληφθεί ότι τα θέματα υγείας είναι, και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως εξαιρετικά προσωπικές υποθέσεις, ανεξαρτήτως της αναγνωσιμότητας του προσώπου που πάσχει. Η ιδιωτικότητα, πάντοτε, αλλά ειδικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο καμία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καμία δημοσίευση στον κίτρινο τύπο δεν θα έπρεπε να παραβιάζει. Η αλήθεια είναι πως έχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν σε άρθρο μου στο θέμα της ιδιωτικότητας των δημοσίων προσώπων, όμως με κίνδυνο να επαναληφθώ, επέλεξα να το «ξαναγγίξω», καθώς η πτυχή των θεμάτων υγείας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Πηγή Εικόνας και Δικαιώματα χρήσης: harpersbazaar.com

«Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων», τονίζει επίσης η Kate Middleton στην ανάρτηση. Και σαν να μην έφτανε η πρακτική δυσκολία των δύο αυτών μηνών, και όλες οι υποθέσεις περί της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της, και του ατυχούς photoshop που εντοπίστηκε σε ανάρτηση της ίδιας με τα παιδιά της, είχε να αντιμετωπίσει θεωρίες περί της εξαφάνισής της, που έφεραν στην επιφάνεια ακόμη και παλιές υποθέσεις περί εξωσυζυγικών σχέσεων του William. Και βεβαίως, όπως άλλωστε και κάθε μητέρα, είχε να σκεφτεί πώς θα ενημερώσει τα παιδιά της, George, Charlotte και Louis, καθησυχάζοντάς τα παράλληλα, και διαβεβαιώνοντας τα πως θα γίνει καλά.

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, όπου η ιδιωτικότητα φαίνεται να λησμονείται όλο και περισσότερο ως έννοια, ας προσπαθήσουμε να μην αφήνουμε τη περιέργειά μας να νικά, όσο ανθρώπινη κι αν είναι καμιά φορά, κι ας σεβαστούμε τους άλλους, με τον ίδιο τρόπο που θέλουμε να σέβονται εμάς.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Η Kate Middleton πάσχει από καρκίνο: Οι χημειοθεραπείες και ο λόγος που εξαφανίστηκε, queen.gr, Διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα-Νικολέτα Γρίβα
Άννα-Νικολέτα Γρίβα
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, και είναι φοιτήτρια του ΕΚΠΑ στο τμήμα Βιολογίας. Την ενδιαφέρουν θέματα που αφορούν την έρευνα και τις επιστήμες, και ιδίως τη βιολογία, την ιατρική, το διάστημα, τη φιλοσοφία και τη βιοηθική, ενώ παράλληλα αγαπά την αρθρογραφία. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τον μοντέρνο χορό και ερασιτεχνικά με την αστροφωτογραφία.