17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΜουσικήA star is born: H πορεία της Miley Cyrus προς την κορυφή

A star is born: H πορεία της Miley Cyrus προς την κορυφή


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Η Miley Cyrus γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1992 στην πόλη Φράνκλιν της πολιτείας Τενεσί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός, γνωστή κυρίως για τη συμμετοχή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της Disney με τίτλο «Χάνα Μοντάνα». Η σειρά προβλήθηκε από τις 24 Μαρτίου 2006 έως τις 16 Ιανουαρίου 2011, καταλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2008, στην ηλικία των 16 ετών, η Miley Cyrus βρέθηκε στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Time με τις 100 πιο ακριβοπληρωμένες διασημότητες στον κόσμο. Ως τραγουδίστρια έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και έχει κατακτήσει την κορυφή των charts με τρία διαφορετικά στούντιο άλμπουμ.

Το παρατσούκλι “Smiley” προήλθε απ’ το συνεχές χαμόγελο της Miley από τη γέννησή της και αργότερα μετατράπηκε σε “Miley”. Το 2008, επίσημα άλλαξε το όνομά της σε Miley Ray Cyrus, τιμώντας τον παππού της, Ronald Ray Cyrus. Η Cyrus μεγάλωσε στο Τενεσί και πήγαινε στο δημοτικό σχολείο Heritage Elementary School, που ήταν μέλος της ομάδας μαζορέτας του Tennessee Allstars. Από το 2005, ζει κυρίως στο Λος Άντζελες με την οικογένειά της. Μεγάλωσε στη χριστιανική πίστη και βαφτίστηκε το 2005.

Πηγή εικόνας: marieclaire.gr, Getty Images/ Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: Gilbert Flores

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2008, δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube με τη χορεύτρια Mandy Jiroux, το οποίο ονομάζεται “mileymandy” (The Miley and Mandy Show). Το κανάλι αυτό είχε εκατομμύρια προβολές, αλλά η συνεργασία τους διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Επιπλέον, το 2009 δημοσίευσε τη βιογραφία της με τίτλο “Miles to Go”.

Η καριέρα της Miley Cyrus ξεκίνησε με τη συμμετοχή της σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, όπως η σειρά “Doc” και η ταινία “Big Fish”. Ωστόσο, η μεγάλη της διάρκεια έλαβε με τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά “Hannah Montana”, όπου υποδύθηκε τη Miley Stewart. Η επιτυχία αυτή οδήγησε στην περαιτέρω εξέλιξη της καριέρας της ως ηθοποιού και τραγουδίστριας.

Πηγή εικόνας: yahoo.com / Δικαιώματα χρήσης: VIJAT MOHINDRA/NBC

Τον Ιούλιο του 2008, η Miley Cyrus ίδρυσε το The Pappy Cyrus Family Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα προς τιμήν του αείμνηστου παππού της, Ron Cyrus. Κατά τη διάρκεια των περιοδειών της, επισκέπτεται συχνά τις παιδιατρικές πτέρυγες των νοσοκομείων σχεδόν σε κάθε περιοχή όπου υπάρχουν τέτοιες υποδομές. Συνήθως συγκεντρώνει χρήματα για το Make-A-Wish Foundation και συναντά θαυμαστές με τους οποίους περνάει μια μέρα μαζί τους.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, που έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, η Μάιλι Σάιρους ταξίδεψε επανειλημμένα στην Αϊτή για λογαριασμό του Ιδρύματος Starkey Hearing Foundation προκειμένου να βοηθήσει στη θεραπεία και φροντίδα των παιδιών και των εφήβων με προβλήματα ακοής που επλήγησαν από τον σεισμό. Επίσης, συνεισφέρει στη συλλογή χρημάτων παίζοντας αφιλοκερδώς σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, συμμετείχε στην εκτέλεση του κομματιού “Just Stand Up” μαζί με άλλους δημοφιλείς τραγουδιστές ως μέρος του προγράμματος Stand Up to Cancer.

Είχε την πρώτη της υποψηφιότητα για βραβείο Grammy το 2015 με το άλμπουμ της Bangerz. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει μέχρι το 2022, όταν συνεργάστηκε με τον Lil Nas X. Το 2023, όμως, ήταν η χρονιά της καθώς αναγνωρίστηκε η αξία του «ύμνου» που κυκλοφόρησε, το οποίο έγινε ομοφωνία για πολλούς. Το τραγούδι “Flowers” γράφτηκε για τον πρώην σύζυγό της, Liam Hemsworth, και κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθλίων του. Η κυκλοφορία αυτή προκάλεσε μια σειρά φημών σχετικά με πιθανές απιστίες του Hemsworth, τις οποίες η Miley δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε.

Στη σκηνή, καθώς πήρε το πρώτο της βραβείο, η τραγουδίστρια χόρευε στον ρυθμό του “Flowers” και επανέλαβε τη φράση «Kέρδισα το πρώτο μου Grammy» με ένα χαρούμενο χαμόγελο στα χείλη, καθώς κατέβαινε από τη σκηνή.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Miley Cyrus, marieclaire.gr, διαθέσιμο εδώ. 

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.