17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΗ μπάλα στην εξέδρα

Η μπάλα στην εξέδρα


Της Γεωργίας Σκαμπελτζή,

Κλειστό επ’ αόριστον για λόγους ασφαλείας το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, βάσει πορίσματος της της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων Σταδίων, καθώς μετά από εξέταση του χώρου διαπιστώθηκαν προβλήματα. Ειδικότερα, γίνεται λόγος για στατική ανεπάρκεια σε 16 από τα 31 σημεία.

Αν και η μελέτη είχε παραδοθεί στην εκπνοή του Αυγούστου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μερετούδης, ανερυθρίαστα δήλωσε ότι δεν την ανέγνωσε, καθώς η έκτασή της αγγίζει τις 1.000 σελίδες. Όπως είθισται στην Ελλάδα, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών αποποιούνται των ευθυνών τους και ρίχνουν τις ευθύνες η μία στην άλλη.

Πηγή εικόνας: infonews24.gr

Όλα αυτά ενώ ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, εμφανίστηκε λίγο καιρό νωρίτερα στο γήπεδο, πανηγυρίζοντας τη νίκη του Πανσερραϊκού και πρόσφατα περηφανευόταν σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι πρόκειται για την πρώτη μελέτη στατικής επάρκειας που διεξήχθη τα τελευταία 50 χρόνια και ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του λύθηκαν χρόνια προβλήματα. Μόνο που γνώριζε από τις 25 Αυγούστου για την κατάσταση, αλλά, μάλλον, η μελέτη έμεινε στο συρτάρι.

Μάλιστα, πρόσφατα είχαν γίνει διορθωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές για τη συμμετοχή του Πανσερραϊκού στη Super League. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως, προκύπτει εύλογα το εξής ερώτημα: Οι εργασίες βελτίωσης πραγματοποιήθηκαν χωρίς να έχει γίνει έλεγχος της στατικής επάρκειας; Ικανοποιητική απάντηση δεν έχει δοθεί έως τώρα, καθώς η συζήτηση επί του ζητήματος συνεχίζεται…

Κατά τα άλλα, στον Δήμο Σερρών διεξάγονται συνεχώς συνεδριάσεις… Τα κακό σε αυτό είναι ότι δεν εξάγεται κάποιο συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει και, φυσικά, όπως συμβαίνει κατά κανόνα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες, αλλά πετούν το μπαλάκι στην εξέδρα. Μέσα σε όλα αυτά, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της νέας Δημάρχου, Βαρβάρας Μητλιάγκα, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από την απερχόμενη δημοτική αρχή και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και από τις δύο πλευρές.

Να μην λησμονήσουμε το γεγονός ότι τα στοιχεία για την ακαταλληλότητα του γηπέδου, αλλά και το πόρισμα για την τραγωδία που έλαβε χώρα πέρυσι στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών, στις οποίες δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Αν, όμως, είχε επιτύχει τον στόχο του και εξασφάλιζε μία δεύτερη θητεία, θα έμεναν «κάτω από το χαλί»; Άξιζε το ρίσκο για την πολυπόθητη επανεκλογή;

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς από τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια έως την Πολεοδομία, θα λογοδοτήσουν για τον κίνδυνο στον οποίο έθεσαν τόσους πολίτες και κυρίως παιδιά που φοιτούν σε σχολείο πέριξ του γηπέδου; Πάντως, το όλο σκηνικό θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον πρώην Υπουργό, επίσης Σερραίο, που λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία των Τεμπών διαβεβαίωνε ότι τα τρένα είναι ασφαλή. Σε τί καταλήγουμε; Κλειστό το Κολυμβητήριο Σερρών. Κλειστό το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών. Κλειστό το στόμα του Δημάρχου.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1995. Απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νεοελληνική Φιλολογία: Ερμηνεία, Κριτική και Κειμενικές Σπουδές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων, με τη μουσική και τα παζλ.