18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός«Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» (2016): Γιατί μέσα σου παραμένεις πάντα...

«Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» (2016): Γιατί μέσα σου παραμένεις πάντα παιδί!


Της Κατερίνας Τσιφετάκη,

Άραγε είσαι ποτέ αρκετά μεγάλος για να δεις μία παιδική ταινία; Θεωρώ πως όχι! Ας αφήσουμε λίγο κατά μέρος τις περιπέτειες και τις αστυνομικές ταινίες και σειρές κι ας μιλήσουμε για μία ταινία που μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι… και το όνομα αυτής «Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» (“The ballerina and the little inventor”).

Πρόκειται για μία ταινία του 2016, η οποία έχει μεταγλωττιστεί στα ελληνικά. Πολλές ελληνικές προσωπικότητες δανείζουν τη φωνή τους, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα (Αφροδίτη Αντωνάκη, Φοίβος Ριμένας, Στεφανία Φιλιάδη, Σταύρος Σιούλης, Φώτης Πετρίδης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άντρια Ράπτη). Ανήκει στο είδος των κινουμένων σχεδίων και εμπλέκει τόσο το χιουμοριστικό, όσο και το συναισθηματικό-συγκινησιακό στοιχείο, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα να μην σε αφήνει στιγμή να πάρεις έναν υπνάκο… θες να δεις τι θα γίνει και πώς θα εξελιχθεί, στοιχείο που όλοι θα προσθέταμε στα συν μίας ταινίας.

Πηγή Εικόνας: moveitmag.gr

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Γαλλία του 1880. Πρωταγωνιστές αυτής, η Φελίσια και ο Βίκτορ, δύο νεαρά παιδιά οι οποίοι είναι αχώριστοι. Τα δύο αυτά χαρισματικά παιδιά μεγάλωσαν σε ορφανοτροφείο και έχει ο καθένας το δικό του όνειρο… Η Φελίσια θέλει να γίνει μπαλαρίνα και ο Βίκτορ εφευρέτης. Τότε αποφασίζουν να το σκάσουν από το ορφανοτροφείο και να πάνε στο Παρίσι, την Πόλη του Φωτός, για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Πολλά εμπόδια θα τους βρουν στην προσπάθειά τους αυτή, πολλοί θα προσπαθήσουν να τους χωρίσουν και άλλα τόσα να τους αποθαρρύνουν. Κι εδώ ρωτώ: Όταν υπάρχει αγάπη και πάθος, είναι ποτέ τίποτα αρκετό για να σε σταματήσει και να σε αποτρέψει από αυτό που ποθεί η καρδούλα σου;

Σε ό,τι κι αν κάνουμε στην ζωή μας, όποιο στόχο και αν έχουμε πάντα θα υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σου πουν ότι δεν μπορείς, ότι δεν θα καταφέρεις, ότι δεν είσαι αρκετός και ικανός να κάνεις οτιδήποτε. Δεν είναι όμως αυτοί οι σημαντικοί. Οι σημαντικοί είναι αυτοί που θα σταθούν δίπλα σου και στα καλά και στα άσχημα. Ό,τι και αν συμβεί θα είναι εκεί να σε σηκώσουν όσες φορές και αν πέσεις και θα σου δείχνουν με κάθε αφορμή την αγάπη τους. Η φλόγα και το πάθος να κυνηγήσεις τα όνειρα σου είναι το κλειδί… γιατί ό,τι κι αν κάνεις με την ψυχή σου σίγουρα θα πετύχει. Κανένας δεν είναι ικανός να σου κόψει τα φτερά, όρθωσε ανάστημα και φτάσε εκεί που θες!

Πηγή Εικόνας: filmy.gr

«Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» είναι μία ταινία με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Να μην παρατάμε ποτέ τα όνειρά μας. Το γεγονός ότι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους δίνει το δικαίωμα και στους δύο να ονειρεύονται… γιατί τι θα κάναμε αν δεν ονειρευόμασταν; Αν δεν ελπίζαμε για το καλύτερο δυνατό; Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε στα παιδιά σας ότι τα όνειρα τους είναι πολύτιμα και κανείς δεν πρέπει να τους τα στερεί.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι ίσως η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έχω παρακολουθήσει. Είναι πολύ αξιόλογη παραγωγή, οι εικόνες και τα πλάνα είναι εξίσου ποιοτικά, με αποτέλεσμα να την παρακολουθείς πολύ ευχάριστα. Είναι έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, γεγονός που ελαφρύνει αρκετά το συγκινητικό και αποθαρρυντικό κλίμα που γίνεται αισθητό αρκετές φορές. Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την επιλογή της μουσικής, η οποία σε όλες τις σκηνές είναι ιδιαίτερα εύστοχη. Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας και δείτε την. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα σας απογοητεύσει. Πάρτε κάτι ωραίο να φάτε και να πιείτε και εύχομαι καλή θέαση!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Ballerina – Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης, youtube.com, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Τσιφετάκη
Κατερίνα Τσιφετάκη
Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2001 στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Φοιτά στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Της αρέσει να διαβάζει και να ενημερώνεται συνεχώς. Αγαπά τις σπουδές της και ιδιαίτερα όταν αυτές σχετίζονται με οποιαδήποτε καινοτομία στον τομέα αυτό. Ασχολείται με τον χορό, παρακολουθεί αρκετές ταινίες και σειρές και της αρέσει να περνά τον ελεύθερο της χρόνο με αγαπημένα της πρόσωπα. Η συνεχής επιμόρφωση είναι προσόν γι’ αυτό κάθε σεμινάριο που την ενδιαφέρει αποτελεί προτεραιότητα.