20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝομικά ΘέματαInfolaw Conference 2021: Ένα καινοτόμο και επίκαιρο συνέδριο από την ELSA Greece...

Infolaw Conference 2021: Ένα καινοτόμο και επίκαιρο συνέδριο από την ELSA Greece | 12 & 13 Μαρτίου 2021


Του Ραφαήλ-Νικόλαου Μπελενιώτη,

Η ELSA Greece μάς προσκαλεί σε ένα καινοτόμο συνέδριο για την online διαφήμιση και τον κόσμο της ψηφιακής οικονομίας, με τίτλο “Infolaw Conference 2021“, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Lawspot, την Athens Legal Tech και την Ένωση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας.

Το συνέδριο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 12 και 13 Μαρτίου και η συμμετοχή σε αυτό θα είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν. Σημαντικοί υποστηρικτές του συνεδρίου είναι η Microsoft, o Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η πλατφόρμα Sakkoulas online.

Σκοπός της παιδευτικής διαδικασίας αυτού του συνεδρίου είναι η παροχή μιας σφαιρικής εικόνας για τα νομικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τις σύγχρονες μορφές online διαφήμισης, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα δεδομένα στην οικονομία του διαδικτύου. Άλλωστε, στις μέρες μας, και ιδιαίτερα μετά την επέλαση του Covid-19, είναι ελάχιστες οι εταιρείες εκείνες που δεν διαθέτουν ηλεκτρονική διαφήμιση για την προσέλκυση και την επικοινωνία με το κοινό τους. Οι υπηρεσίες της online διαφήμισης είναι ένας περίπλοκος «θαυμαστός νέος κόσμος» για πολλούς από εμάς, που δεν έτυχε να έχουμε μια σχετική ειδίκευση πάνω στο θέμα. Κι όμως, πολλά ζητήματα ανακύπτουν μέσα από αυτή τη διαφημιστική βιομηχανία των δισεκατομμυρίων ευρώ. Κάποια από αυτά αφορούν ατομικά και προσωπικά δικαιώματα και σχετίζονται με την τεράστια και πολλές φορές ανεξέλεγκτη συλλογή προσωπικών πληροφοριών των χρηστών–πελατών και κάποια άλλα, με θεσμικές πολιτικές λειτουργίες, όπως οι εκλογικές διαδικασίες.

Πηγή εικόνας: InfoLaw

Με την παρουσία ενός μεγάλου πάνελ καταξιωμένων ομιλητών, η διοργάνωση ευελπιστεί να μπορέσει να προσφέρει μια συνολική εικόνα της κατάστασης στο πλαίσιο όλων αυτών των κρίσιμων ζητημάτων.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου (πλατφόρμα Zoom) την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021. Τις δύο αυτές ημέρες θα λάβουν χώρα τρεις συνεδρίες για την ανάλυση των σχετικών θεματικών, ενώ το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ένα σεμινάριο, με θεματική «Δημόσια υγεία και ηλεκτρονικές εφαρμογές», ένα ζήτημα που αναδείχθηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμο την περίοδο της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο infolaw.gr


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.