16.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΜε αφορμή την επίθεση με μπογιές στο γραφείο του βουλευτή Σ. Σιμόπουλου...

Με αφορμή την επίθεση με μπογιές στο γραφείο του βουλευτή Σ. Σιμόπουλου…


Της Λίλης Οικονόμου, 

Μία όχι και τόσο πρωτότυπη επίθεση με ρίψη μπόγιας και έντυπου υλικού σημειώθηκε στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου, στις 30 Δεκεμβρίου. Στην είσοδο του πολιτικού του γραφείου βρέθηκαν τρικάκια, καθώς, επίσης, και κόκκινη μπογιά, η οποία ήταν σκορπισμένη παντού. Οι υπαίτιοι φαίνεται να παραμένουν άγνωστοι και την υπόθεση έρευνα η ελληνική αστυνομία, ενώ, βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο που ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νοσηλεύεται εφόσον διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε πρόσφατα. 

Όπως διαφαίνεται στις φωτογραφίες, τα έντυπα που βρέθηκαν είχαν σχηματισμένο πάνω τους το σήμα των αναρχικών και σε κάποια μάλιστα αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στον σύντροφο Errol». Ο λόγος για τον μετανάστη Errol, ο οποίος ανήκε στην ομάδα των αναρχικών και παρευρισκόταν στις συγκεντρώσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα τιμής της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι διαδηλώσεις εκείνης της ημέρας κατέληξαν σε όργιο καταστολής των ένστολων της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προσαγωγές και 135 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτή του Errol. Ως κρατούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή και τελικά απελάθηκε από το ελληνικό κράτος, επειδή θεωρείτο κίνδυνος για τη δημόσια τάξη. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε την εξαγρίωση των «συντρόφων» του,  ήταν το γεγονός ότι χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος και με πρόσχημα την μεταφορά του σε νοσοκομείο για να του πραγματοποιηθεί τεστ κορωνοϊού, οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο με χειροπέδες και τον αποβίβασαν στη Γαλλία. 

Πηγή εικόνας: Newsroom HuffPost

Σε σχετική δημοσίευση του σε κοινωνικό δίκτυο, ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε: «Πρωτοχρονιάτικα και με τον ίδιο να βρίσκομαι με κορωνοϊό στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 ορισμένοι, με αφορμή την απέλαση από την Ελλάδα του «συντρόφου Ερόλ, επέλεξαν να προβούν σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής επιτιθέμενοι με μπογιές στο γραφείο μου. Δεν εκφοβίζομαι, στηρίζω την κυβερνητική πολιτική και είμαι συνηθισμένος να μάχομαι δημοκρατικά χρησιμοποιώντας επιχειρήματα».

Αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου της ΝΔ δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση τραμπούκων στο γραφείο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Στράτου Σιμόπουλου». Επισημαίνει: «Η μικροψυχία όσων κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Είναι τόσο θρασύδειλοι που προχώρησαν σε αυτή τους την πράξη την ίδια ώρα που ο κ. Σιμόπουλος δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊό στο 424 ΓΣΝΕ. Όταν βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τους υπερασπιστούν».

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μία τέτοια επίθεση στο γραφείο του βουλευτή, αφού και τον Μάιο του 2020 η “terra incognita” είχε επιτεθεί πάλι με τη ρίψη μπογιάς.

Όπως είναι προφανές, αυτές οι ενέργειες εκπροσωπούν τις ακραίες φωνές στον πολιτικό χώρο, οι οποίες συνοδεύονται και από ακραίες συμπεριφορές. Πηγή τους είναι κυρίως το έντονο αίσθημα αδικίας και απειλής που οδηγεί τις εκάστοτε ομάδες ή οργανώσεις να εναντιώνονται σε κάθε απόφαση της οποιασδήποτε κυβέρνησης, με τρόπο που τις περισσότερες φορές ακυρώνει την προσπάθειά τους να επιδιώξουν, παραδείγματος χάριν, καλύτερη μεταχείριση των μεταναστών, όπως και στην προκειμένη περίπτωση.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Λίλη Οικονόμου
Λίλη Οικονόμου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999. Έχει καταγωγή από την Κέρκυρα και ρίζες από την Αίγυπτο και είναι πλέον τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Μιλάει αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά ενώ την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συγγραφή κειμένων και ο εθελοντισμός.