15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤα 228,2 εκατομμύρια ευρώ και ο Γιάννης μας

Τα 228,2 εκατομμύρια ευρώ και ο Γιάννης μας


Της Ρένας Δανατζή,

Μία ακόμα φορά που ο Greek Freak μας αφήνει άφωνους με τα κατορθώματά του και μας γεμίζει περηφάνια. Αφήνοντας πίσω του θρύλους του μπάσκετ ανά τις 10ετίες, ανανεώνει το χρυσό συμβόλαιό του με τους Bucks και φιγουράρει στο απόλυτο νούμερο 1 του NBA και του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όχι μόνο δεν επαναπαύτηκε από τις διόλου χαμηλές απολαβές του και τη γεμάτη επιτυχία πορεία του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ετοιμάζεται για νέες, ακόμα πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις με τους λάτρες του μπάσκετ και του αθλητισμού να του υποκλίνονται.

Αν μπορούσαμε να βρούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μετριοφροσύνης και αφοσίωσης της γενιάς μας, μάλλον θα επιλέγαμε όλοι τον Γιάννη. Ένα παιδί που με τη γνωστή του ιστορία (φτωχή οικογένεια, δύσκολα παιδικά χρόνια), εκμεταλλεύτηκε το ταλέντο του φτάνοντας στην απόλυτη κορυφή. Όμως, αυτό που μας «σκλαβώνει» στην περίπτωσή του, εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, θεωρώ πως είναι το ήθος και η ησυχία με την οποία απολαμβάνει όλα όσα κέρδισε. Χωρίς να προκαλεί, παραμένει αναλλοίωτος από τη δόξα και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά, η οποία φυσικά αποδίδει τα μέγιστα σε εκείνον και την οικογένειά του.

Ο Γιάννης είναι ένα απίστευτα όμορφο παράδειγμα που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, δείχνοντας πως το ταλέντο -εάν συνδυαστεί με σκληρή δουλειά- ανταμείβεται, ακόμα και αν ο δρόμος στην αρχή φαίνεται δύσκολος. Μας δείχνει, επίσης, πως το χρήμα δεν αλλοιώνει πάντα τον άνθρωπο. Πολλές φορές απλά τον επιβραβεύει και του δίνει το κίνητρο να συνεχίσει να μάχεται και να προσπαθεί. Είναι πάντοτε συνεπής στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και σχεδόν πάντοτε αποτελεί τον μεγάλο τίτλο της επόμενης μέρας από τους αγώνες που δίνει.

Ο αγαπημένος μας «γίγαντας», μας φέρνει κοντά σε μία διαφορετική, πιο υγιή εικόνα του αθλητισμού και της επιτυχίας, η οποία δεν ενέχει διαφθορά, ψέματα, υπερβολές και κοροϊδίες. Και κάπως έτσι, βλέπουμε ότι κανείς δε σχολίασε το υπέρογκο ποσό που θα λάβει από τους Bucks. Επειδή γνωρίζουμε καλά το παρελθόν του. Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει εδώ και τον σεβόμαστε διπλά.

Σε έναν κόσμο γεμάτο ψεύτικους νεόπλουτους, που ο μοναδικός και απόλυτος σκοπός τους είναι ένας luxury τρόπος ζωής τον οποίο υπερ-προβάλουν στα social media με στόχο να είναι αρεστοί και κοινωνικά ανώτεροι, ο Γιάννης είναι αυτό το παράδειγμα που όλοι χαζεύουμε και στην πραγματικότητα πολύ λίγοι ίσως θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Το ήθος του στοιχίζει πολύ περισσότερο από το ποσό του συμβολαίου του και γι’ αυτό έφτασε στην κορυφή.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.