15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΠυγμαλίων Δαδακαρίδης: Ένας πολυτάλαντος ηθοποιός

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Ένας πολυτάλαντος ηθοποιός


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Οι περισσότεροι τον έχουν στο μυαλό τους από τον ρόλο του Κίμωνα στη σειρά 50-50 του mega. Ένα οικείο πρόσωπο που έμεινε στα σπίτια των ανθρώπων για μεγάλο διάστημα. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ένας πολυτάλαντος ηθοποιός, ερωτευμένος με τη δουλειά του γι’ αυτό και πολλές φορές εργάζεται ακόμη και 20 ώρες την μέρα.

Το ξεκίνημά του

Γεννήθηκε από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα στην Αγγλία. Στο Λύκειο ήταν κακός μαθητής και έμεινε μετεξεταστέος στη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου, αλλά σπούδασε Υπολογιστές  και Μάρκετινγκ. Τελικά στράφηκε στην υποκριτική.  Αυτή η αγάπη γεννήθηκε στα 18 του. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιού στην Αγγλία, όπου στην πρώτη του οντισιόν πήγε παρακινούμενος από μια σχετική αγγελία σε εφημερίδα. Το 1999 ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Όπως λέει και ο ίδιος, ασφαλώς θα πήγαινε στο εξωτερικό για δουλειά, αλλά ποτέ μόνιμα. Αγαπά την Ελλάδα.

Οι επιτυχίες

Πηγή εικόνας: enikos.gr

Το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί παίρνοντας το 1999 τον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά του mega Για μια θέση στο ήλιο. Από τότε ξεκίνησε η πορεία του σε θέατρο, κινηματογράφο αλλά και τηλεόραση. Αγαπητός από τον κόσμο έγινε από την σειρά 50-50 του mega στον ρόλο του Κίμωνα, αλλά και από τον ρόλο του Γεράσιμου στη σειρά Οικογένεια Βλάπτει.  Πρωταγωνιστικό ρόλο στη τηλεόραση έχει πάρει και στις σειρές όπως Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, Η Κλεμμένη Ζωή, Τα Μαύρα Μεσάνυχτα και στη σειρά Με τα παντελόνια κάτω. Εκτός από σειρές έχει πρωταγωνιστήσει και στο θέατρο σε διάφορες παραστάσεις όπως είναι η Σονάτα των Φαντασμάτων όπου ήταν και η πρώτη του δουλειά και φέτος στη παράσταση Πόλεμος και Ειρήνη. Στο Δείπνο Ηλιθίων παίζει εδώ και τέσσερα χρόνια και όπως λέει και ο ίδιος, νιώθει ευγνώμων όταν συνεργάζεται με ανθρώπους που χαίρονται τη δουλειά τους.Το βραβείο

Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του ήταν ο ρόλος του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου στην ταινία Ευτυχία. Η ταινία αυτή συγκίνησε τον κόσμο και γέμισε τα σινεμά της Ελλάδας. Ο ηθοποιός κέρδισε το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία στα Βραβεία της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου «Ιρις». H Ευτυχία απέσπασε 7 ακόμα βραβεία, τα Καλύτερης Ταινίας, Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την Κάτια Γκουλιώνη, Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Θάνο Τοκάκη, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Ήχου και Μακιγιάζ.  Όπως αναφέρει και ο ίδιος, ήταν χαρά όλης της ομάδας που εργάστηκε και το βραβείο είναι συλλογικό.

Το Έτερος Εγώ

Το Έτερος Εγώ είναι ελληνική κινηματογραφική αστυνομική ταινία θρίλερ που γυρίστηκε το 2016, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια. Η ταινία συνεχίζεται τώρα σε σειρά και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γυρνά τα επόμενα επεισόδια. Υποδύεται τον κεντρικό ήρωα, τον μοναχικό καθηγητή Εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη, που καλείται να βρει το νήμα που ενώνει μια σειρά εγκλημάτων, αποκωδικοποιώντας τη σημασία των συμβόλων και των αριθμών. Τα γυρίσματα της σειράς άρχισαν μετά την πανδημία και πάλι. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, όλοι να κάνουν ένα τεστ ευχόμενοι να μην είναι κανείς θετικός. Τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και τα άτομα έχουν μειωθεί λόγω της κατάστασης.


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Βογά
Σοφία Βογά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996, όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήδη σήμερα δικηγόρος, ενώ πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο στο Εθνικό και Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και αραβικά, και στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων κλασικής λογοτεχνίας, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τη γυμναστική.