18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός4 λόγοι για να (ξανα)δεις το How I Met Your Mother

4 λόγοι για να (ξανα)δεις το How I Met Your Mother


Της Πηνελόπης Κατσιγιάννη,

Είσαι από αυτούς που έχουν δει τη σειρά Friends πάνω από 10 φορές; Είσαι από αυτούς που αναζητούν μια σειρά με χιούμορ και εμπειρίες ζωής με τις οποίες θα ταυτιστείς; Τότε το How I Met Your Mother είναι η κατάλληλη σειρά που πρέπει να προσθέσεις στη λίστα σου. Βέβαια, ίσως να είσαι από αυτούς που ήδη έχουν δει τη σειρά. Σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκεις, το HIMYM είναι μια από τις σειρές που σίγουρα θα λατρέψεις και θα θέλεις να δεις άπειρες φορές. Από προσωπική εμπειρία σε διαβεβαιώνω ότι μία φορά δεν αρκεί. Σου παραθέτω, λοιπόν, ορισμένους λόγους για τους οποίους το binge-watching είναι αναπόφευκτο, όταν αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη σειρά.

Πρόκειται για μία πολύ καλή και προσεγμένη κωμωδία. Κάθε επεισόδιο προσφέρει υπέροχες στιγμές αστείων και σουρεαλιστικών σκηνών, με τις οποίες θα βρεις τον εαυτό σου να γελά χωρίς σκέψη. Με το χιούμορ και τις ατάκες της σειράς, όχι απλώς δεν θα σταματήσεις να γελάς, αλλά θα τις χρησιμοποιείς και στην καθημερινότητά σου, ως inside jokes με την παρέα σου. Είναι ξεκάθαρα μια legen-wait for it-dary σειρά, όπως θα έλεγε και ο Barney.

Το πιο όμορφο που συμβαίνει ωστόσο στο HIMYM, είναι ότι, αν και συγκαταλέγεται στις κωμωδίες, έχει πολλά νοήματα που ο θεατής αντιλαμβάνεται μέσα από τα επεισόδια. Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Ted, προσπαθώντας να εξηγήσει στα παιδιά του πώς γνώρισε τη μητέρα τους, στο τέλος κάθε επεισοδίου, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα και περνά το δικό του μήνυμα. Δείχνει ότι παρά τις άσχημες εμπειρίες που μπορεί να περάσει κάποιος μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά ψάχνει, τα μαθήματα που παίρνει από την ίδια τη ζωή τον ωριμάζουν και τον οδηγούν στον σωστό δρόμο. Μας μαθαίνει ότι ακόμη κι αν ψάχνουμε για ένα σημάδι από το σύμπαν γι’ αυτά που μας συμβαίνουν, όλα, εν τέλει, καθορίζονται από το πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα στη ζωή.

Το HIMYM έχει ένα από τα καλύτερα σενάρια σειράς που θα μπορούσε να έχει μια κωμωδία. Προσπαθώντας ο πρωταγωνιστής να διηγηθεί στα παιδιά του πώς κατέληξε με τη μητέρα τους, αναλύει, ουσιαστικά, όλη του τη ζωή. Μέσα σε αυτές τις εμπειρίες τη σημαντικότερη θέση έχουν οι φίλοι του, με τους οποίους ζούσε στη Νέα Υόρκη. Αν και η ιστορία της σειράς βασίζεται στην προσπάθεια του Ted να γνωρίσει τον έρωτα, το βασικό ρόλο παίζει η φιλία. Η παρέα περνάει όμορφες και δύσκολες στιγμές και προσφέρει στον θεατή περιπτώσεις με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί. Η φιλία υπερβαίνει τα πάντα. Εξάλλου, τίποτα δεν είναι συναρπαστικό, αν οι φίλοι σου δεν είναι εκεί να για να το δουν!

Τέλος, άλλος ένας λόγος για να δεις αυτή τη σειρά είναι για να καταλάβεις ότι πάντα κάποια στιγμή ο καθένας θα πάρει αυτό που χρειάζεται. Μπορεί αυτό να είναι η αγάπη, μπορεί και όχι. Αλλά αυτό που αναζητούμε δεν είναι πάντα αυτό που θέλουμε. Για τον καθένα ο στόχος στη ζωή του είναι διαφορετικός και καθετί που συμβαίνει έχει τη σημασία του.

Ελπίζω αυτοί οι λόγοι να σε έπεισαν να δεις ή να ξαναδείς τη σειρά. Οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και τα συναισθήματα που σου δημιουργούν αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι λαμβάνεις πολλά μαθήματα ζωής και συναντάς τον εαυτό σου σε κάθε επεισόδιο. Λοιπόν, challenge accepted;


Πηνελόπη Κατσιγιάννη

Γεννήθηκε το 2000 στην όμορφη Πάτρα. Είναι φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει ιδιαίτερη αγάπη προς τις ξένες γλώσσες, τις οποίες αρέσει να εξασκεί μέσα από ταξίδια. Ασχολείται με εθελοντικά και ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, καθώς και με συνέδρια σχετικά με το αντικείμενο σπουδών της.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πηνελόπη Κατσιγιάννη
Πηνελόπη Κατσιγιάννη
Γεννήθηκε το 2000 στην όμορφη Πάτρα. Είναι φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει ιδιαίτερη αγάπη προς τις ξένες γλώσσες, τις οποίες αρέσει να εξασκεί μέσα από ταξίδια. Ασχολείται με εθελοντικά και ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, καθώς και με συνέδρια σχετικά με το αντικείμενο σπουδών της.