16.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΈνα διαφορετικό Panda απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα…

Ένα διαφορετικό Panda απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα…


Του Πολύβιου Κοΐνη,

Αλήθεια, πόσες φορές το παλιό μας κινητό κατέληξε σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι του σπιτιού μας ή ακόμα χειρότερα στα σκουπίδια; Μόλις απαντήσετε στην προηγούμενη ερώτηση, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επόμενη. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα του να μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα εύκολα και γρήγορα, ανακυκλώνοντας το παλιό σας smartphone; Μάλλον πολύ καλή για να είναι αληθινή… Κι όμως, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, ή κάποιο φανταστικό σενάριο, αφού πλέον, τα Green Panda εμφανίστηκαν στη χώρα μας.

Τι είναι τα Green Panda και πώς λειτουργούν;

Τα Green Panda είναι οι πρώτες συσκευές για ανακύκλωση smartphones που εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Η διαδικασία της ανακύκλωσης είναι αρκετά απλή και διαρκεί λιγότερο από 3 λεπτά. Αρχικά, τοποθετούμε το κινητό μας στο Green Panda ATM και στη συνέχεια γίνεται αυτόματη αναγνώριση του μοντέλου και της κατάστασής του. Με βάση τα προηγούμενα, υπολογίζεται η αξία της συσκευής κι αν επιθυμούμε, προχωράμε την ίδια στιγμή στην πώληση του κινητού, έχοντας άμεση κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό μας. Ειδάλλως, στην περίπτωση που η χρηματική προσφορά του Green Panda δεν μας ικανοποιήσει, μπορούμε να πάρουμε τη συσκευή μας πίσω. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η τεχνολογία ασύρματης αναγνώρισης συσκευών της Green Panda έχει λάβει 3 διεθνείς πατέντες ευρεσιτεχνίας.Γιατί να χρησιμοποιήσουμε ένα Green Panda ATM;

Ανακυκλώνοντας τα παλιά μας smartphone μέσω των Green Panda, συμβάλλουμε άμεσα στην ευημερία του πλανήτη μας, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική πλευρά. Με αυτό τον τρόπο, αποτρέπεται η άσκοπη διάχυση επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον (μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο κλπ), οι οποίες περιέχονται σε μπαταρίες και ηλεκτρικά είδη. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να μας περνάει αδιάφορο το γεγονός, πως είναι μια «έξυπνη» μέθοδος για να εξοικονομήσουμε γρήγορα και ανέπαφα χρήματα, δίνοντας σε αντάλλαγμα κάτι το οποίο πρακτικά είναι άχρηστο και δε μας εξυπηρετεί πλέον.

Πού μπορούμε να τα βρούμε;

Τα πρώτα Green Panda έχουν εμφανιστεί στην Αθήνα, εντός επιλεγμένης ελληνικής αλυσίδας supermarket, ενώ αναμένεται σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους και σε νέες τοποθεσίες εκτός του νομού Αττικής, δίνοντας έτσι σε ακόμη περισσότερους τη δυνατότητα της ανακύκλωσης συσκευών. Επίσης, διαθέσιμα σε πρώτη φάση για τους κατοίκους Αττικής είναι και τα Green Panda Cars. Τι είναι αυτά; Τα Green Panda Cars είναι ειδικά σχεδιασμένα οχήματα μέσω των οποίων μπορεί να εκτελεστεί η διαδικασία ανακύκλωσης smartphone που αναφέρθηκε νωρίτερα, στον χώρο και την ώρα που εμείς επιθυμούμε, αφού πρώτα κλείσουμε το ραντεβού μας, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Green Panda.

Περισσότερες πληροφορίες για το Green Panda μπορούμε να βρούμε στο greenpanda.io καθώς και στην σελίδα του στο facebook.


Πολύβιος Κοΐνης

Γεννημένος το 2000 στην Αλεξανδρούπολη, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficiency στην Αγγλική γλώσσα και ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Αρθρογραφεί για πρώτη φορά, μέσω του OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύβιος Κοΐνης
Πολύβιος Κοΐνης
Γεννημένος το 2000 στην Αλεξανδρούπολη, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficiency στην Αγγλική γλώσσα και ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Αρθρογραφεί για πρώτη φορά, μέσω του OffLine Post.