14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαΟ άλλος Ουίλιαμ: Η τραγική ιστορία του Πρίγκιπα με τα γαλάζια μάτια...

Ο άλλος Ουίλιαμ: Η τραγική ιστορία του Πρίγκιπα με τα γαλάζια μάτια (Α’ Μέρος)


Της Αιμηλίας Μπέλμπα,

Το Megxit τους τελευταίους μήνες έφερε ξανά στη φόρα πολλούς από τους κρυμμένους σκελετούς της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και μας θύμισε και πάλι την άτυπη κόντρα που έχει το παλάτι με τις χωρισμένες γυναίκες, οι οποίες ανά μερικές δεκαετίες, φαίνεται πως βρίσκουν έναν τρόπο και… ξελογιάζουν κάποιον Πρίγκιπα.

Πιθανότατα, η πιο γνωστή ιστορία είναι εκείνη του Εδουάρδου Η’, θείου της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος άφησε τον θρόνο για την Αμερικανίδα και δυο φορές χωρισμένη, Γουάλις Σίμπσον. Κάποιοι ρομαντικοί μιλούν για έναν μεγάλο έρωτα και άλλοι για μια χειριστική σχέση, που ίσως είχε μέχρι και σαδομαζοχιστικά στοιχεία. Υπάρχει ακόμα και η φήμη πως η Γουάλις έκανε ένα κόλπο στο κρεβάτι με τον Πρίγκιπα και με κάποιου είδους λαβή κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτωσης που τον ταλαιπωρούσε, και ήταν πιθανώς απόρροια της συχνής αιμομιξίας στην οικογένειά του.

Μετά, ήταν η Καμίλα και ο Κάρολος, ο μεγάλος έρωτάς τους και ο προβληματικός γάμος του διαδόχου με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Όμως, λίγοι θυμούνται την ιστορία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ του Γκλόστερ και την παραμυθένια και τραγική σχέση του με την Ουγγαρέζα και χωρισμένη Ζούζι Στάρκλαφ.

Ο Ουίλιαμ ήταν ξάδερφος της Βασίλισσας Ελισάβετ και όταν γεννήθηκε, ήταν τέταρτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο. Μεγαλώνοντας, ο Ουίλιαμ έκανε τη δική του επανάσταση, απέρριψε τον συντηρητικό τρόπο ζωής των ευγενών και έγινε ένας playboy. Ο νεαρός Κάρολος τον θαύμαζε απεριόριστα.

Το 1969, ξεκίνησε η σχέση του Ουίλιαμ με την Ζούζι. Και οι δυο τους ήταν πολύ ερωτευμένοι, αλλά η οικογένειά του στην Αγγλία δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτόν τον δεσμό.

Η Ζούζι και ο Ουίλιαμ γνωρίστηκαν στο Τόκιο. Εκείνη είχε δύο διαζύγια και ήταν μία μόνη μητέρα, με μια έφηβη κόρη. Δούλευε ως μοντέλο και η δυτικής προελεύσεως ομορφιά της, την έκανε αρκετά περιζήτητη στην ασιατική χώρα. Ο Ουίλιαμ, από την άλλη, ήταν γιος Δούκα, εγγονός Βασιλιά και ανιψιός δύο Βασιλιάδων, με μια προσωπικότητα που τον έκανε να ξεχωρίζει από νωρίς. Οι γονείς του τον λάτρευαν, καθώς γεννήθηκε σε μια εποχή που εκείνοι σχεδόν είχαν χάσει την ελπίδα να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο γιος τους είχε όλα τα καλά χαρακτηριστικά από τις δύο οικογένειες που προερχόταν. Ήταν όμορφος, έξυπνος, ταπεινός, περιπετειώδης, μαγνήτιζε τους πάντες γύρω του και από αρκετά νωρίς είχε δείξει μια αδυναμία στις μεγαλύτερες γυναίκες. Η δίψα του για περιπέτεια φάνηκε όταν με το τέλος των σπουδών του, αποφάσισε να μην ακολουθήσει μια καριέρα στο στρατό, όπως αναμένονταν από κάποιον στη θέση του, αλλά να αναλάβει την πρόκληση του να γίνει διπλωμάτης.

Ο γοητευτικός Πρίγκιπας αγαπούσε πολύ τα αεροπλάνα και ο ίδιος ήταν ένας πολύ ικανός πιλότος. Τόσο ικανός μάλιστα, που όταν τον Σεπτέμβρη του 1968 ανέλαβε ένα πόστο στη Βρετανική Πρεσβεία της Ιαπωνίας, αντί να ταξιδέψει στην πρώτη θέση κάποιου πολυτελούς αεροσκάφους, πήρε ο ίδιος το δικό του ιδιωτικό αεροπλάνο και ταξίδεψε μόνος για 16 μέρες.

Φτάνοντας στην Ιαπωνία, λοιπόν, σαν άλλος Τζέιμς Μποντ, ο Ουίλιαμ βρήκε ότι ζητούσε, μια άλλη κουλτούρα, έναν άλλον κόσμο, που του επέτρεπε να είναι ένας απλός θνητός. Ο Ουίλιαμ έγινε αμέσως γνωστός στους κοσμικούς κύκλους του Τόκιο, μέλος των οποίων ήταν και η Ζούζι. Όταν μια φίλη της έκανε ένα πάρτι μασκέ, η Ζούζι είχε την ιδέα να καλέσουν τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, αλλά όχι στέλνοντάς του μια απλή πρόσκληση. Η Ζούζι αποφάσισε, πως μια χειρόγραφη πρόσκληση ήταν η καλύτερη ιδέα και του έγραψε: «Αγαπητέ Πρίγκιπα, ακούσαμε ότι ένα πάρτι δεν είναι πάρτι χωρίς εσάς και εκτός από αυτό, μου λείπει ένα γοβάκι. Σταχτοπούτα».

Η πρωτότυπη πρόσκληση της Ζούζι κέρδισε τον Ουίλιαμ. Ο Πρίγκιπας εμφανίστηκε στο πάρτι, οι δυο τους χόρεψαν και εκείνο το βράδυ η σχέση τους ξεκίνησε. Μακριά από το αυστηρό Μπάκιγχαμ, ο δεσμός τους άνθισε και από ένα απλό ρομάντζο έγινε ένα μεγάλος και βαθύς έρωτας. Τίποτα, όμως, δε μένει κρυφό για πάντα.

Τον Σεπτέμβρη 1969, η ξαδέρφη του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και αδερφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, φτάνει στο Τόκιο για να παρευρεθεί σε διπλωματικές εκδηλώσεις για την φιλιά μεταξύ των δυο λαών. Όμως, εκτός από αυτό, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα είχε σταλθεί από το Παλάτι για να τσεκάρει τι ακριβώς έκανε ο ξάδερφός της στη μακρινή Ιαπωνία. Εκεί, η Μαργαρίτα, που είχε και η ίδια πικρή εμπειρία από τους περιορισμούς της βασιλικής ζωής στα ερωτικά των διαδόχων, φέρεται πως προσπάθησε να πει στον Ουίλιαμ ότι πρέπει να κοιτάξει αλλού για σύζυγο.


Αιμηλία Μπέλμπα

Γεννήθηκε το μεσημέρι ενός Νοέμβρη. Τώρα ποιανού ακριβώς Νοέμβρη, αυτό δεν πρόκειται να σας το πει. Έχει τελειώσει μια Σχολή Δημοσιογραφίας και έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε site, κειμενογράφος και έχουν εκδοθεί δυο βιβλία της, εκ των οποίων το ένα στα αγγλικά.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.