15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο MEGA επιστρέφει!

Το MEGA επιστρέφει!


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη,

Το MEGA Channel θα επιστρέψει στους δέκτες μας, με ένα πλούσιο και καινούργιο πρόγραμμα. Η επανεκκίνηση του καναλιού, σχεδόν δύο χρόνια μετά τους τίτλους τέλους, γεννά ερωτηματικά και προσδοκίες σε πολλούς τηλεθεατές. Όλοι αναρωτιούνται το παρασκήνιο που οδήγησε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά και το «αύριο» του καναλιού. Ποιες σειρές θα επανέλθουν από το παρελθόν εκ νέου στα μεσημέρια μας; Ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα της ενημέρωσης και ποιες οι νέες ελληνικές σειρές;

Oι συντελεστές του καναλιού επέλεξαν ένα άκρως συμβολικό μότο, το οποίο αφενός συμβολίζει τη νέα αρχή, αφετέρου όμως δηλώνει και την ταυτότητα του καναλιού, μέσα από τη μεγάλη παρουσία του στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα. Όπως ήταν φυσικό να γίνει, όλοι στο κανάλι ποντάρουν στη νοσταλγία των παλιών μεσημεριών, τότε που βλέπαμε τις αγαπημένες μας σειρές, ή στα βράδια εκείνα που έπαιζαν σειρές, όπως το «Παρά-πέντε», τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» ή οι «Σαββατογεννημένες». Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει από τώρα το ποντάρισμα στο χαρτί της νοσταλγίας ως κάτι το επικίνδυνο, μια και δεν είναι λίγοι οι τηλεθεατές που αρνήθηκαν να ξαναδούν από την αρχή παλιές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, ακόμα και συνέχειες παλιών ελληνικών σειρών. Σίγουρα, όμως, η επαναλειτουργία και μόνο της συχνότητας υπόσχεται την παλιά ψυχαγωγία που αγαπήσαμε.

Στην πρωινή ενημέρωση, όπως όλα δείχνουν, θα μας υποδέχεται ο Νίκος Φιλιππίδης με την Μπάγια Αντωνοπούλου, ενώ τακτικοί σχολιαστές των εξελίξεων φαίνεται ότι θα είναι ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Τζίνα Μοσχολιού. Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα μας υποδεχθεί η Ράνια Τζίμα, ενώ κατά το απόγευμα και αφού έχουν προηγηθεί μια σειρά παλιών λατρεμένων σειρών, όπως η «Βέρα στο Δεξί» και η «Μαρία η Άσχημη», τη σκυτάλη θα παίρνει ο Νίκος Ευαγγελάτος με το «Live News» και οι σχολιαστές Παναγιώτης Τζένος και Ελένη Καλογεροπούλου. Το κεντρικό δελτίο των 8.00 θα παρουσιάζει, όπως όλα δείχνουν, η Δώρα Αναγνωστοπούλου και με το πέρας και της τελευταίας για την ημέρα ενημερωτικής εκπομπής, θα μας περιμένουν πολλές και όμορφες παλιές και νέες ταινίες.

Από τις νέες εκπομπές, σίγουρα, ξεχωρίζει το «MEGA MAGAZINO» με τους Θανάση Φουσκίδη, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δάφνη Καραβοκύρη. Επίσης, το «Νόστιμα και Απλά», εκπομπή μαγειρικής με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου. Πλούσιο φαίνεται να είναι το πρόγραμμα και άκρως ενδιαφέρον, όσον αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τα Ντοκιμαντέρ να κερδίζουν μεγάλο έδαφος. Αναμένουμε, σίγουρα, να δούμε το FORENSIC FILES, ντοκιμαντέρ σχετικά με τη συμβολή της επιστήμης στην επίλυση ανεξιχνίαστων εγκλημάτων και ανεξήγητων ατυχημάτων.

Το μεγάλο στοίχημα για το MEGA, όπως όλα δείχνουν, είναι να βρει τη νέα θέση του στους δέκτες των Ελλήνων τηλεθεατών. Σίγουρα, θα κρατήσει όλα τα γνώριμα παλιά χαρακτηριστικά του, εκείνα τα χαρακτηριστικά που το έφεραν πρώτο στην προτίμηση χιλιάδων Ελλήνων. Οι εποχές, όμως, έχουν αλλάξει. Έχει να διανύσει δρόμο, προκειμένου να κερδίσει τη νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από νέες συμφωνίες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, που θα συμπεριλαμβάνουν οπωσδήποτε τις νέες ψυχαγωγικές δυνατότητες του YouTube και ευρύτερα του διαδικτυακού κόσμου. Αν, φυσικά, υπάρχουν κατά νου τέτοιες φιλοδοξίες.


Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην Ιστορία. Αρέσκεται στο να αποκωδικοποιεί την τρέχουσα επικαιρότητα μέσω της αρθρογραφίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.