17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΘέατροΘέατρο και… πάμε!

Θέατρο και… πάμε!


Της Αγγελικής Κουτουφά, 

Ο τρόπος διασκέδασης των ανθρώπων τα παλαιότερα χρόνια ήταν το θέατρο. Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές όπως είναι ο μονόλογος, η κωμωδία, το δράμα, το μιούσικαλ κ.λ.π. Είναι ένας κλάδος της τέχνης που μέσα από την απόδοση των ιστοριών προσπαθεί να «μαγέψει» και πολλές φορές να διδάξει τον θεατή. Για αυτό αν είσαι καλλιτεχνικός τύπος, σου προτείνω μερικά από τα θεάτρα της Αθήνας που είναι για όλα τα γούστα.

Master Class

Είναι ένα έργο βασισμένο στη ζωή της Μαρίας Κάλλας και το σεμινάριο που δίδαξε στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Για δεύτερη χρονία, η Μαρία Ναυπλιώτου «ζωντανέυει» την ντίβα της όπερας στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» μέσα από έναν μονόλογο. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Πηγή εικόνας: viva.gr

Και από Σμύρνη…Σαλονίκη

Σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού, «Ελληνικός Κόσμος». Ένα έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία του Μεσοπολέμου και αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου έργου, «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η Μιμή Ντενίση σκηνοθετεί και γράφει το έργο, μιλώντας για το πώς επέζησαν οι ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά και για τη νέα τους αρχή στην καινούργια τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή εικόνας: viva.gr

Δείπνο Ηλιθιών

Τα πάντα διαδραματίζονται σε ένα σαλόνι. Ο Πιέρ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) με την παρέα του, διοργανώνει κάθε βδομάδα ένα ιδιαίτερο δείπνο. Καθένας από την παρεά διαλέγει έναν «ηλίθιο» καλεσμένο για να περάσουν τη βραδιά. Γελούν εις βάρος του και στη συνέχεια, όποιος έχει βρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», νικά!

Τι θα συμβε,  όμως, όταν ένας από τους αφελής καλεσμένους Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), φέρνει τα άνω- κάτω στο έργο; Για 4η συνεχόμενη χρονιά, στο Θεάτρο Κάππα.

Πηγή εικόνας: viva.gr

Τζάσμιν

Μια διασκευή της Ελένης Ράντου βασισμένη στο σενάριο Blue Jasmin του Woody Allen για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Διάνα. Μια πλούσια χρεωκοπημένη πλέον Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου) μετά το διαζύγιο και την οικονομική καταστροφή του άντρας της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει την ζωή της. Δίχως να έχει χρήματα, μετακομίζει στην αδελφή της σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο. Στην προσπάθεια αυτή να φτιάξει τη ζωή της, το παρελθόν της χτυπά την πόρτα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή εικόνας: viva.gr

Μαμά

Για 2η χρονιά, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου. Μια ιστορία για την αιώνια σχέση μητέρας και κόρης. Μια παράσταση που βάζει αντιμέτωπο τον θεατή με κάποια ερωτήματα για την πραγματική ουσία της σχέσης του παιδιού με το γονιό. Με πρωταγωνίστριες στον ρόλο της μητέρας, η Ελένη Καστάνη και στον ρόλο της κόρης, η Ευγενία Σαμαρά.

Πηγή εικόνας: athinorama.gr

Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.