14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς να περάσεις φοιτητικά τις Κυριακές

Πώς να περάσεις φοιτητικά τις Κυριακές


Της Εύας Παπαντωνάκη,

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και, αν είσαι φοιτητής και δεν έχεις πάει ακόμα διακοπές ή έχεις γυρίσει, κάθε μέρα για σένα μοιάζει με Κυριακή απόγευμα, που έχεις ξεμείνει στην Αθήνα και δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να περάσεις την ώρα σου. Αυτές, λοιπόν, είναι από τις πιο οικονομικές, εύκολες και διασκεδαστικές επιλογές, για να γεμίσεις τη μέρα σου.

COFFEE TIME

Πήγαινε παραλιακή με την παρέα σου και απόλαυσε έναν δροσερό καφέ ή ένα brunch δίπλα στο κύμα. Η θέα θα σε ανταμείψει, όπως και το περιβάλλον, ενώ το αεράκι της θάλασσας θα σε δροσίζει.

NETFLIX & CHILL

Είναι πλήρως κατανοητό, με τα απανωτά 40αρια του Αυγούστου, να θες να μείνεις στη δροσιά του air-condition και την άνεση του σπιτιού σου. Ευτυχώς, το Netflix είναι εκεί για σένα, με πληθώρα σειρών και ταινιών για να σου κρατήσουν συντροφιά ατελείωτες ώρες. Φιλικό tip: πες και σε κάνα φίλο σου να έρθει να αράξετε παρέα και, αν είσαι τυχερός, μπορεί να φέρει και καμιά εξάδα παγωμένες μπύρες.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Το πάρκο δεν αποτελεί αγαπημένο μέρος μόνο για τον τετράποδο φίλο σου, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ως μια καλή επιλογή και για σένα. Η Αθήνα είναι γεμάτη άλση και δασάκια στις γειτονιές, όπου, κάτω απ’ το ηλιόλουστο φως της μέρας, μπορείς να περπατήσεις, να χαλαρώσεις με την παρέα σου ή ακόμα και να κάνεις πικ-νικ. Ενδεικτικά, μπορείς να επισκεφθείς το πάρκο του στρατού επί της Λεωφόρου Κατεχάκη ή το πάρκο στο Γουδί.

ΑΡΑΓΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑ

Όσο ο ήλιος πέφτει και ο καιρός δροσίζει, είναι πιο εύκολο να βγεις από το σπίτι και να πάρεις την παρέα σου για να κάτσετε στην πλατεία, όπως στα – όχι και τόσο μακρινά – παιδικά σας χρόνια. Μπύρες από το περίπτερο και καλή παρέα, ενώ ακολουθούν συζητήσεις μέχρι να βγει ο ήλιος. Πιο συγκεκριμένα, όλο και σε κάποιο story του Instagram θα έχεις δει να φιγουράρει ένα πολύχρωμο cocktail, με φόντο μια Πλατεία. Πρόκειται για την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η οποία αποτελεί hot spot συναντήσεων και όπου μπορείς να βρεις ικανοποιητικά cocktail, με 5€.

Οι παραπάνω ήταν, απλά, επιλογές για να γεμίσεις το χρόνο σου με πασιφανείς ιδέες που είναι, όμως, πολύ γνωστές και προσφιλείς στον φοιτητικό κόσμο. Σίγουρα υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις εκεί έξω, αλλά, μερικές φορές χρειάζεσαι κάποιον για να σου δώσει μια ιδέα. Enjoy!


Εύα Παπαντωνάκη
Γεννημένη το 1998, στην ΑΘήνα. Φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Είναι γλωσσομαθής, με ενδιαφέρον για τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα. Κατ’ επέκταση, αρθρογραφεί στο Ελεύθερο.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.