15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔιεκδικώντας τον ρόλο της γραβατομένης ακροδεξιάς

Διεκδικώντας τον ρόλο της γραβατομένης ακροδεξιάς


Του Ραφαήλ Μπελενιώτη, 

Ο ακροδεξιός χώρος βίωσε τις ανακατατάξεις και τις καταλυτικές εξελίξεις που έφεραν οι Ευρωεκλογές, όπως τις υπέστη το μεγάλο μέρος του αστικού πολιτικού φάσματος. Με τους ΑΝΕΛ σε αποδρομή, με την Χρυσή Αυγή να βρίσκεται σε μόνιμη παράλυση και υπό φυγή από τον νόμο, με την στάμπα της εγκληματικής οργάνωσης να βαραίνει αφάνταστα, ο ακροδεξιός χώρος επιχειρεί ένας reset ώστε να ανακαταλάβει τον άδειο εκείνο χώρο του πάλαι ποτέ κραταιού ΛΑΟΣ: τον χώρο της γραβατομένης ακροδεξιάς.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι ΑΝΕΛ βρέθηκαν στους ηγετικούς θώκους της χώρας, ο πρόεδρος τους σε ένα από τα πιο κρίσιμα υπουργεία, σε αυτό της Εθνκής Άμυνας, μια ηλιόλουστη ημέρα του 2015, όταν η Ριζοσπαστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ «είδε» προγραμματική σύγκληση με το ακροδεξιό κομματικό μόρφωμα του Πάνου Καμμένου, προς χάρης του «αντιμνημονιακού αγώνα» και της «μη υποταγής στους δανειστές». Τέσσερα χρόνια μετά όλα αυτά ηχούν ως διηγήσεις από ένα ξέφρενο πάρτι. Ακόμα και οι ΑΝΕΛ, κατάφεραν να μην αποκαλούνται με την πολιτική τους ταμπέλα· αυτή της ακροδεξιάς.

Σήμερα όμως ρέπουν προς την πολιτική ανυπαρξία, οπότε, ο εμπειρικός κανόνας υπαγορεύει πως ενδεχομένως να θελήσουν να θυμηθούν τις ρίζες τους. Όπως είχαμε προβλέψει, οι ευρωεκλογές αποτέλεσαν τον καταλύτη πολλαπλών εξελίξεων. Το Δελτίο Τύπου του κόμματος που εκδόθηκε στις 10/06/2019 ανακοινώνει μεταξύ άλλων τη μη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Κατσίκης, πρώην βουλευτής και μέλος των ΑΝΕΛ (εκείνος που σκόπιμα μπέρδευε την ομοφυλοφιλία με τη παιδοφιλία και τη κτηνοβασία…) εγκαταλείπει το άρμα του Πάνου Καμμένου για να δώσει τη μάχη του σταυρού με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Οι ΑΝΕΛ δεν θα διαδραματίσουν κάποιον ρόλο την επαύριον της 7ης Ιουλίου. Ήδη, ο Πάνος Καμμένος «διέγνωσε» νίκη Μητσοτάκη. Το 2019 δεν είναι 2015, και το «κόμμα του facebook» που είχε καταφέρει να αποταμιεύσει τη δυσαρέσκεια της λαϊκής δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας τα έτη 2011-12, ίσως απενεργοποιήσει για πάντα τους λογαριασμούς από τα Social Media. Δεν αποκλείεται πάντως να δοκιμάσουν να γίνουν μέρος του ακροδεξιού reset και να ξαναδούμε, ύστερα από καμία πενταετία τον πρώην Υπουργό Άμυνας να κοκκινίζει στο βήμα της βουλής, για άλλη μια σεζόν, υπό άλλη κομματική σκέπη.

Ελληνική Λύση

«Έχουμε 1000 αιτήσεις (υποψηφίων) μετά το 4.2%, λογικό είναι, αλλά εξ αυτών μόνο οι 400 θα κατεβούν αναγκαστικά, δε γίνεται να κατέβουν όλοι», ανέφερε σε εκπομπή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Ελληνική Λύση είναι το κόμμα που λαμβάνει,  όπως όλα δείχνουν, το «δαχτυλίδι» από τους ΑΝΕΛ ώστε να ριχτεί στον αγώνα για την κατάκτηση των ακροδεξιών βουλευτικών εδράνων.

Το φαβορί ως τώρα, έχουν προσεγγίσει πλείστες προσωπικότητες του εγχωρίου ακροδεξιού και εθνολαϊκίστικου πολιτικού χώρου, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης της Νέας Δεξιάς, με τον οποίο όμως οι δρόμοι χώρισαν νωρίς, καθώς οι συζητήσεις περί συνεργασιών απέβησαν άκαρπες. Πρόσφατα το Κόμμα Δανειοληπτών του Γιωργή Μπαρτζώκη αποχώρησε και αυτό με την δικαιολογία πως δεν υπάρχει συμφωνία περί διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στην αποχώρηση μελών και φίλων του κόμματος με βολές για ηγεμονισμούς και ανήθικα παιχνίδια. Όλα αυτά όμως, σε μια δεύτερη ανάγνωση φαίνεται να ενισχύουν κατά πολύ την θέση του Κ. Βελλόπουλου ως αναμφισβήτητου ηγέτη του κόμματος όσο η πρωτιά και η πρωτοκαθεδρία στην εκπροσώπηση της ακροδεξιάς παραμένει.

Το σημαντικό για τον ακροδεξιό χώρο και το πέριξ ακροατήριο του, είναι να υπάρξει μια πρώτη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Με την αποδρομή των ΑΝΕΛ από την εξουσία και ύστερα από τη κυβερνητική σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ, το παιχνίδι της ταυτότητας παίζει κύριο ρόλο. Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ επιθυμούν μια κοινοβουλευτική παρουσία της «σοβαρής» ακροδεξιάς με κόκκινες γραμμές και σοβαρές προγραμματικές προτάσεις, ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλους, τη στιγμή που «ο επάρατος φιλελευθερισμός» του Μητσοτάκη έρχεται με ταχύτητα προς την εξουσία.

Ύστερα, θα χτισθούν ενδεχομένως πλείστες συμμαχίες, συμπράξεις και εισχωρήσεις, όμως  ο ακροδεξιός χώρος του Βελόπουλου θα έχει κατακτήσει τα έδρανα του πρώην μέντορα του, Γιώργου Καρατζαφέρη.


Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην Ιστορία. Αρέσκεται στο να αποκωδικοποιεί την τρέχουσα επικαιρότητα μέσω της αρθρογραφίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.