15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΜένουμε Ελλάδα!

Μένουμε Ελλάδα!


Της Μαρίστης Μπουρνουσούζη,

Η χώρα μας ελκύει πάρα πολλούς τουρίστες σε καθημερινή βάση. Δικαίως, καθώς συνδυάζει το ακαταμάχητο δίπολο του βουνού και της θάλασσας, της ιστορίας και της διασκέδασης. Όσο απλό και να σας ακούγεται, αυτοί οι συνδυασμοί αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.

Μπορείτε να απολαύσετε το μπλε της θάλασσας και συγχρόνως στην ιδιά περιοχή να θαυμάσετε από ψηλά τον ορίζοντα, τον ήλιο να κάνει βουτιά στην θάλασσα. Από τη μία, μπορείτε να απολαύσετε τα θαλάσσια αθλήματα και έπειτα να δαμάσετε τους ποταμούς και τα βουνά. Πολλά μέρη στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη βλάστηση μέχρι την θάλασσα. Πολλά μέρη προσφέρουν ιδιαίτερη ψυχαγωγία στην φύση. Ηρεμία, γαλήνη και ξενοιασιά είναι μερικά από τα συναισθήματα που δημιουργούνται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Και αυτό, γιατί αυτές οι όμορφες γωνιές δεν έχουν χάσει την παρθένα αίσθησή τους. Ενώ συγχρόνως προσφέρουν διασκέδαση και ζωντάνια στη ζωή του ταξιδιώτη.

Αυτό είναι! Ένας τουρίστας μπορεί εύκολα να χαρεί την ηρεμία και τη ξεγνοιασιά, ενώ ταυτόχρονα να διασκεδάσει με την ψυχή του, να ζωντανέψει τη ζωή του. Γιατί αυτός ο κόσμος έχει ζωντάνια και ηρεμία στην ίδια την ψυχή του. Ο ελληνικός κόσμος σου προσφέρει ένα αίσθημα φιλοξενίας και εγκαρδιοσύνης. Τι άλλο θέλει κάποιος στις διακοπές από το να αναζωογονηθεί. Να νιώσει ξανά σαν παιδί και να παίξει με την φύση και την ελληνική κουλτούρα.

Και από την άλλη, έχουμε την ιστορία. Μνημεία παντού! Ένας άλλος κόσμος απλώνεται σε κάθε μεριά της Ελλάδας. Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου. Σε ταξιδεύει σιγά σιγά από το παρόν στο παρελθόν και φθάνει έως στο πολύ μακρινό παρελθόν και ξανά πίσω στο σήμερα. Ένα καρούζελ ιστορικών αναμνήσεων και νοσταλγικών περιγραφών. Μια αίσθηση χαράς και ευεξίας. Γνωρίζεις το παλιό το σέβεσαι, το απολαμβάνεις και δημιουργείς το νέο και το θαυμάζεις, γιατί γεννήθηκε μέσα από το παλιό.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο για καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο τα νησιά της και το γαλάζιο της θάλασσας. Είναι πολλά περισσότερα και είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη της. Είναι τα άγρια και ξηρά της μέρη σε αντίθεση με τα γεμάτα πράσινο και νερό τοπία της. Όλα τα χρώματα κυριαρχούν και συμπληρώνουν το ένα το άλλο αρμονικά και με σεβασμό. Το μπλε της θάλασσας, το γαλάζιο του ουρανού, το καφέ του βουνού, το πράσινο των δέντρων, το διαφανές κίτρινο του ήλιου, το γαλαζοπράσινο των ποταμών, και όλα τα άλλα χρώματα των χαρούμενων λουλουδιών. Ελλάδα: ένα πίνακας γεμάτο χρώματα για ζωή, μια ψυχή γεμάτη ομορφιά!

Να γιατί μένουμε Ελλάδα! Και το χειμώνα, όταν η βροχή υποτάσσει τον ήλιο, όταν σύννεφα γίνονται γκρι, όταν λευκές νιφάδες χαϊδεύουν τα βουνά της. Και την άνοιξη που η φύση οργιάζει, που τα χρώματα κυριαρχούν στο τοπίο, που η φύση μας δείχνει την ψυχή της. Και το καλοκαίρι που ο ήλιος δεσπόζει σαν βασιλιάς, που η θάλασσα μας ανοίγει την αγκαλιά της, που γευόμαστε την αλμύρα του, που αισθανόμαστε ελεύθεροι. Και το φθινόπωρο με την μελαγχολία του, με τα όμορφα και ιδιαίτερα φυλλώματά του, με την αγάπη της καθημερινότητας, με τα πρώτα δακρύα του προς την Γη. Γιατί όλα τα αισθήματα κάνουν έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο. Να τι είναι η Ελλάδα: ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος!


Μαρίστη Μπουρνουσούζη

Γεννήθηκε στο Αμαρούσιο Αττικής το 1994 και μεγάλωσε στην όμορφη Κάρυστο. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Λάτρης των ταξιδιών, των χαμογελαστών ανθρώπων και του ευ ζην! Της αρέσει η παρατήρηση και η συγγραφή ενδιαφερόντων θεμάτων και αυτή είναι και η σύνδεση της με το OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ