17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΠροτάσεις5 φοιτητικά στέκια για όλες τις διαθέσεις στο Παγκράτι

5 φοιτητικά στέκια για όλες τις διαθέσεις στο Παγκράτι


Της Εύας Παπαντωνάκη,

Κάθε περιοχή κρύβει τα δικά της μαγαζιά-διαμάντια που οι κάτοικοι της λατρεύουν και τους βολεύει να περνούν ώρες εκεί. Έτσι και το Παγκράτι ως μεγάλη και πολυσύχναστη περιοχή κρύβει τα δικά του διαμάντια, που είναι αμέτρητα, εκ των οποίων πολλά είναι γνωστά ευρέως ήδη σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, όπως το Hotel Chelsea, Πηνελόπη και Μνηστήρες, Σπονδή και άλλα πολλά. Όμως εγώ θα εστιάσω να σας παρουσιάσω 5,σχεδόν, άγνωστα μαγαζάκια ιδανικά για φοιτητές.

SUPERFLY
Το μαγαζί που σε κάνει να νοσταλγείς την παιδική σου ηλικία και αθωότητα. Βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την πλατεία Βαρνάβα και αποτελεί μα φωλιά γνήσιας 90’s παιδικής ηλικίας. Είναι διακοσμημένο ολόκληρο με παιχνίδια εκείνης της εποχής όπως παλιές κονσόλες Nintendo, playmobiles, Gameboys, επιτραπέζια Subbuteo, φλιπεράκια και βιτρίνες με Ευχούληδες, κόμικς και περιοδικά. Αποτελεί ένα ιδανικό all-day café και μπαρ για να ικανοποιήσεις την δική σου 90’s nostalgia.

OHH BOY
Ένα μαγαζί καλά κρυμμένο στην Αρχελάου, παρασκευάζει ποικιλία εδεσμάτων για όλα τα γούστα. Σε ένα ζεστό περιβάλλον με ξύλινο πάτωμα και τραπέζια προσφέρονται υπέροχα φρέσκα γλυκά που θυμίζουν «σπίτι» και «μαμά» ενώ συνδυάζονται ιδανικά με μια καυτή κούπα καφέ. Το μαγαζί, φωτεινό και cozy, σερβίρει τα γλυκά του καλαίσθητα σε σερβίτσια αντίκες, άκρως “instagrammable”,  συνθέτοντας το τέλειο story.

SMALL 8
Ένα μπαρ χαλαρό, ανεπιτήδευτο και socialising στην Αρχελάου έχει industrial αύρα και ρετρό λεπτομέρειες  θα μπορούσε άνετα να σταθεί στο Βερολίνο. Με μεγάλα πορτοκαλί φωτιστικά και μεταλλικές χρωματιστές καρέκλες υποδέχεται τους πελάτες όλη την ημέρα με cool νεανική αισθητική και ποικιλία στον κατάλογο -από vegan μέχρι gourmet sandwiches-  για όλες τις ώρες. Ποικιλία υπάρχει και στον κατάλογο των ποτών για όλα τα γούστα ενώ κάνει συχνά πάρτυ με jazz και funk  μουσική.

ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ
Η αυλή που έχουμε αγαπήσει στην καρδιά του Παγκρατίου. Ένα ακόμα all-day μαγαζί με υπέροχη ανοιχτή αυλή για το καλοκαίρι αλλά και έξυπνα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο ζεστό και ότι πρέπει για φοιτητές αφού προσφέρει και επιτραπέζια για την παρέα. Το πιο ξεχωριστό σε αυτό το μαγαζί είναι τα κοκτέιλ του που είναι ιδιαίτερα και διαλεγμένα ένα-ένα να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πάντα σε προσιτές τιμές.  Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και φιλική ενώ το στήσιμο της αυλής θυμίζει πάντα καλοκαίρι στην πόλη με βουκαμβίλιες και άλλα φυτά στο χώρο, φωτάκια, μπαλκονάκι και την βοή της πόλης.

Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ
Ένα παραδοσιακό κρασάδικο δίπλα σου, στην Πλατεία Βαρνάβα. Αποτελεί καφέ-μπάρ-μεζεδοπωλείο και είναι ήδη αγαπημένο στέκι πολλών φοιτητών. Ο λόγος; Φυσικά οι προσιτές τιμές και τα μεζεδάκια «σύγχρονης μαμάς που βλέπει Πετρετζίκη» αφού οι γεύσεις που προσφέρει είναι ελαφρώς πιο εναλλακτικές και πειραγμένες από τα συνηθισμένα και συνοδεύονται εξαιρετικά με κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι. Ο κόσμος νεανικός και η ατμόσφαιρα ζεστή και παραδοσιακή καφενείου-κουτουκιού.


Εύα Παπαντωνάκη
Γεννημένη το 1998, στην ΑΘήνα. Φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Είναι γλωσσομαθής, με ενδιαφέρον για τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα. Κατ’ επέκταση, αρθρογραφεί στο Ελεύθερο.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ