14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΖήσε τη ζωή σου στα άκρα

Ζήσε τη ζωή σου στα άκρα


Της Μαρίστης Μπουρνουσούζη,

Δεν χρειάζεται να κάνετε τον γύρο του κόσμου για να ανακαλύψετε τα όριά σας και να ζήσετε την περιπέτεια. Αρκεί ένα διήμερο ταξιδάκι μες στην όμορφη Ελλάδα για να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία, για να νιώσετε την αδρεναλίνη να κυριεύει το σώμα σας και να γρατζουνά κάθε νεύρο του κορμιού σας. Δραστηριότητες όπως το surfing, το rafting και το bungee jumping είναι αυτά που μπορείτε εύκολα να βρείτε και να δοκιμάσετε με μία διήμερη απόδραση από τα αστικά κέντρα.

Το surfing ή αλλιώς στην ελληνικήν “κυματοδρομία”  είναι ένα θαλάσσιο άθλημα που σας προσφέρει τη δυνατότητα να δαμάσετε τα κύματα και να γίνετε ένα με τη θάλασσα, να γίνετε ο Ποσειδώνας που δε θα κρατάει το σκήπτρο του αλλά τη σανίδα του για να κατακτήσει τα θαλάσσια ύδατα!

Υπάρχουν πολλά μέρη στα όποια μπορείτε να απολαύσετε τη δραστηριότητα του surfing, μερικά από αυτά είναι η Μεσακτή στην Ικαρία, η Κολυμπήθρα στην Τήνο, η Κρήτη, η Βουλιαγμένη Αττικής, ο Λαγκουβάρδος στην Πελοπόννησο, η Ασπροβάλτα στην Θεσσαλονίκη, η Πάργα, η Πρέβεζα και η Ζαχάρω Ηλείας, ενώ σχολές surfing βρίσκονται στην Τήνο, στην Ικαρία, στην Σαντορίνη, στα Χανιά της Κρήτης, στην Λήμνο, στον Λαγκούβαρδο της Πελοποννήσου, στην Πύλο της Μεσσηνίας και στην Γλυφάδα Αττικής.

Αν, λοιπόν, είστε λάτρεις της θάλασσας και σας λείπει το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καλύτερη δραστηριότητα από το surfing. Πρώτον, διότι αποτελεί ένα ιδιαίτερο άθλημα με το οποίο μπορείτε να ξεδώσετε και να φτάσετε τον εαυτό σας στα άκρα, απολαμβάνοντας την θάλασσα σε μία άλλη χρονική περίοδο. Και δεύτερον, η καλύτερη εποχή για να κάνετε surfing στην Ελλάδα είναι είτε το φθινόπωρο και μάλιστα προς το τέλος του, είτε η άνοιξη (κυρίως Μάρτιο ή Απρίλιο) και αυτό γιατί εκείνη την εποχή η θάλασσα έχει περισσότερα κύματα κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα αυτό. Η εποχή παίζει σημαντικό ρόλο και ιδιαίτερα η άνοιξη και το φθινόπωρο, καθώς αυτή τη περίοδο του χρόνου «ρουτινιάζουμε» περισσότερο. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία σε μία περίοδο του χρόνου που συνηθίζουμε να μην κάνουμε τίποτα, να αποκτήσουμε μια νέα συνήθεια, ένα χόμπι που θα μας θυμίζει ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να ζούμε κάθε περίοδο της.

Ένα διήμερο ταξιδάκι πάντα είναι ευχάριστο και πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται από μία δραστηριότητα όπως είναι το  surfing. Δείτε τους παραπάνω προορισμούς και αποφασίστε ποιος προορισμός είναι πιο κοντά σας, σε ποιον διοργανώνονται κυματοδρομίες  και τελικά ποιον προτιμάτε. Είναι σοφό, να πάτε σε οργανωμένη περιοχή και περίοδο κατά την οποία εκτελούνται κυματοδρομίες. Επιπλέον, οργανώνονται εκδρομές surfing,  οι οποίες είναι αποκλειστικά για εκμάθηση του αθλήματος αυτού και περιέχουν και μεταφορά, διαμονή και ημιδιατροφή σε πολύ οικονομική τιμή.

Η δεύτερη δραστηριότητα που θα μπορούσατε να κάνετε τις παραπάνω εποχές είναι το rafting. Το rafting είναι ένα ομαδικό άθλημα που έχει ως σκοπό την κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα. Οι ποταμοί στην Ελλάδα, στους οποίους πραγματοποιείται η ενασχόληση αυτή είναι ο Βοϊδομάτης στο Ζαγόρι, ο Ταυρωπός στην Ευρυτανία, ο Ευήνος στην Ορεινή Ναυπακτία, ο Λούσιος στην Αρκαδία, ο Άραχθος στα Τζουμέρκα. Οι ποταμοί είναι καταγεγραμμένοι με βαθμό δυσκολίας από τον πιο εύκολο στον πιο δύσκολο.

Αν λοιπόν, είστε λάτρεις της άγριας φύσης και της παρεΐστικης διάθεσης, τότε είστε εδώ! Το rafting προφέρει μοναδική εμπειρία στη φύση. Παράλληλα, μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε με πολλά άτομα που είτε τα γνωρίζετε είτε όχι, είναι μια ευκαιρία να δείξετε ομαδική άμυλα και συνεργασία, κάτι το οποίο γεννάει επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Το ομαδικό στοιχείο είναι ένα στοιχείο που λείπει από την καθημερινότητα πολλών, διότι η ζωή που ακολουθούν είναι μοναχική, όχι τόσο λόγω επιλογής, αλλά λόγω γρήγορων ρυθμών ζωής. Επίσης, το στοιχείο της επαφής με τη φύση είναι κάτι το οποίο επίσης εκλείπει από τη ζωή πολλών που ζουν κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα μακριά από το πράσινο.

Ο συνδυασμός της ανθρώπινης επαφής και της επαφής με τη φύση είναι στοιχεία, τα οποία ο άνθρωπος δεν πρέπει να παραβλέπει, διότι η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που χρειάζεται τόσο τη συναναστροφή με άλλους ανθρώπους όσο και την επαφή με τη φύση. Το rafting είναι ένας συνδυασμός αυτών και μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Αφού αναζητήσετε τον κοντινότερο προορισμό και τον πιο όμορφο κατά την επιλογή σας,  οργανώστε το μικρό ταξιδάκι απόδρασης μαζί με φίλους. Διασκεδάστε και δαμάστε  τα κρυστάλλινα νερά των ποταμών. Γευτείτε την ομορφιά της καταπράσινης φύσης και γεμίστε τις μπαταρίες σας.

Τέλος, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται τα ύψη και άλλοι τόσοι που έχουν ακροφοβία και μόνο στην ιδέα του bungee jumping, ρίγη φόβου διαπερνούν το κορμί τους και η καρδιά τους χτυπάει τόσο δυνατά που είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το σώμα τους. Είναι, όμως και άλλοι τόσοι που λατρεύουν τα άκρα και συνεπώς λατρεύουν καθετί που θα τους έδινε μια δόση αδρεναλίνης και τρέλας, ενώ άλλοι πάλι παρά τους φόβους που εκκολάπτονται μέσα τους είναι έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν και να δώσουν μια κατά μέτωπο επίθεση για να τους κατευνάσουν. Αυτή η δεύτερη ομάδα ανθρώπων θα έκανε τη δραστηριότητα του bungee jumping.

Τί είναι όμως το bungee jumping ; Είναι ένα άλμα από μια ψηλή κατασκευή με τον άνθρωπο δεμένο με ελαστικό σχοινί. Μερικοί γνωστοί προορισμοί για bungee jumping είναι  η γέφυρα της Χαλκίδας , ο Ισθμός της Κορίνθου, η παραλία ναυάγιο στην Ζάκυνθο, η γέφυρα της Αραδένα στα Χανιά. Συνδυάστε μία εκδρομή στους παραπάνω προορισμούς και έχετε στο μυαλό σας ότι υπάρχει και μία δραστηριότητα που θα σας βγάλει από τα νερά σας και θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Η δραστηριότητα αυτή όσο επικίνδυνη και αν φαίνεται με μια πρώτη ματιά, είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό. Η αδρεναλίνη που ανεβαίνει στα ύψη κατά την εκτέλεση του άλματος, απελευθερώνει ενδορφίνες,οι όποιες είναι γνωστές ως ορμόνες ευχαρίστησης και συνεπώς αποτελεί μια στιγμή μεγάλης ευχαρίστησης και ικανοποίησης για τον εαυτό σας. Σας συμβουλεύω, βέβαια, να το κάνετε σε μία αξιόπιστη εταιρεία, να έχετε ένα φίλο μαζί σας και να βρίσκεστε σε μία ευχάριστη διάθεση έχοντας αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σας.

Είναι καλό που και που να εκτοξεύουμε την αδρεναλίνη στα ύψη, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, δείχνοντας στον εαυτό μας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζεται. Η συμβουλή μου είναι μία, δοκιμάστε όσα περισσότερα μπορείτε, γνωρίστε τον κόσμο γύρω σας, αναβιώστε δίπλα στη φύση και κυρίως προκαλέστε τον εαυτό σας να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του. Προκαλέστε τον εαυτό σας να ΖΕΙ!


Μαρίστη Μπουρνουσούζη

Γεννήθηκε στο Αμαρούσιο Αττικής το 1994 και μεγάλωσε στην όμορφη Κάρυστο. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Λάτρης των ταξιδιών, των χαμογελαστών ανθρώπων και του ευ ζην! Της αρέσει η παρατήρηση και η συγγραφή ενδιαφερόντων θεμάτων και αυτή είναι και η σύνδεση της με το OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ