16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓιατί ο Μπέος βρίσκεται στα trends;

Γιατί ο Μπέος βρίσκεται στα trends;


Της Ρένας Δανατζή,

Ο Δήμαρχος του Βόλου για το 2023 αν μη τι άλλο παίρνει βραβείο προβολής. Έχει απασχολήσει όσο λίγοι και το πηλίκο στην όλη πράξη είναι ένα: ό,τι και να λέει, ό,τι και να κάνει είναι και με το παραπάνω επανεκλεγμένος Δήμαρχος Βόλου! Από τις δηλώσεις του για τις πλημμύρες στην πόλη όπου διοικεί, τις τοποθετήσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη φιέστα, που πολλοί καλλιτέχνες αρνήθηκαν να συμμετέχουν, ο Αχιλλέας Μπέος είναι μία άκρως πληθωρική φιγούρα για την οποία μπορούμε να συζητάμε ώρες.

Τον κύριο Μπέο δεν τον συμπαθώ ως φυσιογνωμία και ο λόγος είναι απλός: με εκνευρίζει η εριστικότητά του. Δεν συμφωνώ με το γεγονός πως με ό,τι διαφωνούμε μπορούμε και να το εξευτελίζουμε με το γάντι ή χωρίς. Επίσης, δεν συμφωνώ με το γεγονός ότι όποιος έχει εξουσία και χρήματα έχει το ακαταδίωκτο σε ό,τι λέει και ό,τι κάνει. Είναι ένας άνθρωπος που θεωρεί αυτονόητο ότι έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει χωρίς καμία συνέπεια. Αυτής της πάστας οι άνθρωποι μου προκαλούν μία ιδιαίτερη αναστάτωση στο στομάχι.

Πηγή εικόνας: cnn.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Με τον κύριο Μπέο να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: ότι μπορούμε να διαφωνούμε. Να διαφωνήσουμε, όμως, στο εξής: το ότι διαφωνούμε δε σημαίνει ότι θα χάσουμε τον σεβασμό μας ο ένας απέναντι στον άλλον. Η απόσταση ευγενείας με έναν άνθρωπο που διαφωνούμε είναι η πολυπόθητη χρυσή τομή και η μικρή διαφορά του πολιτισμού και της ζούγκλας.

Ο δημοφιλής Δήμαρχος Βόλου, τοποθετείται με τον πιο αισχρό τρόπο για διάφορα πράγματα και γεγονότα. Η αισχρότητα αυτή, εκτός του ότι δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτή το 2023, δεν αρμόζει στη θέση του. Και πολύ εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος: μα αφού επανεκλέχτηκε με τόσο υψηλά ποσοστά, μήπως ο κόσμος συμφωνεί με όσα λέει; Απαντώ: όχι φυσικά! Όλοι γνωρίζουμε πως πλέον οι Δημοτικές Εκλογές είναι περισσότερο marketing και λιγότερο πολιτική. Επίσης, ακόμα και αν κάποιος έχει τις ίδιες συντηρητικές απόψεις με τον κύριο Μπέο, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να διαφωνεί με τον πεζό τρόπο που τις εκφράζει.

Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο και δεν περιμένω από αύριο να αλλάξουν όλα όσα, δυστυχώς, συζητάμε καθημερινά με φίλους και γνωστούς. Αν, όμως, χαθεί και η τελευταία στάλα σεβασμού, τότε πια θα ζούμε σε έναν άσχημο και εντελώς επικίνδυνο κόσμο. Και αυτό, νομίζω, πως δεν θα μας πάει βήμα μπροστά. Αντιθέτως, θα μας γυρίσει τόσο πίσω που το μόνο που θα μείνει είναι το σκοτάδι.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.