17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΤορούν: Ταξιδεύοντας στην Πολωνία

Τορούν: Ταξιδεύοντας στην Πολωνία


Του Γιάννη Τζιβάνη,

Χωρίς καμία αμφιβολία, η κεντρική αυτή χώρα της Ευρώπης έχει πολλά να δώσει σε έναν ταξιδιώτη με πολιτισμικές και όχι μόνο ανησυχίες. Πιο συγκεκριμένα, λόγω του μεγέθους και της θέσης, η σλάβικη αυτή χώρα μπορεί να δώσει στους επισκέπτες της εντυπωσιακά κάστρα, πολύχρωμα κτήρια, κανάλια ποταμών, την ιστορία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και άλλα. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα ανακαλύψει με ένα ταξίδι όχι απαραίτητα στην πρωτεύουσα της χώρας. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους της χώρας, η Βαρσοβία είναι άκρως τουριστική και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς ξαναχτίστηκε μετά το 1946. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια μικρή πόλη των διακοσίων χιλιάδων κατοίκων στα βόρεια της χώρας. Η πόλη αυτή ακούει στο όνομα Τορούν και βρίσκεται τρεις περίπου ώρες μακριά από τη Βαρσοβία.

Το Τορούν είναι γνωστό στους κύκλους της χώρας για την υψηλή ποιότητα διαβίωσης των πολιτών του και την αριστοκρατική ομορφιά του. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη αυτή αποτελεί την γενέτειρα του γνωστού επιστήμονα Κοπέρνικου. Εκτός όμως από αυτό, στην πόλη υπάρχουν και πολλά μουσεία σχετικά με την ιστορία της Πολωνίας και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα, στο Τορούν υπάρχει πληθώρα και ποικιλία επιλογών, όσον αφορά τα αξιοθέατά του. Υπάρχει ποικιλία μουσείων τόσο σχετικών με τον πολιτισμό της χώρας, την ιστορία ή το παρελθόν του πολωνικού λαού όσο και πιο ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μουσείων είναι το Regional Museum στην παλιά πόλη και το Muzeum Piernika στο οποίο οι επισκέπτες φτιάχνουν και ψήνουν τα δικά τους piernika, που είναι ουσιαστικά μπισκότα πολωνικής προέλευσης. 

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com / Φωτογράφος: taranchic

Παράλληλα, άλλα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί είναι το σπίτι του Πολωνού μαθηματικού, αλλά και το άγαλμά του, το Invisible House Torun, το πλανητάριο της πόλης, αλλά και το House of Torun Legends που αποτελεί ένα κράμα μουσείου και θεάτρου με μια μοντέρνα αισθητική ενός χώρου που βρίσκεται στο υπόγειο ενός κτιρίου. Παράλληλα, ενδιαφέρουσες επιλογές είναι το κάστρο της πόλης, το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία (Fontanna Cosmopolis), το στάδιο καρτ αλλά και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι η πόλη είναι μικρή και κατ’ επέκταση θα έλεγε κανείς ότι 2-3 ημέρες είναι αρκετές για να δει κάποιος τα βασικά πράγματα της πόλης και να αποκτήσει μια γνώμη για αυτήν. Οι τιμές των αξιοθέατων είναι περίπου 5 ευρώ για το καθένα, ενώ τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψει κανείς τις ανάγκες του για φαγητό δεν είναι πολλά, καθώς η Πολωνία είναι μια σχετικά φθηνή χώρα για την ελληνική τσέπη. 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Things to Do in Torun, tripadvisor.com, διαθέσιμο εδώ


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Τζιβάνης
Γιάννης Τζιβάνης
Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 2002 και μεγάλωσε στο χωριό Πρόμαχοι, κοντά στην Αριδαία Πέλλας. Σπουδάζει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τελειώνοντας τις σπουδές του θα ήθελε να ασχοληθεί με την αποκατάσταση και διατήρηση της πανίδας, εργαζόμενος σε κάποιο φορέα διαχείρισης. Στον ελεύθερο χρόνο του ακούει μουσική, περπατάει και βλέπει ταινίες μυστηρίου και αστυνομικές. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και τα πάρτι.