18 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΜουσικήΜάριος Φραγκούλης: Η συναρπαστική πορεία ενός κορυφαίου τενόρου

Μάριος Φραγκούλης: Η συναρπαστική πορεία ενός κορυφαίου τενόρου


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους κι επιτυχημένους τενόρους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που έχει καταφέρει να αναγνωριστεί μέσα από τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια και να γίνει talk of the town για εκατομμύρια κόσμο στον πλανήτη. Έχει διαφημίσει τη χώρα μας με το εγγενές ταλέντο του και τη δουλειά του και μας κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια. Ο λόγος φυσικά για τον Μάριο Φραγκούλη, που εκτός από τη μουσική, ασχολείται και με την υποκριτική, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες και συνθέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ιδιαιτερότητα της φωνής του και η αναγνωρίσιμη χροιά του τον καθιστούν μοναδικό, κερδίζοντας καθημερινά όλο και περισσότερους θαυμαστές από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πηγή εικόνας: kathimerini.gr/Ρούλα Ρέβη

Παρά την καταγωγή του από την Κάσο και την Κέρκυρα, ο Μάριος Φραγκούλης είναι γεννημένος στη Ζιμπάμπουε στις 18 Δεκεμβρίου του 1966. Είναι ανιψιός της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου, ενώ τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα. Το ταλέντο του στη μουσική και το τραγούδι ήταν έκδηλο από μικρή ηλικία, έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές στη μουσική και να γραφτεί σε ωδείο προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό του.

Και τα κατάφερε. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του στο σχολείο, μετακόμισε στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου σπούδασε σε μουσική και δραματική σχολή. Το 1992, χάρη σε υποτροφία που εξασφάλισε, επέκτεινε τη μόρφωσή του κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφοσιωθεί στην όπερα μέσω των σπουδών του στη διάσημη Σχολή Τζούλιαρντ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε αρκετά μιούζικαλ και μεγάλες παραγωγές. Με την επιτυχία του να είναι διαρκώς ανοδική, αναγνωρίστηκε και σε διεθνές επίπεδο. Το 1993, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια συναυλία αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής.

Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις στο Ηρώδειο και συνεχίζει παράλληλα να εμφανίζεται στα μεγαλύτερα θέατρα και μουσικές σκηνές του κόσμου. Το 1997, επιστρέφει μόνιμα στην Αθήνα και πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο. Τα μιούζικαλ, οι θεατρικές παραστάσεις, τα άλμπουμ και οι περιοδείες του είναι πλέον αναρίθμητα και διαρκώς σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Ακόμα και τα δημοτικά τραγούδια που ερμήνευσε στην αρχή της καριέρας του σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Ο πρώτος που εμπιστεύτηκε το ταλέντο του δεν ήταν άλλος από τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που του έδωσε το βάπτισμα του πυρός, αλλά και την ευκαιρία να ερμηνεύσει το Άξιον Εστί, ενώ ακολούθησαν και μεγάλες συνεργασίες με τους Lucio Dalla, Lara Fabian, Justin Hayward, Alessandro Safina, Steve Balsamo κ.ά.

Πηγή εικόνας: ekathimerini.com

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο vwoman.gr σχετικά με τη μουσική τέχνη και τα παιδικά του χρόνια: «Από μικρό παιδί αγαπούσα τις κινηματογραφικές ταινίες και τα μιούζικαλ. Όποτε έβλεπα την Judy Garland, τον Marlon Brando, τον Charlie Chaplin και αργότερα τους Lawrence Olivier, Richard Burton, Charlton Heston και, φυσικά, όλες τις ελληνικές ταινίες με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Αυλωνίτη, τον Αλεξανδράκη, τον Χορν, είχα στο μυαλό μου να γίνω ηθοποιός. […] Ήξεραν ότι είχα μεγάλη αγάπη στο θέατρο και δεν με εμπόδισαν ποτέ να ασχοληθώ με αυτό. Το τραγούδι προέκυψε το 1988, όταν έδωσα για την υποτροφία Μαρία Κάλλας, που κέρδισα και με βοήθησε να πάω για σπουδές για τέσσερα χρόνια στην Ιταλία και την Αμερική. Αργότερα κέρδισα και την υποτροφία Ωνάση, που επίσης με βοήθησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στο κλασικό τραγούδι».

Αντί επιλόγου: Ο Μάριος Φραγκούλης, με το ταλέντο του στη μουσική και την όπερα, κατάφερε να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από τις μουσικές του ερμηνείες και την εντυπωσιακή σκηνική του παρουσία, συνεχίζει να συγκινεί το κοινό και να αφήνει το αποτύπωμά του ανεξίτηλο στον κόσμο της τέχνης. Η πορεία του αποτελεί ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όλους εκείνους που ακολουθούν τα όνειρά τους και διαπραγματεύονται την επιτυχία με αφοσίωση και πάθος.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Mario Frangoulis, mariofrangoulis.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.