17.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΖεσταίνουν τις μηχανές στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ζεσταίνουν τις μηχανές στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Της Γεωργίας Σκαμπελτζή,

Ευρισκόμενος στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του Διαρκούς Συνεδρίου και την εκλογή νέου Προέδρου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φαίνεται να επανήλθε με μεγαλύτερη δυναμική στο πολιτικό προσκήνιο, τουλάχιστον συγκριτικά με τη στάση που κρατούσε κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ενώ τρέχουν πολλά ζητήματα στην επικαιρότητα, ίσως γρηγορότερα από το κόμμα της Κουμουνδούρου σε σχέση με τα φλέγοντα ζητήματα, όπως φάνηκε από την αργοπορία της στήριξης σε υποψηφίους για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανέβηκαν οι τόνοι από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τόσο μέσω του Εκπροσώπου Τύπου όσο και από τους υποψήφιους Προέδρους, εκτοξεύθηκαν πυρά εναντίον της Κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε τις καταστροφικές πυρκαγιές, κάνοντας λόγο για «ημέρες πλήρους κατάρρευσης» και «ανικανότητα του επιτελικού κράτους». Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για τις πυρκαγιές.

Πηγή εικόνας: iefimerida.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ενώ οι υποψήφιοι Πρόεδροι (Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος) οργώνουν την Ελλάδα, ώστε να διαχυθούν τα προγράμματά τους για τον νέο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βγήκε στον αέρα η τοποθέτηση του Νίκου Κασσελάκη σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση του κόμματος, βάζοντας, παράλληλα, «φωτιά» στα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Είχε επισημανθεί ήδη από τη διπλή εμφατική ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου και την παραίτηση του εμβληματικού για το κόμμα Αλέξη Τσίπρα ο κίνδυνος να «χάσει τη μπάλα» όσον αφορά τον ρόλο της παράταξης ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Λίγο η θερινή ραστώνη, λίγο η εσωστρέφεια λόγω της πλεύσης του κόμματος σε αχαρτογράφητα νερά άφησαν πίσω τον θεσμικό τους ρόλο, όμως γίνονται σιγά σιγά τα πρώτα βήματα για την επαναφορά στο πολιτικό σκηνικό.

Φυσικά, η όποια πολιτική ακολουθήσει η Κουμουνδούρου δεν αρκεί να στηριχθεί μόνο στα μελανά σημεία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα προσελκύσει νέους ψηφοφόρους και θα αποτελέσει δέλεαρ για εκείνους οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί. Υπάρχουν στο άμεσο μέλλον πολλές μάχες στις οποίες θα κληθεί να ανταπεξέλθει και να βγει κατά το δυνατόν αλώβητος: το στοίχημα των εσωκομματικών εκλογών και της συμμετοχής, των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και, στη συνέχεια, των Ευρωεκλογών, που θα δείξουν εμπράκτως τη δυναμική του κόμματος στη νέα του εποχή.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1995. Απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νεοελληνική Φιλολογία: Ερμηνεία, Κριτική και Κειμενικές Σπουδές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων, με τη μουσική και τα παζλ.