23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝομικά ΘέματαΟι πιο περίεργες αγωγές που έχουν ασκηθεί ποτέ!

Οι πιο περίεργες αγωγές που έχουν ασκηθεί ποτέ!


Της Δήμητρας Αργυρού,

Σε μια εποχή που τα –πολιτικά– δικαστήρια κατακλύζονται από αγωγές, μερικές από τις καταγγελίες που έχουν καταγραφεί είναι απλώς περίεργες. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με ορισμένες από τις πιο ιδιόμορφες αγωγές όλων των εποχών…

1. Φοιτήτρια ασκεί αγωγή κατά του καθηγητή της για… χαμηλούς βαθμούς!

Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη δυσάρεστη θέση. Ένας κακός βαθμός σε μια εξέταση όπου νομίζαμε πως τα είχαμε πάει περίφημα. Η φοιτήτρια Megan Thode ήταν κάτι παραπάνω από δυσαρεστημένη, όταν ανακάλυψε ότι ο χαμηλός βαθμός της θα αποτελούσε εμπόδιο από το να πάρει το πτυχίο της και να γίνει εξουσιοδοτημένη θεραπεύτρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Thode, αυτό θα της κόστιζε 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε χαμένα κέρδη-ζημία! Περαιτέρω, η φοιτήτρια προσπάθησε να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση όσο και μια αλλαγή στη βαθμολογία της, δυστυχώς, όμως, ο δικαστής ανέφερε πως η Thode απέτυχε να αποδείξει ότι ο βαθμός της βασιζόταν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαρά ακαδημαϊκή αξιολόγηση και το συμπέρασμα του καθηγητή της ότι ήταν απροετοίμαστη να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο του μαθήματός της.

Πηγή Εικόνας: thetimes.co.uk

2. Η αγωγή για τον ζεστό καφέ των McDonald’s!

Οι Αμερικανοί άρχισαν να αμφισβητούν το δικαιοδοτικό σύστημα, όταν αυτή η περιβόητη υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στις Η.Π.Α. Το περιστατικό που οδήγησε στην αγωγή συνέβη όταν μια πελάτισσα των ταχυφαγείων McDonald’s, η Stella Liebeck, έριξε καφέ στην αγκαλιά της, ενώ οδηγούσε. Εμβαθύνοντας στην υπόθεση, κάποιοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι η Liebeck είχε νόμιμους λόγους για να προχωρήσει στην αγωγή. Πρόκειται για μια υπόθεση ευθύνης προϊόντος, όπου αμφισβητήθηκε η καυτή θερμοκρασία του καφέ. Ειδικότερα, η κανονική θερμοκρασία του καφέ πρέπει να βρίσκεται περίπου γύρω στους 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο παραπάνω καφές βρισκόταν μεταξύ 80-90 °C! Το γεγονός αυτό προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού που κάλυπταν το 6% του σώματός της! Τελικά, η Stella Liebeck αποζημιώθηκε με 640.000 δολάρια. Ωστόσο, το ποσό των αποζημιώσεων μειώθηκε κατά 20%, επειδή μια κριτική επιτροπή έκρινε ότι τα τραύματά της ήταν κατά 20% δικό της λάθος, καθώς η ίδια έπρεπε να γνωρίζει να μην κρατήσει τον καφέ στην αγκαλιά της χωρίς καπάκι.

Πηγή Εικόνας: greenienews.com

3. Άντρας μηνύει τον εαυτό του!

Ο χρόνος παραμονής σε εγκλεισμό πίσω από τα κάγκελα μπορεί να οδηγήσει τους κρατούμενους σε μερικές σοβαρά περίεργες ιδέες. Το 1995, ο κρατούμενος Robert Lee Brock από το Indian Creek Correctional Center άσκησε αγωγή εναντίον του για 5 εκατομμύρια δολάρια λόγω παραβίασης των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ο Brock υποστήριξε ότι η θρησκεία του απαγορεύει τη χρήση αλκοόλ και ότι ακόμα κι έτσι έκανε την επιλογή να πιει, κάτι που τον οδήγησε να διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη το 1993. «Έκανα τον εαυτό μου να παραβιάσει τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις», επέμεινε ο κρατούμενος, ο οποίος, εξαιρετικά οργισμένος, αιτήθηκε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον εαυτό του, αλλά επέμεινε ότι το κράτος θα έπρεπε να τα πληρώσει για λογαριασμό του, επειδή ήταν «φύλακας του κράτους». Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αγωγή απορρίφθηκε γρήγορα.

Πηγή Εικόνας: listverse.com

4. Άντρας στρέφεται κατά του Michael Jordan λόγω ομοιότητας!

Το 2006, ο Allen Heckard άσκησε αγωγή εναντίον του Michael Jordan και του ιδρυτή της Nike, Phil Knight, για συνολικά 832 εκατομμύρια δολάρια. Το ήμισυ του ποσού, δηλαδή τα 416 εκατομμύρια δολάρια, αιτούνταν από τον Jordan απλώς επειδή είχε παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου, ενώ τα άλλα 416 εκατομμύρια στόχευαν στη Nike για τη μετατροπή του Jordan στην αναγνωρίσιμη φιγούρα που είναι. Πολλοί περαστικοί εδώ και 15 χρόνια μπέρδευαν τον Heckard με τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ και το είχε βαρεθεί. Ο ενάγων ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο διάσημος μπασκετμπολίστας του προκάλεσε συναισθηματικό πόνο και ταλαιπωρία, δυσφήμιση και προσωπικό τραυματισμό! Τελικά, ο Heckard απέσυρε την αγωγή του.

Πηγή Εικόνας: historybyday.com

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • THE SEVEN MOST RIDICULOUS LAWSUITS OF ALL TIME, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμητρα Αργυρού
Δήμητρα Αργυρού
Γεννήθηκε το 2000 στην Αθήνα και σπουδάζει στο τμήμα νομικής του ΕΚΠΑ .Έχει κλίση προς το διεθνές και το Ενωσιακό δίκαιο, ενώ τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκαιο του διαστήματος. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την εκμάθηση της αραβικής. Το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην αρθρογραφία, μέσω του OffLine Post.