15.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός«Η Απίθανη Πιθανότητα του Έρωτα με την Πρώτη Ματιά» (2023): Η ταινία...

«Η Απίθανη Πιθανότητα του Έρωτα με την Πρώτη Ματιά» (2023): Η ταινία που μας έκανε να ερωτευτούμε ξανά


Της Ειρήνης Λάττα, 

Η ταινία «Η Απίθανη Πιθανότητα του Έρωτα με την Πρώτη Ματιά» άρχισε να προβάλλεται στο Netflix από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 και είναι βασισμένη στο βιβλίο “The Statistical Probability of Love at First Light” της Jennifer E. Smith, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Haley Lu Richardson, Ben Hardy, Dexter Fletcher, Rob Delaney, Sally Phillips και Jameela Jamil.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την 20χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια Χάντλεϊ Σάλιβαν, η οποία πάντα καθυστερεί και δεν έχει ποτέ ένα πλήρως φορτισμένο τηλέφωνο. Μια μέρα χάνει την πτήση της για το Λονδίνο για μόλις τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, αφού πηγαίνει στο σταθμό φόρτισης κινητών τηλεφώνων, συναντά τον 22χρονο Βρετανό φοιτητή στατιστικής του Γέιλ, Όλιβερ Τζόουνς, ο οποίος προσφέρεται να της δανείσει τον δικό του φορτιστή. Η χημεία τους γίνεται αμέσως αντιληπτή και όσο περνάει η ώρα, έρχονται όλο και πιο κοντά. Ο Όλιβερ μαθαίνει ότι η Χάντλεϊ πετάει στο Λονδίνο για τον γάμο του μπαμπά της, τους τρεις μεγαλύτερους φόβους της (οδοντίατροι, μικροί χώροι και μαγιονέζα) και ότι είναι αναποφάσιστη για τις σπουδές της. Η Χάντλεϊ μαθαίνει ότι ο Όλιβερ μελετά τη στατιστική εξαγωγή συμπερασμάτων και διεξάγει ένα ερευνητικό έργο, καθώς και ότι μοιράζεται επίσης ένα αμοιβαίο μίσος για τη μαγιονέζα. Η Χάντλεϊ παραδέχεται ότι έχει αμφιβολίες για την παρουσία της στον γάμο, αλλά ο Όλιβερ την ενθαρρύνει να συγχωρήσει τον πατέρα της και να συμφιλιωθεί μαζί του.

Πηγή Εικόνας: fugitives.com

Βλέποντας τον Όλιβερ να κρατά μια τσάντα με ρούχα, η πρωταγωνίστρια υποθέτει ότι θα παρευρεθεί επίσης σε έναν γάμο. Μετά την επιβίβαση και παρόλο που στην αρχή οι δρόμοι τους χώρισαν, εξαιτίας ενός προβλήματος με τη ζώνη ασφαλείας του Όλιβερ, αρκετά απρόσμενα, καταλήγει στο κάθισμα ακριβώς δίπλα στη Χάντλεϊ. Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος για να νιώσουν και οι δυο ερωτευμένοι. Μετά την προσγείωση, ο Όλιβερ δίνει στη Χάντλεϊ τον αριθμό τηλεφώνου του, λέγοντάς της να του στείλει μήνυμα, αλλά για ακόμα μια φορά το κινητό της δεν είχε μπαταρία, με αποτέλεσμα να χάσει τον αριθμό. Χωρίς τρόπο να βρει τον Όλιβερ, η Χάντλεϊ πηγαίνει στον γάμο του μπαμπά της, Άντριου, με την αρραβωνιαστικιά του, Σάρλοτ, φτάνοντας λίγο πριν ξεκινήσει. Ενώ εξακολουθεί να μην είναι άνετη με την απόφαση του πατέρα της να ξαναπαντρευτεί, η Χάντλεϊ εντυπωσιάζεται από την καλοσύνη και τη φροντίδα της Σάρλοτ, καθώς και από πόσο ευτυχισμένος φαίνεται ο πατέρας της.

Μετά την τελετή, η Χάντλεϊ κρυφακούει τους οικογενειακούς φίλους να λένε στη Σάρλοτ ότι θα φύγουν νωρίς για να παραστούν σε ένα μνημόσυνο. Λίγα λεπτά αργότερα, συνειδητοποίησε πως πρόκειται για το μνημόσυνο της μητέρας του Όλιβερ. Η Χάντλεϊ αμέσως πήρε την απόφαση να πάει στο μνημόσυνο λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η γαμήλια δεξίωση, συναντώντας έτσι τον Όλιβερ και την οικογένειά του. Θα αφήσουμε, όμως, τα υπόλοιπα γεγονότα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, βλέποντας αυτή την, όχι και τόσο γλυκανάλατη, ταινία, αλλά την ιδανική επιλογή για μια χαλαρή βραδιά, κι ένα ταξίδι με αεροπλάνο!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Love at First Sight: Όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία στο Netflix, youfly.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Λάττα
Ειρήνη Λάττα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την άθληση, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους, να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και να μαθαίνει νέα πράγματα!