19.4 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΤα δημοτικά τεκταινόμενα στην Τρίπολη

Τα δημοτικά τεκταινόμενα στην Τρίπολη


Του Χάρη Δημήτρουλα,

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε φτάσει μια ανάσα από τις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον των πολιτών συνεχώς αυξάνεται, ενώ οι επικεφαλής των συνδυασμών «αλωνίζουν» τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες για να καταστήσουν γνωστό το πρόγραμμά τους και να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Από την παραπάνω διαπίστωση δεν ξεφεύγει κανείς, είτε πρόκειται για μικρότερο είτε για μεγαλύτερο Δήμο. Περνώντας στα πολιτικά τεκταινόμενα του Δήμου Τρίπολης, ας ξεκινήσουμε με μια ιστορική αναφορά. Από το τιμόνι του Δήμου έχουν περάσει 23 Δήμαρχοι, ενώ στις προσεχείς εκλογές οι διεκδικητές είναι τρεις.

Ας ξεκινήσουμε από τον εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζιούμη, ο οποίος στοχεύει στην επανεκλογή του για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε κατά την τρέχουσα θητεία του. Αντίπαλοί του είναι ο Γιάννης Σμυρνιώτης με στόχο να επανέλθει στον δημαρχιακό θώκο, θέση που υπηρέτησε κατά την περίοδο 2011-2014, αλλά και ο Βαγγέλης Γούργαρης, που θα επιχειρήσει ο Δήμος Τρίπολης να αλλάξει σελίδα.

Πηγή εικόνας: proinosmorias.gr

Ο πρώτος είναι ανεξάρτητος, ενώ περιέχει στο ψηφοδέλτιο του αρκετούς έμπειρους υποψήφιους που έχουν ρίζες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και κάποια πρόσωπα που προέρχονται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αντίθετα, ο Γιάννης Σμυρνιώτης έχει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Αν αναλύσει κανείς τα ψηφοδέλτια, θα εντοπίσει κάτι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους που σχετίζονται με το Επιμελητήριο. Παράλληλα, οι συνδυασμοί στελεχώνονται από γιατρούς, αθλητές και φυσικά νέους ανθρώπους που έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Ένα θετικό βήμα είναι ότι έχουν 35% νέους και σε ποσοστό 45% πρωτοεμφανιζόμενους στην πολιτική σκηνή υποψήφιους, ενώ το 22% του συνόλου των υποψηφίων είναι γυναίκες.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη είναι γνωστά και οι πολίτες αναμένουν την επίλυσή τους, ώστε να αποκτήσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και πιο ευχάριστη καθημερινότητα. Οι υποψήφιοι έχουν λίγες ημέρες ακόμη να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι με την εκλογή τους θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα για όλους, ενώ απόψε το βράδυ θα έχουν την ευκαιρία να διαχύσουν το όραμά τους σε μεγαλύτερο κοινό μέσω της τηλεμαχίας. Οι πολίτες με τη δική τους συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και την ψήφο τους θα καθορίσουν ποιος θα αναλάβει τα ηνία του τόπου. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα…


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρης Δημήτρουλας
Χάρης Δημήτρουλας
Γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκηση οικονομίας και τεχνολογίας με εξιδανίκευση στα οικονομικά. Γνωρίζει αγγλικά και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια λογιστικής. Ασχολείται με την αρθρογραφία, τη φωτογραφία και τα τελευταία χρόνια με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο.