24 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΘέατρο«Γιούγκερμαν»: Οnline streaming απ’ το Θέατρο Πορεία

«Γιούγκερμαν»: Οnline streaming απ’ το Θέατρο Πορεία


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Μια εξαιρετική παράσταση έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι θεατές μέσα απ’ το online streaming του Θεάτρου Πορεία που υπόσχεται να προσφέρει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ανάσες διασκέδασης και οικογενειακής θαλπωρής.

Είχαμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε τον «Γιούγκερμαν» απ’ το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Πρόκειται για μία παράσταση με σύγχρονη αισθητική ματιά, προσεγμένη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της εποχής την αξιολογούν με άριστα. Το θέατρο του σήμερα συναντάει το θέατρο του χθες, με συγκινητικές ερμηνείες κι όχι μόνο. Αν όμως είχαν προβλεφθεί κάποιες εναλλαγές ή αστοχίες, ίσως η παράσταση να ήταν πολύ καλύτερη.

Ο Γιάννης Στάνκογλου στον ρόλο του Γιούγκερμαν είναι εξαιρετικός απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Η θεατρικότητα συναντά τη δύσκολη πλοκή, με αποτέλεσμα να ξετυλίγεται μια ιστορία με το καλύτερο δραματουργικό συναίσθημα μέχρι το τέλος.

Πηγή Εικόνας: www.poreiatheatre.com

Το ερώτημα για την αγάπη και τον έρωτα διακρίνει όλη την παράσταση. Απ’ την απώλεια της μητρικής αγάπης σ’ ένα οιδιπόδειο σύμπλεγμα που συνδέει τον ίδιο τον πρωταγωνιστή με τη μητέρα του. Η αφήγηση ξεκινά σιγά-σιγά απ’ το τέλος και όχι απ’ την αρχή. Αυτή η σκηνοθετική ματιά για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο είναι ασύλληπτη, εφόσον καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης είσαι προσηλωμένος στην πλοκή του έργου, μη μπορώντας να πάρεις τα μάτια σου πάνω απ’ τους πρωταγωνιστές ούτε για μια στιγμή.

Ο μικρός Γιούγκερμαν αποκτά ξεχωριστή θέση προς το τέλος της ιστορίας, στην τραυματική σκηνή του μπουντουάρ, όπου έτυχε να δει τη μητέρα του να ερωτοτροπεί με τον εραστή της. Κι όλα αυτά ξετυλίγονται στο δεύτερο μέρος της παράστασης.

Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα που ήθελε να παρουσιάσει ο σκηνοθέτης αναφορικά με τη σχέση μάνας και γιου γίνεται αργότερα η αφετηρία για να μπορέσει η εξαιρετική Ζέτα Μακρυπούλια να υποδυθεί διπλό ρόλο, δηλαδή αυτόν της μάνας του Γιούγκερμαν αλλά και της σατανικής Ντάινα που φτάνει στο σημείο να τρελάνει τον Γιούγκερμαν.

Πηγή Εικόνας: www.poreiatheatre.com

Πρόκειται για μία παράσταση που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και σε κρατάει έντονα η πλοκή της. Η μουσική είναι άρτια ταιριαστή καθ’ όλη τη διάρκεια κι έτσι το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό, καταφέρνοντας να φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό κοντά στο βάθος του μυθιστορήματος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση online εδώ: https://poreiatheatre.com/plays/gioygkerman/, αγοράζοντας το εισιτήριό σας και ενισχύοντας με τη σειρά σας το ελληνικό θέατρο, που μας έχει προσφέρει και θα συνεχίζει να μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις ακόμη και σε τέτοιες δύσκολες εποχές.

Συντελεστές

Απ’ το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης ΣτάνκογλουΧρήστος ΜαλάκηςΖέτα ΜακρυπούλιαΘάλεια ΣταματέλουΓιάννης ΣοφολόγηςΠολύδωρος ΒογιατζήςΧάρης ΕμμανουήλΓιάννης ΝταλιάνηςΔανάη ΣαριδάκηΚαίτη ΜανωλιδάκηΛήδα ΜανιατάκουΔημήτρης Μπίτος, Νίκος ΚαλαμόΑλκιβιάδης ΜαγγόναςΜπίλιω ΜαρνέληΚορίνα ΚόκκαληΑνδρέας ΝάτσιοςΕλένη Χαλαστάνη.

Ζωντανά παίζει μουσική η Λένα Χατζηγρηγορίου.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.