18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά5 συνήθειες για το Φθινόπωρο

5 συνήθειες για το Φθινόπωρο


Της Σπυριδούλας Βλάχα,

Το Φθινόπωρο έχει πλέον φτάσει για τα καλά, διανύοντας ήδη τον δεύτερο μήνα του. Συνήθως, συνδέουμε αυτή την εποχή του χρόνου με το ξεκίνημα της καθημερινότητας και της ρουτίνας, προκαλώντας μας συχνά και μόνο η σκέψη άγχος και δυσφορία. Ωστόσο, μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» τα μοναδικά χαρακτηριστικά του φθινοπώρου, για να δημιουργήσουμε συνήθειες και να κάνουμε πράγματα που θα του προσδώσουν έναν πιο εύθυμο χαρακτήρα. Παρακάτω παρατίθενται μερικές ιδέες, που ίσως μπορούν να κάνουν το Φθινόπωρό σας λίγο πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο:

Φθινοπωρινή διακόσμηση

Ένας τρόπος να υποδεχτούμε το Φθινόπωρο και να μπούμε στο πνεύμα, είναι να διακοσμήσουμε το σπίτι μας ανάλογα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι χρειάζεται να υιοθετήσουμε το γνωστό pumpkin theme, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα προτάσεις πέρα από αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να βάλει στο δωμάτιό του έναν φθινοπωρινό πίνακα, να αγοράσει σεντόνια με φθινοπωρινά χρώματα ή να ανάψει κεριά με μυρωδιές που του θυμίζουν τη συγκεκριμένη εποχή.

Χρόνος στη φύση

Όπως κάθε εποχή, έτσι και το Φθινόπωρο έχει τη δική του ομορφιά. Χαρακτηριστική είναι στο μυαλό μας, άλλωστε, η εικόνα ενός μουντού καιρού με τα καφέ-κίτρινα δέντρα των φύλλων. Γιατί, λοιπόν, να μην αξιοποιήσει κανείς αυτή την εκδοχή της φύσης, για να πάει μία απογευματινή βόλτα ή ένα μικρό ταξίδι;

Πηγή εικόνας: thisisananya.medium.com / Δικαιώματα χρήσης: Clay Banks / Unsplash

Χρόνος στο σπίτι

Καθώς το Φθινόπωρο σηματοδοτεί την έναρξη των υποχρεώσεών μας, είναι απαραίτητο να δημιουργούμε στιγμές χαλάρωσης, οι οποίες θα «γεμίζουν τις μπαταρίες μας», ώστε να συνεχίζουμε. Ένας τρόπος να γίνει αυτό, είναι να πάρουμε την κουβέρτα μας, το αγαπημένο μας ζεστό ρόφημα και να απολαύσουμε μία σειρά ή ένα βιβλίο που μας αρέσει.

Μαγειρική

Η εποχή αυτή προσφέρει μία αφθονία φρούτων και λαχανικών τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους. Μήλα, αχλάδια, κολοκύθες και εσπεριδοειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές, δοκιμάζοντας πράγματα που δεν είχαμε δοκιμάσει ξανά σε αυτή την εκδοχή τους.

Αναδιοργάνωση

Το Φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος να αναδιοργανωθούμε και να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Αυτή η εκ νέου οργάνωση μπορεί να αφορά τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες αυτής της χρονιάς, τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριζόμαστε τα χρήματά μας ή τον χρόνο μας, Επιπλέον, μπορεί να σημαίνει το ξεκαθάρισμα των ρούχων μας, τη τακτοποίηση της ντουλάπας ή της βιβλιοθήκης μας ή την ενασχόλησή μας με κάποιο μέρος του σπιτιού που αποφεύγαμε, όπως την αποθήκη μας.

Κλείνοντας, το φθινόπωρο μπορεί να σημαίνει την έναρξη των υποχρεώσεών μας, ωστόσο αποτελεί ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για μία πληθώρα δραστηριοτήτων, είτε αυτές είναι σχετικές με την εποχή είτε όχι. Το σημαντικό είναι να βρούμε τα πράγματα που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας περισσότερο ευχάριστη και να τα εντάξουμε στη ζωή μας, όσο μικρά και αν είναι!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 61 Best Fall Activities to Celebrate the Season, goodhousekeeping.com, διαθέσιμο εδώ


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπυριδούλα Βλάχα
Σπυριδούλα Βλάχα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αγαπά τα βιβλία, την μουσική και στον ελεύθερο χρόνο της παίζει κιθάρα. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα και την φύση. Ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όσες περισσότερες γωνιές του πλανήτη και να συμμετάσχει σε οργανισμούς προστασίας ζώων.