16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Έλσι Χίλμαν

Fe-Memorance: Έλσι Χίλμαν


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

Η Έλσι Χίλμαν ήταν μία από τις πιο αναγνωρισμένες γυναίκες πολιτικούς της γενιάς της, καθώς και σημαντική φιλάνθρωπος.

Η Έλσι, γεννημένη στο Πίτσμπουργκ, μεγάλωσε σε μία αρκετά ευκατάστατη οικογένεια, καθώς ο πατέρας της ήταν αντιπρόεδρος της μεγάλης εταιρίας U.S. Steel. Από μικρή ηλικία, ήταν μία εξαιρετική μαθήτρια και ένα παιδί με όρεξη και πάθος με κάθε πράγμα που καταπιανόταν. Φοίτησε στο Westminster College, όπου κατά το πρώτο έτος παντρεύτηκε και τον οικογενειακό τους φίλο Χένρι Χίλμαν, ο οποίος ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας και τότε υπηρετούσε στο ναυτικό. Ύστερα από τον πόλεμο, το ζευγάρι επέστρεψε στο ήρεμο Πίτσμπουργκ, για να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Η πολιτική καριέρα της Χίλμαν ξεκίνησε ως εθελόντρια σε πολλές τοπικές και εθνικές εκστρατείες, για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Από το 1956, έγινε πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής της κομητείας Allegheny και το 1978, εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής. H Χίλμαν έδωσε σημαντική παρουσία σε σημαντικά γεγονότα στην οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Πηγή εικόνας: https://www.theellisschool.org/news-detail?pk=770358

Αγωνίστηκε για τη θέση και τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και για το σοβαρό θέμα των αμβλώσεων. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, ανέπτυξε στενές φιλίες με σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής, ενώ αγωνίστηκε για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, με τρόπους που το κόμμα ως τότε δεν είχε ποτέ προσεγγίσει. Τιμήθηκε ως “Γυναίκα της Χρονιάς” για το 1982 και το περιοδικό Politics την ονόμασε μία από τις πιο σημαντικές Ρεπουμπλικάνους στην Πενσυλβάνια, αποκαλώντας την «μεγάλο φράγμα».

Πέρα από την πολιτική της καριέρα, η Χίλμαν και η οικογένειά της είχαν έντονη φιλανθρωπική δράση. Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Elsie H. Hillman, μέτοχος των Hillman Family Foundations, συμπρόεδρος του UPCI και του UPMC Cancer Center Council, και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WQED, Hill House Association. Η σπουδαία πολιτικός κατέληξε τελικά στις 4 Αυγούστου του 2015 από καρδιακή προσβολή.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.