15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Χέδερ Γκρέις Έιντζελ

Fe-Memorance: Χέδερ Γκρέις Έιντζελ


Της Νικολίνας Σκόνδρα, 

Η Χέδερ Γκρέις Έιντζελ ήταν μια σπουδαία Αγγλίδα ηθοποιός. Ήλθε στη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου 1909 στην Οξφόρδη και απεβίωσε στις 13 Δεκεμβρίου 1986 στην Καλιφόρνια, καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Προς τιμήν της και προς αναγνώριση της συνεισφοράς της στην κινηματογραφική βιομηχανία, στην οδό 6301 Hollywood Boulevard, στο Hollywood Walk of Fame, υπάρχει ένα αστέρι, που αναγράφει το όνομά της. Από το 1934 μέχρι το 1941, ήταν παντρεμένη με τον γνωστό ηθοποιό, Ralph Forbes και αργότερα, το 1944, παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη, Robert Bruce Sinclair.

Το 1926, η νεαρή τότε ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στο Old Vic και αργότερα εμφανίστηκε σε κάποιες περιοδείες. Στη συνέχεια, το 1937, πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή του Broadway, στη θεατρική παράσταση Love of Women και το 1941-42 στο The Wookey. Ακόμη, εμφανίστηκε σε αρκετές βρετανικές ταινίες, όπως το City of Song. Το 1931, πρωταγωνίστησε στην ταινία Night in Montmartre και μετά από έναν χρόνο στην επιτυχημένη ταινία Hound of the Baskervilles. Όταν μετακόμισε στο Hollywood, ανέλαβε να διαδραματίσει σημαντικούς ρόλους σε γνωστές ταινίες, όπως The Mystery of Edwin Drood, The Three Musketeers, The Informer και The Last of the Mohicans.

Στη συνέχεια, το 1937, εμφανίστηκε στη γνωστή σειρά Bulldog Drummond. Ακόμη, το 1940, πρωταγωνίστησε στο Pride and Prejudice, το 1941, εμφανίστηκε στην ταινία Suspicion και το 1944 στη ταινία Lifeboat, του Alfred Hitchcock. Παρ’ όλα αυτά, τα επόμενα χρόνια οι εμφανίσεις της στον κινηματογράφο περιορίστηκαν. Βέβαια, όταν επέστρεψε στο Hollywood, συνεργάστηκε με την κινηματογραφική εταιρεία του Walt Disney, καθώς έδωσε τη φωνή της σε δύο πολύ γνωστές ταινίες κινουμένων σχεδίων στο Alice in Wonderland (1951) και στο Peter Pan (1953). Εκτός από τη σημαντική της παρακαταθήκη στη φιλμογραφία, η ηθοποιός εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα, από το 1964 έως το 1965, εμφανιζόταν στην τηλεοπτική σαπουνόπερα Peyton Place. Tέλος, εμφανίστηκε στο Family Affair, ως δεσποινίς Faversham, μια νταντά και γυναίκα, φίλη του ηθοποιού Sebastian Cabot.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολίνα Σκόνδρα
Νικολίνα Σκόνδρα
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας λάβει ως κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ομάδα ΜΕΤΑ-δράση, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.